IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Szepy2884 #68785 Azért az éremnek is két oldala van.
Azért én is kaptam az ívet, meg a kóstolgatást bőven ami arra ment ki, hogy bebizonyítsa a főkolompos a brigád előtt, hogy az én 5 év egyetemem szart nem ér az ő huszon-harminc éves tapasztalatához. Én is megkaptam már nem egyszer az "itt van mán\' a zirodista (nem mérnök!) aki mereszti a seggit számítógép előtt, felszedi a sok lóvét de hüjje meg minden bezzeg én vagyok a jani a faszacsávó" dumát.
Pedig én is mentem oda arcoskodva vagy lekezelően. Többek között ez is az oka, hogy sokszor áthidalhatatlan szakadék van szakmunkás és mérnök között meg amit te is mondasz.
Csak én rájöttem a titokra. Elismerni, hogy ő dolgozik vele huszon harminc éve az nem szégyen. Ha az ember mutat egy cseppnyi alázatot és kiváncsiságot a szakma iránt akkor azt a szaki is észre veszi.
Én mindig azt mondom, hogy a szakiktól 2 hét alatt többet tanulhat az ember mint 5 év alatt az egyetemen. És ez eddig mindig bevállt bármerre is jártam. Kifigyeltem a legértelmesebbet, bizalmába férköztem és kisinasként tekintettem fel rá mint mesteremre. Ez sokszor megható drámai változásokhoz vezet. Rögtön leadja a drótot a többieknek, hogy "na, ez nem olyan mint a többi" és onnantól kezdve nyert ügyem van. De ezzel ő is jól jár! Egyrészt ha valami nem oké a folyamattal, akkor jönnek a nagyfaszságok. A nagyfaszság pedig sokszor kényszer eredménye amivel kockázatot vállal. Ha én úgy változtatom meg a folyamatot hogy nem kell trükköznie ezzel is a fegyelmit kockáztatva azzal az ő helyzete is könnyebb lesz és én is úgy tudom elő adni odafent, hogy újító javaslat az emberek érdekében. Magyarán ezzel őt bevédem, magamat meg fényezem. Win-win mindenki jól jár.
Amúgy nekem szerencsém volt eddig. Kiskorom óta bütyköltem a bringáimat mert szervízre nem tellett. Szóval az olaj és a zsír sosem ijesztett meg. Amikor fúrógépeket kellett terveznünk sokszor szedtük szét és raktuk össze. Próbáltuk a gyárthatóságot szem előtt tartani. Ez pedig az összeszerelést jelentette.
Jelen munkahelyemen váltókat fejlesztünk és szerelünk össze. Van egy proto üzem, ahol azzal szívnak a srácok amit főztünk nekik. Magyarán ha a szinkron gyűrűt nehéz összepasszintani a kapcsoló aggyal akkor biztos sűrűn van emlegetve az anyukánk, de egymást közt értelmesen meglehett beszélni és közösen a megoldást keresni. Nem mindig egyszerű.
Pont itt volt az egyik eset, hogy a főkolompos óbégatva bizonyította be a szakik előtt mennyire fingunk sincs milyen egy 6 sebességes váltó. 4-en voltunk friss mérnökök, de egyikünk sem volt pálya kezdő. Sőt! DE ezt nem tanították az egyetemen. Hogy is tanították volna? Nem is kellett, hogy tanítsák. 3 napon belül bebizonyítottuk, hogy nem hiába vagyunk azok akik. Magyarán van annyi általános műszaki inteligenciánk hogy pikk pakk újat tanuljunk és azt alkalmazni tudjuk. Elvégve erről szól az egyetem! És ezt ők is elismerve már mindenki partnerként tekintett a másikra és értékén kezelte.