91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Fürtös #68798 Én ugyan ezzel küzdöttem,és nagyon be is rágtam a saitekre,a sima x52vel soha semmi gondom nem volt.
Locsolgattam a tányért szilikonban,használtam összehúzott rugóval de ugyanúgy szar.
Viszont pár hónapja szétszedtem és rájöttem mitől csinálja.
Nem a tányér tapad le,legalábbis nem az alja.
A fém tengelyen amin fel le csuszkálnia kellene,ott akad.
Én vettem egy ecsetet és bekentem NEO zsírral azóta tökéletes!
NEO grease
Ez egy spéci zsír,ahova odakened ott marad
-
Köszönöm!
Az alaphoz képest ez gyönyörű, este rá is nézek. UP-vel kompatibilis? -
artivizsla #68796 Gyakorlati képzés = 0
Az utóbbi 20-25 évben tényleg olyan gyorsan fejlődtek az új technikák, hogy azok tanítására sokszor esély sem volt, mert az oktatási rendszer erre nem volt felkészítve.
Fiam sulijába mondták az év elején, hogy a most kezdő szakközepeseknek "feltalálták" a nyári szakmai gyakorlatokat. Most még az kell, hogy a hétközi egy nap műhelygyakszit is visszahozzák és akkor ott tartunk ismét, ahol 20 éve, mivel most nincs a szakközepekbe gyakorlati foglalkozás, csak elmélet. -
artivizsla #68795 Egyik rugó kivétele csak a kettő közül ? -
artivizsla #68794 Ez a max. DBW 1.71 + TM
Bf 109 F4
-
sanyicks #68793 Bár nálam új korától csinálja, de az X52 bot borzasztó középrehúzó műanyagja másnál is letapadozik mozgás közben, és kotyog? Rohadt idegesítő hogy emiatt nem lehet finoman mozgatni... Úgy látszik megint össze kell húznom a rugót, és "löttyedt farok" módban használni a joyt :) -
bucsher #68792 jópofa! azért ez repülésnek még csak nagyon nagy jóindulattal nevezhető :) legalább a szárnymozgató motorokat megspóroltam volna, ha már ilyen túlsúlyos szegény. -
Akik játszanak még a régi il2-vel azokat kérdezném, hogy van valami megoldás erre a bűn csúnya 109-es kabinra? Valami textúra mod vagy bármi ami javít a kinézetén.
Pumaszálláson linkelt UP van feltéve, most F4-el repkedünk haverral coopban, de kezdek hányingert kapni a kabin kinézetétől
-
Bexartok! -
Van ilyen is ,meg olyan is.
Van egy kis srác ,na jó 20 on pár éves,építész mérnök ,most csinálja a mesterkurzusát.
jóba vagyok vele,nagyon lelkes ,ha van szabad ideje ,jön tanulni hozzám pl a burkolatokról,főleg a kő munkákról. Hiszen az egyetemen a régi technológiákat nem tanulják.De nem csak hozzám jár,megy ácsokhoz culágernek,kőműves mellé maltert hordani. Most már van állása ,épp a napokban kínált meg egy nagyobb munkával,ő tervezi a burkolatokat. Na ez egy karakán kis faszi lesz az tuti.
Volt aztán olyan,hogy megérkezett Józsi az építkezésre (főtótumfaktum ,sokdiplomával) oszt az első nap összeugrott minden létező szakival. Az egyik ácsot úgy kellett lefogni,mert már lóbálta a szekercét.
na szóval Józsi engem is megtalált,pl munkakezdés címszó alatt ,hogy ezentúl 7..00 kor én már az építkezésen legyek. Pillogtam kicsit,oszt barátságosan felhomályosítottam,hogy azért ez nem így működik:) Na erre szakmai útra terelte a szót. Elmondta,hogy ő mit ,és hogy vár el. Mondtam ok,de a tulajdonos az mást preferál,és ha nem bánja mi azt úgy csináljuk inkább ,lévén ő fizet ,nem pediglen az építés vezető.
na volt harag ,belénk kötött úton útfélen. Megelégeltük,oszt odamentem hozzá. Mondom Józsi úr. Van 2 választása. Vagy hagy minket dolgozni,persze ésszerű észrevételeket szívesen fogadunk,vagy szólunk a nagygórénak,hogy küldje el a francba. Na emberünk ,kikelt magából,hogy mehet mindenki ,ő itt (és most szó szerint idézem) az "atyaúristen"
Másnap szedte a motyóját és köszönés nélkül távozott.
Nagy az isten állatkertje mindig mondom. -
artivizsla #68788 Nekem viszonylag szerencsém volt, mert ott kezdtem anno dolgozni, ahol most a főnök lettem nyáron, ugyanis a tulaj kirúgta a volt főnökömet, aki tavaly jött oda hozzánk - talán emlékszetek rá, ő volt a Pitbull - oszt végső kétségbeesésébe megkért, hogy vállaljam már el az üzemvezetést, mert a kívülről hozott csodaemberkék majdnem becsődöltették a céget. ( 200 fő ) Ő volt az,akiről meséltem, hogy bevezette többek között a 4 havi munkaidőkeretet, ami szerint egy vasárnap délutánért majd kaphatunk egy kedd délelőttöt, ill. szent meggyőződése volt, hogy ha jól megszorongatja a dolgozókat, akkor majd azok 30 % többet fognak dolgozni és akkor meg fog lenni a havi terv és akkor ő majd jó nagy prémiumokat fog kapni. Mellesleg dicsekedett az embereknek, hogy ő zsákszámra viszi haza a pénzt innen. Aztán az emberek egyszer csak elkezdtek nem túlórázni, meg úgy dolgozni, hogy azért maradjon munka a másik szaknak is és ezt még tetézte az is, amiről itt előtte írtak páran kommentet. Bár egyetemi végzettsége volt, rohadt okosnak képzelte magát, de állandóan beleszaladt olyan hülyeségekbe, amik a hozzá nem értésből adódtak. Neki is és a legtöbb fiatal diplomásnak is az a bajuk, hogy mérnök létükre szégyellnek kérdezni a melóstól, így két dolgot érnek el. Hülyék maradnak és elszalasztják azt a lehetőséget, amit Szepi is említett, hogy annak az embernek a bizalmába férkőzni, akinek rengeteg tudás és tapasztalat van a birtokában amit egyébként szívesen át is adna, csak nincs kinek. Ha ezt elmulasztja, később már jobban fogja szégyellni, hogy ki ne derüljön az hogy tulajdonképpen sokmindenhez nem ért az üzemben és akkor jön a menekülési útvonal : beülni az irodába, nem kimozdulni onnan, hogy minél kevesebb konfliktushelyzet keletkezzen az időt meg meetinggel és különféle számítógépes anyagok gyártásával elütni, hogy azért látszódjon, hogy szükség van rá az üzemben. -
Fürtös #68787 Én nem azt mondtam,hogy az egyetem szart sem ér, én azt mondtam,hogy nem tanult semmit az 5 év alatt az egyetemen csak kibekkelte,és úgy arcoskodik.
Egyébként meg messzemenőleg egyetértek a gondolkodásmódoddal!
-
Szepy2884 #68786 Pedig én is mentem oda arcoskodva = pedig én NEM is mentem oda arcoskodva.
Nem Freudi elszólás becsszó :D -
Szepy2884 #68785 Azért az éremnek is két oldala van.
Azért én is kaptam az ívet, meg a kóstolgatást bőven ami arra ment ki, hogy bebizonyítsa a főkolompos a brigád előtt, hogy az én 5 év egyetemem szart nem ér az ő huszon-harminc éves tapasztalatához. Én is megkaptam már nem egyszer az "itt van mán\' a zirodista (nem mérnök!) aki mereszti a seggit számítógép előtt, felszedi a sok lóvét de hüjje meg minden bezzeg én vagyok a jani a faszacsávó" dumát.
Pedig én is mentem oda arcoskodva vagy lekezelően. Többek között ez is az oka, hogy sokszor áthidalhatatlan szakadék van szakmunkás és mérnök között meg amit te is mondasz.
Csak én rájöttem a titokra. Elismerni, hogy ő dolgozik vele huszon harminc éve az nem szégyen. Ha az ember mutat egy cseppnyi alázatot és kiváncsiságot a szakma iránt akkor azt a szaki is észre veszi.
Én mindig azt mondom, hogy a szakiktól 2 hét alatt többet tanulhat az ember mint 5 év alatt az egyetemen. És ez eddig mindig bevállt bármerre is jártam. Kifigyeltem a legértelmesebbet, bizalmába férköztem és kisinasként tekintettem fel rá mint mesteremre. Ez sokszor megható drámai változásokhoz vezet. Rögtön leadja a drótot a többieknek, hogy "na, ez nem olyan mint a többi" és onnantól kezdve nyert ügyem van. De ezzel ő is jól jár! Egyrészt ha valami nem oké a folyamattal, akkor jönnek a nagyfaszságok. A nagyfaszság pedig sokszor kényszer eredménye amivel kockázatot vállal. Ha én úgy változtatom meg a folyamatot hogy nem kell trükköznie ezzel is a fegyelmit kockáztatva azzal az ő helyzete is könnyebb lesz és én is úgy tudom elő adni odafent, hogy újító javaslat az emberek érdekében. Magyarán ezzel őt bevédem, magamat meg fényezem. Win-win mindenki jól jár.
Amúgy nekem szerencsém volt eddig. Kiskorom óta bütyköltem a bringáimat mert szervízre nem tellett. Szóval az olaj és a zsír sosem ijesztett meg. Amikor fúrógépeket kellett terveznünk sokszor szedtük szét és raktuk össze. Próbáltuk a gyárthatóságot szem előtt tartani. Ez pedig az összeszerelést jelentette.
Jelen munkahelyemen váltókat fejlesztünk és szerelünk össze. Van egy proto üzem, ahol azzal szívnak a srácok amit főztünk nekik. Magyarán ha a szinkron gyűrűt nehéz összepasszintani a kapcsoló aggyal akkor biztos sűrűn van emlegetve az anyukánk, de egymást közt értelmesen meglehett beszélni és közösen a megoldást keresni. Nem mindig egyszerű.
Pont itt volt az egyik eset, hogy a főkolompos óbégatva bizonyította be a szakik előtt mennyire fingunk sincs milyen egy 6 sebességes váltó. 4-en voltunk friss mérnökök, de egyikünk sem volt pálya kezdő. Sőt! DE ezt nem tanították az egyetemen. Hogy is tanították volna? Nem is kellett, hogy tanítsák. 3 napon belül bebizonyítottuk, hogy nem hiába vagyunk azok akik. Magyarán van annyi általános műszaki inteligenciánk hogy pikk pakk újat tanuljunk és azt alkalmazni tudjuk. Elvégve erről szól az egyetem! És ezt ők is elismerve már mindenki partnerként tekintett a másikra és értékén kezelte. -
Fürtös #68784 I20 WRC
-
GálTomi #68783 Nem az a baj hogy eze ka fiatal diplomás félistenek nem tudnak semmit a gyakorlatból hanem az hogy el is hiszik hogy nekik nem is kell azt tudnijuk! Most mondott fel egy mérnök aki három hónapig kinlódott de nem tudta elvégezni az én korábbi munkaköröm.A jelenlegi fiatal diplomás felettesem sem ért a gykorlathoz egyálltalán és már kezdi magával hogy nem is kell! De legalább a munka szervezéshez értene de........ -
Fürtös #68782 Bizony van ellenpélda, én majdnem mindent amit tudok egy székely mérnöktől tanultam el,legalábbis a munkához való hozzáálást biztosan.
Mondjuk az ő élettörténete simán filmre kívánkozik.
Papp Ferenc/Frank Papp mert sokáig az USA ban élt.
Ő állította fel a személyes képletemet:
C+P*T(much)=Diamod.
Idézem: "Fürtikém te nagyon hülye vagy, de nyugodj meg mert ha a szart nagyon sokáig nagyon magas nyomás alatt tartjuk akkor gyémánt lesz belőlle"
Állandóan ugratjuk egymást a mai napig ha találkozunk,de ez egy hosszú történet
-
Építész mérnök györök. Vezeti a (talán leggazdagabb magyar házának az építését) Megyünk oda,jön okoska,elkezdi sorolni,mit s hogyan.
Ok mondom,csináljuk,csak annyit áruljon el,hogy hol találom a sxzintet ahonnan levehetem a métert. Néz ,néz ,néz.???????? Mondom, na mi van megrekedtünk? Olyan itt nincs,no meg mi az? És építkezést vezet ,mert járt iskolába:)) Arrébb gurítottuk,oszt amíg ott voltunk hozzá se szóltunk. Mondjuk ő sem kereste a társaságunkat:)Persze van ellenpélda is. -
Kurfürst #68780 Félig a topicba tartozik, de a legendárium szerint a Horthy idősebb fia mérnök volt, kiment az USAba is a Ford gyárba dolgozni, egyszerű szalagmunkásként is, mert meg kellett tanulni a munkafolyamatot is.
Ha igaz a story, ha nem, azért jó példa hogy miért volt régen a mérnök atyaúristen a gyárban. -
Milyen tűtűről van szó ? :D -
Fürtös #68778 Úgy látom te az én izlésem szerinti mérnöki kasztba tartozol:D
Ha terepre megyek csak olyan mérnökkel beszélek akinek piszkos a keze a többi emlitésre sem méltó:D
Oktatásilag meg nem csak Magyarország van lent máshol is gázok vannak.
Csak 2 eset az elmult 2 heti munkából:
Koreai mérnökcsoport,kartervédőt tervez a versenyautó alá. A szerelő srácok mondták,hogy ez gáz mert nem jó helyen van a felfogató csavar.
Konkrétan az alu páncél elején kilóg 1 centit,nincs besűlyesztve...
Minden kiállásnál a srácok 15 percet küzdöttek mire a szétrpncsolt fejű csavarokat kibányászták.
Utólsó nap kijött a mérnökiroda java,majd papirzsebkendővel(!!!!!) megfogja az érintett csavart és úgy vizsgálgatja
A másik: rajt után 6 kilométerrel visszajön az autó forr a hűtőviz.
Laptopos mérnökök egymás hegyén hátán sikitoznak,hogy jajjistenem a vizpumpa konfig fájl,meg a kimenet és most akkor azonnal vizpumpa csere stb...stb...
Odaballagok a legértelmesebbnek látszóhoz mondom neki,sziahelló én volnék itt az elektromos maki aki a vezetékeket buherálja és azt szeretném kérni,hogy mielőtt darabokra szedetitek az autó a srácokkal,ugyan kapcsold már be a hűtőventillátor kimenetet a laptopodról had vessek rá egy pillantást forog-é a lapát?
Na azt a lesajnáló pillantást amit kaptam... majd közölte,hogy ha szükég lesz rám majd hívnak.
No ezek úgy lekezeltek,hogy majdnem visszaszoktam a cigire,hozzá vagyok én szokva a leotáshoz de ezt azért durván a szivemre vettem el is húztam kávézni
Ezek még küzdöttek ott fél órát ,már hatszor újrairták a PDM (integrált relé és biztosíték modul)configot. Előszedtem a tartalék aksit és szóltam egy német kollegának,hogy jöjjön velem,gonndoltam direktre ba**om és megnézem forog-e:D nem kellett hozzá áram már a csatlakozó megfogásánál látszott mi a gond,a gagyi müanyag csati szétolvadt és ezért a ventillátor nem kapta meg a kakaót...
Megbökdöstem az előbbi okoska vállát,hogy ide nézzé ferdeszemű!
Volt nagy csodálkozás,hogy erre honnan következtettem.
Mondtam neki,hogy ha egy agyonhúzott 1.6 turbómotoron nem megy az elektromos vizpumpa akkor az 1 pillanat alatt felfőzi a vizet nem kell neki 6 kilóméter. Mivel ez csak 6 kilóméter után riasztott,valószínűleg a víz forog és a menetszél hűtötte valamelyest csak a ventillátor már nem kapcsolt be...
Ezután megvegregettem a saját vállamat és győztesként vonultam el inni egy bambit
Én már csak abban a mérnökben hiszek akin látszik,hogy fogot már vasat élőben is ,nem csak Catiában forgatja a modelt
És számtalan storym van még de írásban nem jön át mind,rendezni kell fórumivászatot és ott lehet storyzgatni!
-
-
-
Kurfürst #68775 Ha valakit érdekel a hadtörténetiben van most egy kiállítás magyar-német repüléstörténetről, 1920-1945 között.
Nagy csodára nem kell számítani, tablós kiállítás az egész néhány videóval, de van pár érdekesebb cucc is, pl. Jendrassik Cs-1 gázturbina egy példánya, egy Bf 108-as roncs egészben és Bejczy Joe magyar messzer pilóta lezuhant 109-eséből a DB motor meg a belőle furcsa szögben meredő MK 108-as + egy fajin gyári, dobozos MG 151/15. -
artivizsla #68774 Repülős lelet. -
-
Nem akarlak megijeszteni, de ilyen hibával már dobtam ki x52-t. Az elektronikája szaródott el így szépen lassan. Nekem a magassági tengely ment tropára. Szarrá szedtem, és rákötöttem a csűrőtengelyt a magassági nyákjára. Az eredmény ugyanúgy szar. Nem biztos, hogy neked is ez van, csak gondoltam leírom a saját tapasztalatomat. Ennek ellenére x52-t vettem újra használtan :) -
Igen, én is abba gondoltam... :$ -
Szerintem ebbe: c:\Users\Hobby Gilda\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover - MOD\ -
Van még valami érdekes és hasznos beállítás amivel lehet FPS-t növelni?
Ami nem ront nagyon a max grafikán de érdemes azért lekapcsolni? :$ -
Srácok, melyik "ConfUser.ini"-be a háromból? Abba ami a "DOK" mappában van és "MOD" a vége??? :$ -
Nálad van a baj. Én nem tapasztaltam . -
Solt #68766 Nem vettem észre, hogy bármiben is befolyásolná a felhő a teljesítményt... ha belerepülök sem esik le az FPS. :) -
VO101 tvr #68765 És az FPS hogy alakul ezekkel a felhőkkel? -
sakkay #68764 Viszont most sokkal több" a hang. Mármint teli van" a levegő motorhangal! K*rva jó!
Nagyon rendesen még nem repültem-ma is be kellett mennem dolgozni-még a free tarcket is be kell lőnöm. Úgyhogy a messza hangot külön még nem is figyeltem.
-
sakkay #68763 Ok megvan. Tényleg 3* előbb jönnek elő! -
Solt #68762 Ha beállítod amit Laca is leírt, akkor jó lesz a felhőzet, nagyon fasza lett az egész... :)
Egyelőre egyedül a hangokkal van bajom, a 109-s hangja valahogy nem az igazi... sokkal halkabb mint a Spit hangja, és a minősége is rossz... serceg... :S -
sakkay #68761 Nekem is ott vannak, de imádok grafikát tesztelni, így kerestem egy olyan missziót, ahol felhős az ég és amikor tiszta(ának)látszik egy szakasz arra repülök , a távolban egyszer csap potyyyy és megjelenik. Na erre figyelni kell, de attól még van. A törés-legalábbis szerintem változott, mert párszor direkt odavágtam magam és mintha finomabb lenne. De lehet placebo. Az viszont nem, hogy amikor lassan egy szárnyal nekimegyek egy épületnek, nagyjából az van aminek lenni kell. Szerintem azt is javították. -
Ja. E4 emelkedem kb 3/4 ed gázzal olaj radi fullra a víz majdnem fullra nyitva oszt 3K-n egyszer csak minden olajos lett.
Csak pislogtam. -
Atag egy kicsit necces még ahogy nézem.
Pl az imént E3 at nem tudtam elindítani ,mert mindig amint indítottam volna azt írta ki,hogy leállítom a hajtóművet. Ezt vagy 4 x megcsinálta. E1 nél nem. Aztán 10 perc múlva meg már jó volt.
Tomcsinak meg röcög ,holott sose csinálta előtte.
Aztán most volt téli map ,de 10 perc után megkotlott.El kell telni még pár napnak szerintem,hogy flottul működjön minden.