91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Tudom:)Csak érzékeltetni akartam a dolgot amúgy hangzatosan:) -
Napszám már régóta van, drága tezsvírem! Ismerek olyant, aki jár. -
Lófaxt.
Azért ilyenek az emberek,mert tele vannak gonddal bajjal,és tele a tökük.
Ahol szerencsésebb közösség van együtt ott mindenki mosolyog ,köszönnek ,leállnak beszélgetni stb.Ahol én lakom egy viszonylag új lakópark,aránylag gondtalanul élő közép réteg lakja. Itt mindenki udvarias,segítőkész,még a kínai is.Aztán ott van Újpalota ahol faterék laknak ahol felnőttem.Mindenki morcos,nem köszönnek ,nem beszélgetnek,bezárkóznak a kis kuckólyukba oszt sanyi.Mi a faxtól legyen boldog ,se melója se semmije,de ha dolgozik is annyit kap,hogy éppen éhen nem hal.Mit várunk ezektől az emberektől? Járjanak körtáncot?
Azt se tudják miből temetik el őket ,vagy lesz e egyáltalán öregkoruk.
A fiatalok meg ezt látják és igen nem akarnak így élni,már azok akiknek egy kicsit több ész vagy bátorság adatott meg. Persze ,hogy elhúznak a francba. Jobbágy nép voltunk sokáig ,volt egy 50 -60 év amikor a csóringerek is embernek érezték magukat (ezzel nem akarom a cocializmust isteníteni jelezném)most megint visszatértünk az úri muri világhoz. Jönnek megint a földbirtokos nagyurak ,aztán nemsokára lesz napszám is. -
Feró Flex #56251 Köszi Leon.
Kicsike reklám. -
sakkay #56250 Az egyik hozza a másikat. Azért nem köszönnek, mert nincsenek elvont fogalmak olyan mint nevelés és tisztelet! -
Figyelj,inkább az embereknek az egymáshoz való viszonyán kellene javítani a mindennapi életben,mert ebből mindenki többet tudna profitálni,mint holmi elvont fogalmakból.
Majd ha pl. a benzinkúton fizetéskor köszönnek,és nem ostobán bámulnak,vagy az orra alatt morog valamit,vagy ügyintézéskor segítőkészen állnak az emberhez,vagy az orvos nem a pénzre hajt majd,hanem rajtad akar segíteni tényleg stb,stb.Apróságok,de szvsz ezek a lényeges dolgok. -
sakkay #56248 Bal alul bújik valaki!? -
sakkay #56247 Már bocs de a hazaszeretet akkor kurva könnyű, amikor minden ok.(már sok vita volt itt ebből), alapvetően soha nem volt ebben a kurva országban lényegesen jobb mint most, viszont sokkal rosszabb már inkább. Úgyhogy nézve a történelmünket, még igen csak nem sírhatna a szánk..még. -
Egy kis off:
Complex Engine Management (4Mb!)
-
sakkay #56245 Így ok. Egyezik a világnézetünk, már a leírtak szerint.
MIJKI! A "hisztit" nem nekem címezted ugye? -
Asszem ebbe az egy mondatban benne van az egésznek a lényege.
Mert amíg az embert nap mint nap palira akarják venni,meg azt nézik,hány bőrt lehet lehúzni még róla,addig nehéz ködös tekintettel ábrándozni a múltról-jövőről.
És nem csak az államról beszélek,aki a legnagyobb rabló,hanem magáról a társadalomról,a mentalitásról,az emberekről,akik közé mi is tartozunk.
Szóval nem olyan egyszerű ez,hogy néptánc oszt jónapot... -
Én támogatnám, mert az is segít megőrizni az identitást és kötődést kialakítani a néphez.
De amíg a tv-ben és a rádióban az olyan senkiházi szarok a sztárok, mint SP meg a fluor ödön, addig nincs miről beszélni.
nagyon off
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Tessék kérem. Egy mezőségi népdal, amit egy Szófiában született, bolgár származású ember ad elő a legszebben.
Akusztik Nikola Parov - Ha te tudnád - 60 000 megtekintés- - fluor béla mizu - 14 millió megtekintés. Ennyi... :(
-
Én meg azt mondom,hogy emberi életet engedjenek az itt lakóknak ,élhető országot és akkor lesz hazaszeretet . -
Feró Flex #56241 Ez bizony így van és néptáncoktatást az iskolákba,mert abban minden benne van egyetemesen. -
Inkább csak átfutottam, nem tudok most értelmesen olvasni :) Az a szó (hogy némi képzavarral éljek) csak megütötte a fülemet.
És ismerve a hozzáállásodat alapvetően nem is neked szólt a mondandóm hanem mindenkinek. :D
Tudom, hogy a magyarkodó egy negatív szóhasználat, de lófasz a fülébe azoknak, akik negatív értelemben használják.
Egyébként ha már itt tartunk... Ez is valakiknek az érdeke, hogy "kitalálták" ez a kurva szót.
Hogy nálunk törvényileg nem lenghet zászló a kertedben.
Hogy nem rúgják picsán azt, aki képtelen a Himnusz alatt viselkedni.
Hogy ma már ott tartunk, hogy osztálykirándulás címszó alatt előbb viszik el a gyerekeket (ált. ikolásokat is) osztrákiába szafarira, mint mondjuk Egerbe vagy éppen Ópusztaszerre megnézni a Feszty-körképet (látta már valaki közületek?? Én igen).
Hogy a nyaralás az a - voltunk törökbe, görögbe, mittudom én mibe, de ha azt kérdezem, hogy és Síkfőkúton voltál már édes komám, akkor a következő kérdés az, hogy az meg hol a rákba van..
Ezekkel kellene kezdeni bakker. Megismerni a Hazánkat. De neeem, görögbe meg törökbe.. az igen. És csodálkoznuk ha a fiatalok elhúznak a picsába! Nem kell csodálkozni. Amellett, hogy lófasz megélhetés van, nincs kötődés a Hazához. Ma egy 14 évesenek hiába mondod, hogy na de Nándorfehérvár, megkérdezi, hogy átkeresztelték Székesfehérvárt? Hiába mondod neki azt, hogy Muhi, Világos, Arad... Ez a baj baszki!
(bocs, nem rád haragszom. inkább a világra) -
Hiszti... -
sakkay #56238 Ezért írtam , hogy sok igazság van abba amit írtál, és sok olyan ami nagyon nem tetszik. Ennyi.
" Azért ne feledjük nem csak a MI hanem az ÉN is van. Gondolkodó ÉN!"
Én így gondolkodom. -
sakkay #56237 Nem szoktam felkapni a vizet Leon de most nem is írtam egyből. Olvastad amúgy mit írok, vagy csak azt az egy szó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
A magyarkodó egy negatív szóhasználat, és bizonyos mondatkörnyezetben(értsd. balib) írhatnád is,hogy mi mi mi...
de ez itt nem az volt ba*ki...... -
-
Mivel a háborúból a hősiességből indult ki ez az eszmecsere,feltennék egy kérdést?
Az első VH-n mit keresett a magyar baka Doberdónál? Vagy utána a Donnál?
Mer szép és jó,hogy szerettük volna visszakapni az édes anyaföldünket,de a donnál? Tudom ,tudom ,hogy ez nem ilyen egyszerű,és ismerem is elég jól a történelmet,de tegyük föl Adolfnak sikerül és mondjuk mi kapunk egy jó ki részt az Orosz anyaföldből,meg egy kicsit még pluszba a szerbektől,na meg még innen onnan,és az a mai napig a mienk,akkor kíváncsi vagyok arra mit mondanánk. És kíváncsi vagyok a sztyeppén élő muzsik mit mondana.
Mindamellett Sakkay mester azt aláírom,hogy eme kis országot védenünk ,gyarapítanunk kell ,gyermekeinket erre neveljük. DE! Azért ne feledjük nem csak a MI hanem az ÉN is van. Gondolkodó ÉN! -
Nem tudom mi a fasz baj van azzal ha valaki úgymond "magyarkodó".
Mégis mi az apám fasza legyek? Románkodó? Szlovákkodó?
A falnak tudok menni ettől a kurva szótól baszki.
Ha leveszed a sapkát és felállsz ha a Himnusz megy - magyarkodó vagy.
Ha címeres kitűző van a kabátodon - magyarkodsz.
Ha kokárdát hordasz - magyarkodsz.
Látod, igazából ez tapossa a sárba az identitást. Nem kedvelem különösebben az ámedikaiakat, de ott természetes ha zászló leng a portád előtt, ha nemzeti színű gatyát hordasz, stb.. Ha eszük nincs is, nemzeti identitásuk van. -
Az enyém az az országról szólt. Mielőtt félre értenéd.
Az országomat megvédem ez nem kérdés.
Trianon az nagy igazságtalanság volt ez tény,de széllel szemben fölösleges hugyozni,a mai korosztály mi is már máshogy nőttünk föl,ráadásul szabadon járhatunk kelhetünk minden volt magyar területen,beszélhetünk stb.
Persze ez is valakiknek az érdeke ,hogy így alakult,de ez van.Most nem a fegyverek döntik el,hogy megszerződjön az a valami amire valakinek fáj a foga ,hanem más. Ki van ez találva:) -
Nem is volt véletlen az a hiszekegy. Nem a földmívesnek hiányoztak azok a területek ,hanem az elitnek. A parasztnak tök mindegy volt hol túrta a földet és abból ki gazdagodott. Mert ő nem azt leszögezhetjük. Akkor is meg volt az oka annak ,hogy nevelték a népet ahogy ma is megvan az oka.
Mindig az aktuális elit érdekeinek megfelelően. Na én erre mondom,hogy hagyjuk mán:) Én senki érdekeit nem fogom védeni ,csakis a sajátomét.
Háborúsdit meg játsszon az aki akar én abban sem vagyok hajlandó részt venni ,kivéve ha idejön valaki és mint mondottam el akarja venni azt ami az enyém. -
sakkay #56231 Nagyon veszélyes húrokat pengetsz. Sok igazság van abba amit írtál,de a "csak a magamért!!!"fel kiáltással nem működik egy ország sem.(nem rád mondom, mielőtt megsértődsz((meg fogsz
)) Ez a hozzáállás több szart okozott az országnak morálisan, mint bármi más) és a liberálisok-"tulajdonképpen a pedofil gyilkos is áldozat" szempont meg a maradék elvet is megöli. Eltűnnek az elvek, ha mindent relativizálunk. Ezt írtad:
" Persze ha valakik ide jönnének,hogy elvegyék ami az enyém akkor én sem hagynám ez világos"
Azért már kicsit bonyolultabb közösségben élünk ahhoz képest, mikor még barlangba meg sátorban laktunk, mert utoljára ez akkor működött(kivéve a bűnözés). Ha ma már a kerted szélén vannak Laca, kicsit késő lesz bevonulni!
Ráadásul adót sem érdemes eme logika szerint fizetni, mert ugyan abból van út, kórház, iskola, de tagadhatatlan mennyi más szarra is használják ami felesleges.
Ne érts félre nem vagyok Magyarkodó, sött, de minden szélsőséget utálok. Tudom , hogy sokat dolgozol, fizeted az adót(gondolom
,és túl liberálisnak sem gondolnálak a hozz. sz. alapján) tehát még egyszer ne vedd magadra, a véleményednek szólt.
Azért nálam a világ még így néz ki-
Család barátok,magyarok, európai kultúrkörből valók, világ.
És mondjuk ha azt hallanám ,hogy Szeged(pedig nem jártam ott sokszor)
holnaptól Román,és az ottani magyarok nem nagyon beszélhetnének többé magyarul, hát nem nagyon!!!!tetszene. Sőt!!Mennék mint nagyapám. Én már csak ilyen régimódi vagyok. -
artivizsla #56230 A mai multi-kulti világban, már nehéz visszagondolni arra az időszakra, amikor a Hiszek egy-el keltek az emberek reggelente és a neveltetésből adódóan, még volt respektje a hazaszeretetnek, így ez ügyben annyira nem kellett győzködni az embereket, főleg vidéken. Ma már gondok lennének evvel is. -
Leegyszerűsítem.
Háborúk miért vannak?
Valakik meg akarnak szerezni valamit valakiktől,azok meg nem akarják azt odaadni ezért a valakik megdumálják a hozzájuk tartozó valakiket,hogy az nekik is jó ha megszerzik azt a valamit, na ezek jókedvvel odamennek a másik valakikhez, hogy erővel elvegyék( pedig nekik semmi szükségűk arra) ,persze azok ellenálnak,szépen halomra ölik egymást aztán vagy sikerűl a dolog vagy nem. Az értelmi szerző valakik meg jól el vannak közben.
Felteszek egy kérdést. Neked hiányzik vagy ha akkor élsz hiányzott volna az a pár ezer négyzetkilóméter? Mondjuk mint alföldi gyerek,vagy bárhová valósi.
Elárulom,hogy a bakáknak fogalmuk se volt mi a retek történik. Nem is értették.Nem is nagyon akartak ők virézkedni,meghalni meg végképp nem.
Nem kellett nekik az amire szemet vetettek a valakik. Mégis ők döglöttek bele. Akció reakció az egész. Persze ha már ment a buli lehet tetteket hősiesnek mondani. Csak szart sem ér az egész. Persze ha valakik ide jönnének,hogy elvegyék ami az enyém akkor én sem hagynám ez világos, de ehhez az kell,hogy meggyőzzék a tudatlan tömeget azok a valakik akiknek jól jönne az ami a miénk.Na szóval valami ilyesmire gondolok:)
Full marhaság az egész:) -
A mai generációt ez a veszély szerintem nem fenyegeti,inkább "kimennének nyugatra" ha meg kéne védeni a hont.Hallottam már olyan véleményeket hogy ezért az országért nem is lenne érdemes harcolni stb.Én ezt így sosem mondanám ki,inkább úgy fogalmaznék hogy bizonyos hatalmi körök anyagi vagy egyéb érdekéért nem lenne érdemes.Én nem szeretném ha valaha is újra harcolni kéne érte de ha úgy lenne nem küldhetnénk a nőket magunk helyett,mondjuk csak azért mert valaki füttyentett én sem mennék...A világháborúban pedig eleinte lett volna értelmes célja az áldozathozatalnak,nem csak pár idióta miatt léptünk be-ha idiótát keresünk akkor valószínű Hitlerig kellene visszanyúlni-mivel felelőtlenül hazárdírozott és bele is bukott-ennek ellenére nem vagyok biztos benne hogy tényleg idióta volt-e.Mi a történelmi Magyarország visszaállításáért harcoltunk volna eredetileg.Ha ez megvalósulhatott volna és a háború végén megtarthattuk volna akkor talán azok az öregek sem lennének annyira csalódottak akik akkor harcoltak.Így viszont ahogy történt elhiszem hogy becsapva és kihasználva érezték magukat,hazaérkezve meg még bűnös fasisztának is nevezték őket az új szolgalelkű urak akik pedig általában sosem láttak frontot,max. munkaszolgálatosak voltak vagy Moszkvában okosodtak éppen. -
HSFX 6.0.1 patch -
Atagra nagyon nehezen lép fel,aztán vagy van térképvagy nincs ,TR is meghülyült,mit csináltak ezek?:) -
Lacusch69 #56225 Pár perce ment el a házam felett egy B-25-ös.
Tiszta Final Countdown fíling volt... :) -
artivizsla #56224 Tartottam tőle, hogy lesz egy kis félreértés, de szerencsére nem lett.
-
Nem szabad alacsonyra menni... Nagyon alacsonyra pláne. Én két hete meghaltam ATAGon, egy retkes Spit jött a német reptereken wulcholni, lelőttem, de hasra tette. Épp áthúzok felette, mikor hirtelen sötét lesz a kép, és megadott egy saját Flak 88-nak :( -
Éppen nézegetem az atag statját,úgy érzem jót tett ez az új rendszer.
Nem lehet csokorba lődözni a bombereket,és akik eddig bombázó illetve reptér támadásokkal vitézkedtek,most háttérbe szorultak. És ez így helyes:) -
Azért is óckodom eme fenkölt szavaktól,mert ezek arra jók,hogy a következő generációk is példát véve a nagyapáik tetteiről, önként és dalolva menjenek a vágóhídra ha éppen valakik ezt úgy gondolják.Ha megkérdezün öreg a háborút túlélt a frontokat megjárt embereket,hát azok nem szívesen beszélnek az élményeikről, de ha mégis akkor az értelmetlenségét a dolognak hangsúlyozzák. -
bucsher #56220 jól hangzik! :) -
Mondom nézőpont kérdése:)
Minden tisztelet ezeké az embereké,de ha belegondolok nem hinném,hogy eszükbe jutott volna a civil életükben ,hogy milyen remek dolog egymás életét kioltani. Én áldozatot látok minden a háborúkban elhunyt katonában,pár idióta áldozatát.
Persze a világ meg az emberiség az már csak ilyen. -
Kiegészíteném még valamivel. Az enrgia megtartása számomra szentírás. Még ha nehezemre esik is de csak olyan manővereket csinálok amigarantálja,hogy nem vesztem el a sebességem.
Szerintem ez a sikeres légi harc alapja. -
artivizsla #56217 Utólag,a nyugis szobából nézve ebben tökéletesen igazad van, de vszeg háborús körülmények között sok embernek, akkor nem ez járt a fejében és a személyes érdeket -túlélni a háborút - felülírta a virtus, felelősség vállalás a beosztottakért, példamutatás stb. Utólag már csak azt mondják rájuk, hogy "hősők" voltak. Pl. Heppes Aladár kitörése a doni katlanból, hogy repülős témánál maradjunk, aki ráadásul pont a meghalt Csukás Kálmán helyét vette át. -
Egyvalamit hozzátennék.
Szerintem nincs olyan, hogy hősi halál.
Értelmetlen halál az van. Semmi hősies nincs abban ha valaki meghal, egy két idióta álltal kreált ösznépi hirigben.Gondolom én:)
Persze nézőpont kérdése a dolog, ezt belátom. -
Ott vannak azok. Olyan üzenetek vannak,hogy nyomj alt F1, F2 vagy mik és el lehet olvasni az éppen aktuális küldetést ahogy értelmeztem.
Az én taktikám az a jól bevált a nagy elődök álltal kidolgozott légiharc.
Ha jól számolom az elmúlt 100 küldetésemen egyszer sem haltam meg, átlag 2 gép per bevetés volt az átlagom.
Nagy magasságban ki kell használni a messer kicsit jobb emelkedő képességét. A spitek általában szintben fordúlnak,én ilyenkor mindig enyhén fordulva felfele tendálok,2-3 kanyar és máris egy 500 méterrel feljebb vagyok,onnan egy borítás ráijesztek, de nem húzom utána hanem míg ő beszűkítve védekezik én ismét felemelek. Máris egy ezressel feljebb vagyok. Onnantól már csak idő kérdése mikor hal meg.
Rám se bír lőni.Sziszifuszi, de eredményes a dolog. Soha nem megyek utánuk ha leborítanak,vagyis néha igen de akkor csak kevesen vannak, és biztonságosnak itélem a dilgot. Klasszikus kutyaharc kizárva.
Utálnak is emiatt.A legjobb a nap felől rázuhanni a gyanutlan arcra és jól meglövöldözni,vagy akkor amikor a bombázókat szegelik. A lényeg a nagy magasság. Ha látom,hogy magasabban van az ellenség inkább elmegyek és emelkedem.Ha Galland bátyónak,és a többi nagy pilcsinek bevált eme taktika, úgy gondolom nekünk is jó :)