91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Vogel
    izé, erre mondják hogy elveszett a csomag az éterben :)
  • Vogel
    20assal olajhűtő oszt majd leesik. De 30assal... , hát nekem mindig 1-2 lövés volt a sturmo, szárnytő és farok között meglő és mindig elmegy egy kontrollja, vagy kettő. Egyedül a védőkör amiben védekezhetnek.
  • Sanyix
    akkor lehet nem volt véletlen amikor fókával alulról 3x megsoroztam, és semmi baja nem lett? (aztán lelőttem 3 la7-et, húdeszéplövésekkel, majd küldetés végén a mentésnél error:unhandled exeption és persze a tracket is buktam).
  • Lebowski
    igen de te il2ről beszélsz aminek a sérülésmodellje hasonlít egy troll eq szintjéhez..
  • Lebowski
    AZ ÉN EMBEREM!
  • Sanyix
    én a román csodával arra emléxem, hogy 2 percig folyamatosan soroztam egy il2-t belelőttem az összes lőszert, tiszta szellős volt a szárnya a vezérsíkjai, többi része csak lyukacsos, és szépen elrepült haza :D
  • Bucser
    A kiss finn masinával is lehet őket szopatni.:)
  • Vogel
    Román fókák :D Emlékszem régi sztálingrádi bellumra. Rácsapás TB3ra 0 méteren, aztán dobta a mumust. De túléltem :D
  • Her Laca
    Na most én is kipróbáltam az IAR-t:)))) Vaze ez nagyon jó.
    Főleg amibe ágyú is van. Mondjuk nem egy sebességbajnok ,de nagyon jó lehet vele harcolni. És jól lehet lőni vele. Ajánlom mindenkinek.
  • Her Laca
    És még valami eszembe jutott!
    Ha meglepetést akartok egy spitnek szerezni ,hát pattanjatok be egy IAR 80 ba ,és leforduljátok:)))) Gida csinálta múltkor ,csóró spit igencsak meg volt zavarodva:) Fordult mint állat ,de csak nem tudta lefordulni a román csodamasinát. Asszem Hetti mondta nem is olyan régen ,hogy egy repülő lőszeresláda.
  • i robot
    A HE-111 a legjobb.
  • Her Laca
    Na akkor leírom a saját tapasztalatomat. A spit -tel repülők kb 70 % -át minden gond nélkül lelövöm,akármivel. A maradék ,megizzaszt ,sőt ott már nagy az esélye ,hogy ugrok :) De pl tegnap Gidával felszálltunk a WOE -n
    és ketten hat azaz hat spitet amortizáltunk le egy szuszra. Volt ,hogy kettővel harcoltam egyszerre . Nos ezzel csak azt akarom mondani,amit már régebben is kifejtettem,hogy magában a Spit sem egy csodafegyver.
    Az a maradék 30% aki meg kihívás ,hát ők meg bármivel képesek megnehezíteni az ember életét.
    Részemről ,ennyi és asszem értelmetlen állandóan előhozakodnunk evvel a témával. Ahogy Gida mondaná addig kell lőni őket amíg van szárnyuk,oszt jó napot:)
  • Lacusch69
    Azonos energiaviszonyok mellet, hasonló képességű pilótákkal a Shitnek nagyobb esélye van közeli légiharcban, mint bármelyik németnek. (Aktuális verzióban) Legalábbis én a saját tapasztalataim alapján így gondolom. Természetesen 1:1 felállásban.
    Én is mentem Shittel, komolyan mondom, olyan nevetségesen gyorsan egy-egy Fóka mögé kerültem, hogy nem volt szívem lelőni...
    A G2-es csak jobb pilótával egyenrangú ellenfele a Shiteknek, egyedül az erőből emelkedés jobb észrevehetően a Messzer esetében. (Shit VIII-tól)
    A Tempest alacsony magasságú mutatói (gyorsulás, sebesség, fordulékonyság) jobbak az Anton9-nél is. Az orsózási szögsebessége viszont rosszabb.
    Mazsola - nem mazsola... én a mai napig vétek mazsola-hibákat, de gyakran 5 perccel később "vérprofi" megoldással javítok.(Vagy nem...)
    Egyébként az egyik gyorsgombra a chatben rákonfiguráltam a "Shitfire: official cheat for girls and gays" dumát, ha nagyon nagy arca lenne a shites társadalomnak...
    Akiket valóban tisztelek, azok a P38, P47 (német oldalon: Antonok, Me110)pilóták, ezekkel a gépekkel aki jól repül, az mindennel jól repül...
    Aki olvasgatta a WarClouds fórum "Planeset" topikját, az tudja, hogy Raven javasolta az F4-es Messzer "szolgálatba állítását", de nem valósult meg (vajon miért?)
    Hogy milyen lenne, ha a szövi gépek Blenheimként viselkednének? Akkor a vörcsi fórumok lennének tele ugyanezzel a dumával... :)

• TG Gida
    A spit egyszerűen jobb rövid távú gép volt bármelyik német vadásznál '42 után.Annak jobban örülnétek,ha minden szövi gép úgy repülne mint egy blenheim és minden egyhetes pilóta dagadtra hentelhetné magát?!
  • Her Laca
    Én a mazsola ! ismétlem mazsola kifejezést érzem túlzottnak.
    Soha ,de soha nem szabad lebecsülni ,és megsérteni másokat. Szerintem.
    Bár néha nálam is elszakad a cérna oszt mondok róluk szépeket:)
  • Szepy2884
    "A fókáról meg az az álláspontom, hogy csak akkor tudtak lelőni benne, ha nem figyelek oda és félreértékelem a helyzetet. Ha zűrös a szituáció, nagyon könnyű eliszkolni vele. Baromi jó gyorsulás, érzékeny kormányok, ez megment ha észnél vagyok. Számtalanszor vitt haza ez a gép több tucat találat után, spitekkel a fenekemben."

Minden tekintetben egyet értek veled.

"Szoktam szövi gépeket is repülni, Spit9-et is, színvonalas ellenfelek ellen nagyon is nehéz túlélni. A húzom-tiszta-rőből taktika nem célravezető, előbb utóbb elkopik az energia és kész. A spit menekülésre pedig nem az igazi az a helyzet, főleg egy 190-es ellen."

Régebben én is kipróbáltam párszor, de hamar elment tőle a kedvem. DE NEM a kudarcok miatt, ellenkezőleg, a gyors sikerek miatt nem tudott lekötni. A Spitet egy jó gépnek tartom, aminek a legtöbb változata eléggé túlszárnyalja a G2 teljesítményét. Épp ezért utálom amikor a sok Spit-huszár azonnal rinyál és cheat-et ordít, ha nem jön be az elképzelése a G2-mel szemben. Szóval nekem nem a Spittel hanem annak felhasználó körével vannak bajaim.

Egy szó mint száz, az amúgy is sok előnnyel rendelkező Spitből egy kis ésszel még nagyobb pusztító gépet lehet faragni. Csakhogy ehhez kicsit gondolkodni kell, sok türelem és kitartás kell, ami a Spit társadalomra valjuk meg, annyira nem jellemző, de tudjuk miért nem. Mert nincs rákényszerítve!

Amúgy egy olyan helyen mint a WC, tényleg nem egy életbiztosítás Spittel menni
  • Szepy2884
    "A Fókát meg simán lelövi egy átlagos Tempest pilóta, ha egyszer beült mögé. Ráadásul a 20-as Hispano közel akkorát szakít, mint a 108-as..."

Látom a Tempest neked nagy mumusod. A Tempestet nem utálom, sőt tisztelem. Méltó ellenfele a Fókának. Múltkor kipróbáltam és azóta becsülöm azt aki tudja vezetetni.

Laca te meg folyamatosan félreértesz és csak elbeszélünk egymás mellett.
    Pedig tegnap már kifejtettem neked a véleményemet, lehet hogy nem értettél meg, vagy nem figyeltél oda. Egyébként meg igazad van, G2-vel kezdtem, mert abból kaptam az amúgy kiváló kiképzést tőled annak idején amit sosem felejtek el, és talán hálás is lehetek azoknak a csúnya Spitek-nek, hiszen azok ösztönöztek arra, hogy túllépjek a G2-n.
  • Lebowski
    nemértem miért abszurd il2ben bármivel is felszállni.?.
  • nalyib
    Bocs félreolvastam, igen, felszállni is. Bombával telepakolva is megvolt az anton. Ha fogadásból csinálnám, inkább abból vállalok 10-et, mint egy St. Louis-t.
  • nalyib
    Itt vagy nem egy játékról, vagy nem egy beállításról van szó:D

Nálam ez úgynézkihogy: gáz.. elkezd húzni (balra talán), izzadva pályán marad, elemelkedik, aztán lezuhan.

Ha a reality-csúszkák maxon vannak (gondolom ott), akkor csak az auto-rudderre tudok gyanakodni, az teszi még gagyivá és "vonatsínné" a röppályát.

IL2-ben mindennel szálltam már le, pilóta nélküli szétlőtt Ju-88-assal is;) (ok, trimekkel leszállva legfeljebb a gép élte túl.)
  • bucsher
    ezt most viccnek szántad? ráadtam 100% gázt, nem nyúltam semmihez, tök egyenesen gurult, 100 csomónál felemeltem az orrát. kész. mindezt torony nézetből.

most én kérdezek: próbáltál már il2-ben FW190A-val felszállni?
  • istikovacs76
    Hát igen már megint a spit:O
    Azzal is meg kell tanulni repülni. tényleg, ha spitben repölsz, nem mindenható. A la7 es az viszont az.
    A spittel nem lehet elsizkolni agy fóka elől. Plusz, a motor előszeretettel elkezd füstölni egy kisebb találattól.
    A tempest, az viszont jó gép. Gyors is, fordul is, olyan mint a fóka.
    Valaki jól írta itt, hogy mindegyik gépnek megvan a maga ellentéte a másik oldalon. Spit-g2. Fóka-tempest stb.
    Csak pilóta kérdése az egész. Egy fóka is meg tud szivatni egy spitet, és spit is egy fókát, de ez pilóta/helyzetfelismerés kérdése.
    Akimeg fókával le áll fordulózni egy la7 el az meg is érdemli. De ezt is egy jó fókás megoldja:)
  • Lebowski
    4szer nagyobbat ^^ ugye mert négyszer több van belőle alapból mint a messákban :D
  • Lebowski
    ezzel azt akarod mondani hogy fókát csak az elitebb vezeti? :D nekem ez egy kicsit sznob kijelentés.
  • Lacusch69
    A G2-vel az a probléma, hogy kevés komoly szerveren adják. A WarCloudson talán 2-3 térképen van...
    Shitet meg gyakorlatilag mindig, mindenütt találsz néhány Csendes-óceáni meg korai nyugati fronti térképet kivéve.
    Azért az sem tartozik a legkellemesebb dolgok közé, hogy a HF.IX-es Shit gyakorlatilag minden magasságon (0-11k) lefordulja bármelyik német gépet, az emelkedése, a sebessége és a gyorsulása sem olyan nagyon rossz (a zuhanósebessége kisebb szerencsére), de hosszú üldözés során előjön az az előnye, hogy nem sül be a motorja, valamint (minden Shitre igaz) bizonyos távolságból NAGYON ROSSZUL LÁTSZIK (valami 3D modellezési hiba lehet, de miért nem a Messzer ilyen???)
    A Fókát meg simán lelövi egy átlagos Tempest pilóta, ha egyszer beült mögé. Ráadásul a 20-as Hispano közel akkorát szakít, mint a 108-as...
  • Richtofen
    "igenis elég kiegyenlített a paletta. "

Én is így érzem.

Szoktam szövi gépeket is repülni, Spit9-et is, színvonalas ellenfelek ellen nagyon is nehéz túlélni. A húzom-tiszta-rőből taktika nem célravezető, előbb utóbb elkopik az energia és kész. A spit menekülésre pedig nem az igazi az a helyzet, főleg egy 190-es ellen. A war-clouds-on nagyon keménny Luftwaffe csapat is össze szokott gyűlni, akik ellen nem szívesen repülök, akármilyen gépről legyen szó.

A fókáról meg az az álláspontom, hogy csak akkor tudtak lelőni benne, ha nem figyelek oda és félreértékelem a helyzetet. Ha zűrös a szituáció, nagyon könnyű eliszkolni vele. Baromi jó gyorsulás, érzékeny kormányok, ez megment ha észnél vagyok. Számtalanszor vitt haza ez a gép több tucat találat után, spitekkel a fenekemben.
  • Richtofen
    "miért van az, hogy a kék oldalon lévők 70%-ka ésszel repül, mert rá van kényszerítve a taktikára míg a sok spit huszár meg "húzzuk neki hadszóljon" módjára repül??"

Lehet, hogy ők is ésszel repülnek, hiszen az a gép abban a legjobb.
  • Her Laca
    "csak a mazsolák repülnék."

Nem értek egyet ,ezzel a kijelentéseddel. Mért kell jelzőkkel illetned azokat akik mondjuk egy könnyebben kezelhető géppel szeretnek játszani.
    Én azt gondolom ,hogy ebben a játékban ,van egy fejlődési görbe ,amit mindenki végigjár aki hosszabb időt szán rá. Te is G2 vel kezdted és fokozatosan tértél át pl a fókára. A szövi pilótáknak meg a G2 es a spit,szerintem. De minél többet foglalkozom a játékkal ,és minél több gépet próbálok ki rá kell jönnöm,hogy igenis elég kiegyenlített a paletta.
  • nalyib
    Ha jól tudom, a fóka hosszú, folytonos fordulókban nem volt a legjobb.
    Legalábbis a Spitnél rosszabb.
  • Szepy2884
    Régen sok szó érte a ház elejét hogy a Fóka hogy elvan qrwa a valódi tulajdonságához képest. Nos, én ez ügyben direkt örülök, hogy a játékban a Fóka olyan amilyen, hisz máskülönben úgy kéne viselkednie mint kb. a La-7-nek, de akkor meg csak a mazsolák repülnék.
  • Szepy2884
    Mert a Messer-ről egy rossz szót sem lehet mondani

Amúgy meg akinek nem inge ne vegye gatyára
  • Szepy2884
    "Ész és értelem nélkül" akart lenni
  • Szepy2884
    Lehet hogy uncsi, de örök igazság

Amúgy meg lesz*rom ki mivel repül, de miért van az, hogy a kék oldalon lévők 70%-ka ésszel repül, mert rá van kényszerítve a taktikára míg a sok spit huszár meg "húzzuk neki hadszóljon" módjára repül??

Nagyra becsülöm a P-51,47,38, Tempi és egyébb pilótákat mert azok a piros oldal elitje, mert vették a fáradtságot hogy megtanulják a használatukat. Pedig ott van a választás nekik is, az és és értelem nélküli botcibálás a Shittel.

Részemről ennyi.
  • Her Laca
    Az ellenfeledtől függ. Általában felfelé szoktuk húzni ,de persze ez se szentírás ,mert ha az ellenfeled rád fordul és míg te mész az égbe addig rommá lő ,hát akkor erre mit lehet mondani:)
  • Her Laca
    Banyek Szepy!
    Ez a spit dolog már uncsi. Hányszor mondjam ,hogy avval is meg kell tanulni repülni,mint bármi mással. Mért van az ,hogy a spitben ülő srácok legalább 70% át le lehet könnyedén lőni,és csak a maradék aki komolyan megdolgoztatja az embert. És ez így van bármely gép típus esetében is.
    Uff.
  • panther112
    Köszi a válaszokat. 109-eshez képest hogyan emelkednek? Érdemes inkább oldalra kitérni, vagy felfelé?
  • kiskorúbézoltán #15679
    OFF

Ejj, már megint ez a Spit/Spittel repülők fikázás(a)...

Én sose írnék ilyesmit a Messerrel kapcsolatban... tisztelem a "másság"-ot...

ON
  • Lacusch69
    "Meg az összes többi Fóka."

Szerintem egy AntonX-szel nem érdemes 11ezren forgolódni. 47-essel lehet...

"Shitbe meg férfi ember nem teszi a lábát..."

Ez viszont így van...
  • DonZorro
    Ott a pont Szepy Testvér...
  • Szepy2884
    "A követendő taktikák:
    Póni, Mennydörgés: kb. úgy, mint a késői német gépek (G6-tól, illetve Dora)"

Meg az összes többi Fóka.

Shitbe meg férfi ember nem teszi a lábát...