91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    Dogfight szerver: felszállsz, és ha egyedül vagy a saját taktikád szerint harcolsz. Ha többen vagytok, akkor csapatmunka.
    Némelyik szerveren akkor van vége a térképnek, ha lejár X idő, némelyiken meg ha elfogy az egyik fél számára biztosított gépállomány, esetleg a földi célpontok megsemmisülnek.
    Van olyan szerver is, ami ugyan dogfight, de naponta változó térképpel végigviszi a 2.vh-t (WoE)
    Fontos: dogfight szerverhez BÁRMIKOR lehet csatlakozni és van respawn, coophoz csak a játék elején, ha lelőnek akkor gatter...
    Cooperatív szerver: együttműködve bizonyos célkitűzést kell elérni. (Itt AI ellenfél is lehetséges)
    Reggeliidőben hirtelen ennyit tudok mondani...
  • mumpic
    Megkérdezhetem hogy megy a játék a szervereken? Belépsz, és akkor lehet lőni ész nélkül, vagy van küldetés is?
    Még mindig csak a demó van meg. (amivel nem tudok játszani épp, mert az nvidia elcseszte a régi kártyáihoz való új driverét, az ez előttit meg nem tudom visszarakni...)
  • istikovacs76
    Hát igen patria, ez így van:)
    Meló mellett elég nehéz gyakorolni online.
    A minap a nagyon "kiváló" fcg szerveren voltunk, ahol szinte mindenki ta183, me163, és egyéb rakétákkal repült:)
    Hát, én csak azért is fi-156-al. Jó volt nézni, ahogy sokan próbálkoznak, én meg csak lefordulok:) (de egy x4-es végzett velem)

• Patria
    Csak a néhány "ismeretlen" védelmében:
    Én is szeretnék olyan jól repülni, mint 1-2 kolléga, de sajnos a meló mellett nem mindig jut idő a gyakorlásra
    Agyaggalambnak sem jó lenni:)
    De sztem csak szerveren tud az ember a legtöbbet tanulni, vagy nem?
    Csak többször elveszi az ember kedvét,mikor a 12 éves, hentelős gamer 10Xre szed le:)

Persze találkozni olyanokkal is akik segítenek, mert segíteni is akarnak.
    csakúgymondtam:)
  • istikovacs76
    Én nem nagyon szoktam sugárhajtásúval repülni, inkább a régebbi típusokat preferálom. Egy emil, vagy egy ki43-al több élvezet repülni, és nagyobb élvezet ezekkel harconi szerintem.
    Olyan 1943-44 ami még repülhető normálisan szerintem, ez a sugárhajtású dolog egy kicsit sántít nekem.
    De ez rictofen is láthatta minap, mikor fenn votunk cukival, és voronyezzsel egyet repülni.
  • istikovacs76
    Az il2-ben van He-219?
    És, azt mire rakták rá? Mosquito?
    És, honnan lehet "beszerezni"?
  • Her Laca
    Én itt találtam .
    X52
  • TG Gida
    Innen
  • Sanyix
    tulajdonképpen xp x64-en se ment.
  • Sanyix
    nincs profile editor, az a szar nem megy vistán.
  • Sanyix
    viszont ha keresztbe átmész előtte, telibe talál :D
  • Lacusch69
    Sőt, ha egy kicsit ügyi vagy, a módváltóval lehet váltogatni a normál, az egér, és egy gyors egér nézet között...
  • ChevyG #16583
    honnan tudom letölteni?
  • Her Laca
    A profile editorban a Ministick X és Y axist mausrol axisra állítod , majd a Pov hat 1 et átállítod mausra. Na ott még megadhatod a gyorsaságát is a dolognak. Lényegében a hüvelyk ujjal egerezel. Valami gombot pedig bekalibrálsz arra hogy azonnal középre nézzen. Van ott elég az X52 őn:)
  • Vogel
    AI az no comment, sima konstans fordulóban mellé lő még az ace is aztán kiválik ha közel van.
  • Her Laca
    De az szaggatott nézelődés ,nem pediglen folyamatos.
    Nálam ez pont olyan mintha egérrel nézelődnék.
  • Sanyix
    hát nemtudom, eddig az il2 alap ilyen képességét használtam, a nem visszarángatós módban x52-vel, hát az elég kényelmetlen. És nemtudom segétprogrammal lehetne-e jobbá tenni.
  • Sanyix
    Ezt az s-es dolgot sokszor elsütöttem ai-val szemben(kb mindig ha mögém került :D), az próbált követni. Majd mikor mellé értem meredeken föl, mögé lassultam, majd újra le, és már mehetett a lövés.

Ja néztem a pm-et, tényleg meglepődtem, hogy egy ideje klántársak vagyunk egy másik játékban, és nem is tudtam hogy te is repkedsz :D
  • Her Laca
    Pediglen a folytonos nézelődés talán az egyik legfontosabb dolog.
    Milyen a joy-od. Mert a hat switch -el tökéletesen lehet ,ha pl az egérfunkciót rákalibrálod. De vannak programok is amikkel ezt meg lehet csinálni. Egyszerűen csak a hüvelyk ujjal finoman mozgatod ,kis gyakorlással tökéletesen lehet nézelődni.
  • Vogel
    Én így csinálnám:

"Hát ehhez a konfighoz türelem kell (én most nem AIról beszélek mert az agyaggalamb). Energiát megtartva, hideg fejjel, rácsapások. Sok csak rácsapás lesz lövés nélkül. Amikor leborul akkor elélőni és szigorúan nem utánamenni még kicsit sem. Majd az elemelkedés nem egyenes vonalú felhúzás hanem csiga alakú emelkedés. Igazából fóka taktika."
    Ha P39el volnék és főleg géppárban akkor csali konfig, ami veszélyes a 262es 30asai miatt. Ha egyedül vagyok és csapkodnak (egyébként általános taktikám) akkor sose megyek utána, ha átlagos pilóta az enemy akkor ugyis kilaposodik a rácsapásainak szöge igy már csak sebességfölénye a mérvadó. A rácsapásait elhúzással hárítom, csokkentve energiáját, vagyis ha jön akkor tolom lefelé kicsit a gépemet hogy gyorsuljak. sebességkülönbség enyhül és ha közel van akkor egy nagy sebességű "S" manőverrel lerázom, majd ha ugy ítélem érdemes, utánahúzom, de nem átesésig, és pöttyözöm őt. Szeretnek megijedni és ezzel még jobban csökken a fölénye.

Kicsit kusza leírás de nem vagyok most toppon, első munkanapnak köszönhetően. Majd elmondom szóban, ugyis közben rájöttem ki vagy Sanyix, meg fogsz lepődni, check PM :)
  • Sanyix
    fw-vel így szoktam, me-262-vel meg egyszerűen nem kanyarodok utána, hanem ha látom hogy nehezen tudnám követni (sebesség elvesztésével), akkor inkább meredeken emelkedve otthagyom, és a csúcson ahol nincs veszteni valóm, a megfelelő irányba fordulok majd rázuhanok.

Egyébként én is ilyen könnyen lelőhető frag lennék fókában, mert egyszerűen nem bírom rendesen használni a hat switchet, én csak fejforgatással tudnék normálisan nézelődni, de a trackir hát az meg nem olcsó. Bár 262-essel nehezen lehet leszedni, mert 5k+ méteren általában 750-850 körüli sebességgel cikázok amit nem igazán lehet követni :D de legtöbbször nem látom az ellenséget, még ha ott is van a közelben.
  • Her Laca
    Nézd ,én nem vagyok egy hú de mekkora szoba pilcsi:) de pl tegnap leesés nélkül kb 25 gépet lőttem. Mind A6 -al. Volt ott spit ,tempest,p51,létra,stb. A legtöbb azt se tudta honnan jövök,volt olyan ,hogy alatta voltam jó messze oldalt,és nyugodtan mögé tudtam osonni.
    Volt amelyikkel kisebb dog kerekedett,de pl a Mustangot ha rá birod venni ,hogy eldobja a sebességét akkor könnyen megfogható.
    A legszebb az volt amikor is menekülőre fogván a nyomomba eredt egy P51.
    Szépen utol is ért ,az utolsó pillanatban fék be:) egy palást oszt a kollega már előttem is volt. Egyet lőttem és már ment is le. Mondjuk az szerencsés egy durrantás volt,a srác mondta is a magáét de azért mosolygott ő is. Szóval a humán pilóta az jobb is sok esetben mint az ai meg rosszabb is. Most az imént történt velem ,hogy repkedek nyugodtan (elbambulva) oszt egyszer csak pattog a sok golobis a gépemen.
    Most se tudom honnan:D Ugrottam is.
    Még egy tanács a Fókához. Ha élesen kanyarodik elötted az enemi,ne húzd nagyon utána ,hanem finoman a sebességet meghagyva. A kör végén ott leszel lő helyzetbe. De ezt csak egyszer lehet eljátszani ,mert mint tudjuk Oleg FW je hamar eldobja mindennemű sebességét:)
  • Lysandus
    Laca, ne búsulj, Richtofen megválaszolta a kérdést. A WC szerint egyértelmű: simlis a gyerek.
  • Lacusch69
    Az AI 300m-ről fordul ki, ezért annál messzebbről lövöldözz rá...
    Egyébként az élő ellenfél teljesen más, gyakran mögé lehet menni 100m-re is anélkül, hogy észrevenne. Sokan nem tudják felmérni egy energiafölényben levő ellenfél lehetőségeit, és lehet aratni ellenük. Ha kihasználod az összes lehetőséget, nagy meglepetést lehet okozni a német gépekkel.
  • Sanyix
    Egyébként ha adott ace 2 ai p39, én egy me262-vel, ezekkel szemben hogy lehet tüzelési pozicióba kerülni (nincs másik gép, így nem tudja legalább elcsalni). Mert ugye egyértelmű, hogy ha jól csinálja az ember, ők nem tudnak lelőni. De én hogy tudnám őket? Ha szemből nekikmegyek, nagy az esélye, hogy az is eltalál, nameg egy frontpuszinak is. Mögé nemnagyon lehet kerülni, se oldalról meglőni, mert úgyis mindig felém fordul.

Az egyetlen megoldásnak azt látom, hogy közel engedni, persze nagy sebességfölénnyel, és leemelkedni, majd mikor átesik gyorsan mögéhurkolni. De ez se olyan jó, mert lassú és bonyolult. Vagy egyszerűen jó magasról rázuhanni, miközben próbál magasabbra erőlködni. De így sem nagy a választék. Máshogy lehet? Valóságban hogy ment? Vagy mindig az egyik elhúzza a mézesmadzagot, a másik közben besunnyog a gyanútlan ellenség mögé figura ment?
  • Sanyix
    miért fókával aim-120-at használsz? XD
  • Richtofen
    A kedvenc szerveremen, ahol elég nagy erőkkel írtják a csalókat (minden nemű mod használat tiltott) ez az talján származású illető ki van bannolva. Talán nem ok nélkül.

http://www.war-clouds.com/modules.php?name=TARGET&theatre=WF&op=playerstats&pilotid=13717
  • Her Laca
    A srác ahogy nézem állandóan csak 1vs1 et nyom Lynx11 a neve. Mondjuk kb mindig fenn van a lobbyn:) akármikor kapcsolom be a gépem.
    Valószínűleg tényleg nagyon jó . Bár amikor sokat gyakoroltam dogot akkor bárki ellen kihoztam kb 50 % ra ,na jó volt olyan aki ellen 30-ra:)
    De hogy egyszer se tudjak lőni az azért elkeserített.
    Különben mindegy is mert mióta jószerivel csak Fókázom ,hidegen is hagy a közelharc.
  • Richtofen
    Vannak simlisek is, de van egy két őrült gameaholic gyerek, akik képesek napi 20 órát játszani, így elég potens pilótává válni.
  • Her Laca
    Azé akad egy pár ,ne félj. Minap dogoltam egy sráccal. Még lőhelyzetbe sem tudtam kerülni.10-ből 10 szer leszedett. Na most elgondolkodtam a dolgon. Vagy én vagyok béna,vagy a srác nagyon jó,vagy simli van a dologban:)))
    Még nem döntöttem el :D
  • Richtofen
    Én nem vagyok nagy ász, a "War Clouds - Western Front" szerveren mindig van kihívás. Máshol nem is repülök, általában sok jó pilóta van ott, és viszonylag fair játékra lehet számítani. Modok nem engedélyezettek, és tegnaptól 4.09m bétán van a szerver, CheckRuntime=2-vel.
  • Sanyix
    Én ilyen nehézségekre nem emléxem, pedig játszottam 1.00-tól. Bár akkoriban még csak il2-vel, és hurricane mk ii-vel repültem. Mondjuk hurricane-el hóviharban leszállni nem volt semmi, azt nem számítva hogy alig lehetett látni, tolt a játék egy kövér keresztszelet, és igen oldalazva földetéréskor rögtön elkezdtem csúszni a kifutópályáról, de valahogy sikerült rajtatartanom, és fékezni is. Pedig akkor még állóhelyzetben is oldalra tudta csúsztatni a gépet a szél (most is néha, de kevésbé).
  • PhantomAss
    egyébként azt vettem észre, most hogy újra szoktam röpködni, hogy a régebbről ismert jó pilcsik eltűntek (vagy csak nevet változtattak?)
    az ismeretlenek meg nem tudnak repülni
    annyit tudnak hogy húzzák a botot a spiten azt jónapot
    ha már csinálsz egy ollót akkor bajban vannak
    biztos vannak kivételek, de valahogy ilyen érzésem van
    mintha most érne be az arcade szint a játékban
    persze lehet hogy nem jól látom,
    lehet hogy csak szerencse
  • Richtofen
    Bizony, bizony. Amikor még egy meggondolatlan gázadás levette a gépet a lábáról álló helyben ;). Vagy a feszállópályán imbolygott úgy a gép, mint most a szántóföldön. Vagy úgy kellett küzdeni felszállásnál, hogy az ívelőlapok zárásakor ne ess vissza a földre... :)
  • Vogel
    Olyan orraborulások voltak akkor. Most meg felszúrod a gáz maxig és semmi. És a jó öreg prop pich. De szerettem azt a korszakot.
  • Richtofen
    "az alapokat 2-3 óra alatt meg lehet tanulni (bár igaz én flight simulator-al kezdtem, és ott tanultam meg 2-3 óra alatt a repülési alapokat). Sikereket is lehet elérni, én kb. 4 óra gyakorlás után már lőttem 1-2 gépet."

Sokan vagyunk itt akik régebbi verziókban kezdték tanulni ezt a játékot. A Forgotten Battles-ben még kicsit más volt a fel-leszállás :), nem ilyen, mint most, hogy szinte minden gép magától felszáll, ha egyenesben bírod tartani. Meg nem volt Shitfire sem... ;)
  • Richtofen
    "BoB 2:Wings of Victory"

Hát nem tudom. Háromszor futottam már neki a játéknak, de mindig elment a kedvem tőle különféle okokból. Kezdve a béna hangokkal (ugyanaz az effekt megy le amikor egy másik géphez közel repülsz, függetlenül attól, hogyan milyen iránybó és sebességgel közelíted meg). A menüje ha lehet még az IL-2nél is primitívebb, logikátlan, (pl. képtelen voltam a menüt 60Hz-nél jobb frekin működtetni). A grafikájáról ne is beszéljünk (kezdve a tájjal, ami gyengébb mint az FS200x-ben). A repülés- és sérülésmodell-t csak érintőlegesen sikerült megismerni, de nem tetszett. Nem azért, mert elsőre nehezebb, vagy más, mint az IL-2-ben, de az összkép... Meg hát az alig tucatnyi repülhető gép (tudom, nem öleli át az egész háborút, de akkor is).

Mindazonáltal értékelem, ha neked tetszik, sokan szeretik.
  • Sanyix
    én ezzel kezdtem, megy is vele a leszállás. Viszont a seafire-el nem, mert borzalmasan viselkedik kis sebességnél. zero-val meg az a gond, hogy rövid a kampó, bár a japán hajókon simán fékkel is meg lehet állni :D
  • PhantomAss
    viszont az egyik legjobb gép volt, fostak is tőle a japcsik
    a gyorsulása pl másfélszerese volt a mustangénak, emelkedésben is lekörözte
    zuhanásban csak a p47 volt jobb
    meg kellett tanulni repülni vele
    nekem is az egyik kedvencem :)
  • Kurfürst
    Nem véletlenül kapta az "Ensign Eliminator" becenevet... :)