91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
bucsher #18155 ne kezdjük elölről, inkább olvass vissza :) -
Azért egy rögzített pályaívet betanulni (és lemodellezni!!!) jó hogy elég egy ilyen szimulátor, míg 0-15000 méterig 3 dimenzióban modellezni egy légiharcot, egy kicsit más, úgy hiszem az előbbit egyszerűbb megjeleníteni -
Nem is értem miért tesztelnek hónapokon át a csapatok valódi pályákon.Ha van szimulátoruk akkor felesleges nem?
-
bucsher #18152 f1 pilóták is gyakorolnak szimulátoron. miért? "szinte semmi köze egymáshoz", nincsenek erőhatások, rezgések, nincs normális kilátás, és mégis, a pályát, a féktávokat, a megválasztandó sebességet, meg ilyeneket jól modellez akár egy egyszerű játék is. szóval a "köszönőviszony" kialakul a szimulátor és a valóság között. -
bucsher #18151 biztos hogy tanítanak mindent, de kivitelezni minden géppel máshogy kell "ugyanazt" -
Lebowski #18150 ámen -
"Azt viszont el tudom képzelni, hogy 1-2 veteránnak némi zsebpénzért mindegy is, mit írnak a nevében."
Nem gondolnék rosszat az idős repülőkről. Én csak azt mondhatom amit személyesen megtapasztaltam. Kisöreg Jak 3 vagy 9 el repkedett annó, na betettük neki . Nézegette a joyt huzogatta ,forgatta,repkedett majd lezuhant. Nekifutott még egyszer ,ugyanaz. Kérdezem ,mi a baj. Erre mondja ,hogy hát a kabin az hasonló,meg minden de hát ő nem érti ezt a modern dolgot,mivel egyrészt nem érzi a fenekén amit érezni kéne ,meg úgy általában semmit . Aki igazi pilóta annak ez sose tudja még megközelítőleg sem visszaadni az élményt ,azon egyszerű oknál fogva,hogy hiányoznak az általad is említett dolgok. Szórakozásnak ,pediglen kiváló:) -
nalyib #18148 Még azért is szidják a sikeresebb PC újságokat jópár éve, hogy ha egy "Évsikere-játék" kikerül a piacra, a kiadók miatt egyszerűen nem merik 90% alatt értékelni, akármekkora trágya.
(A Quake 2 pl szerintem szánalmas volt, de ez nem az a topic:)
Szóval amiben egész biztos vagyok, hogy a legjobb szimekről nem közölnek le olyat, hogy "hát ez valahogy még mindig nem hasonlít".
Azt viszont el tudom képzelni, hogy 1-2 veteránnak némi zsebpénzért mindegy is, mit írnak a nevében. -
Mondjuk egy ilyen témájú újságban mit is mondhatnának?Ha azt hogy köze sincs a valós repüléshez mit szólna ahoz a rajongó olvasóközönség?Lehet elvenné soknak a kedvét az egész dologtól. -
Azért az biztos hogy a valóságban sokkal összetettebb fizikai hatások érnek egy gépet-egyszerűen nem tudnak még ma aanyi hatást lemodellezni.Pl: a szél ereje és iránya gyakran változik,lökdösheti a gépet leszállás,felszállás közben,befolyásolhatja az aerodinamikát,termikek is vannak,a felhőben bepárásodhat a dekli-gondolom stb,stb.Tehát ez a szimulátor csak egy leegyszerűsített fizikai modellt adhat,a valósághoz képest legalábbis. -
Szerintem ma is megtanítják nekik azokat az alapvető harci manővereket amiket még a világháborúban is használtak,hiszen még ma is előfordulhat a gépágyús közelharc.Immelmann forduló,leborítás,harcforduló,palástorsó,olló,emelkedő spirál stb.Ezek biztos hogy ma is elemei a légiharcoknak,nem hiszem hogy nem tanulják a mai vadászpióták,de lehet hogy nem jól hiszem. -
Nem hiszem, majd mellékelek egy pár képet. Még az alsó lövész és az összes többi is megvan benne...
-
nalyib #18143 Ami leírsz az mind igaz, de én nem is azt mondtam, hogy nem így van:)
Egyrészt az a helyzet, hogy semmi sem precízen Precízen van leprogramozva, másrészt a direkt butítások is úgy felszorozzák egymást, hogy a végeredmény emiatt tér el messze az igazi légiharctól, és nem a hardver/szoftver lehetőségek miatt.
A valóságban a harc mellett tucatnyi odafigyelnivaló/zavaró dolog volt (lásd lentebb), az ilkettősnek meg elég csak a harcra figyelnie. Mivel itt is, ott is ember ül a bot mögött, ez szerintem összehasonlíthatatlan végeredményeket ad. És akkor a repmodellről még szó sem esett. -
Bocsi :) de ez a hasonlat azért durva. Sose mondanék semmiféle következtetést egy próba után semmiről,mondjuk autóról esett szó hát arról sem. Pedig volt szerencsém kipróbálni nemrég egy Focus vrc-t ,de mivel sose vezettem hasonlót sem ,(ezt se mertem ,meg nem is tudtam rendesen) Így szerinted mit mondhatnék róla. Beszarás volt,max ennyi.
Pedig anno volt nekem egy Ford Sierra cosvort RS gyári tuning autóm a maga 220 pacijával meg mindenféle kütyükkel ,de ehez képest az nulla.
No de mindegy is,én aszondom ki mit szokik meg ,az a jó neki. De fenntartom,hogy egy fikarcnyival sincs senki előnyben velem szemben csak mert TR-t használ. Ha jobb nálam ,lelő ha meg nem akkor én lövöm le. Tr ide vagy oda. -
Szerintem te a B-25ös kabinjára gondolsz.Ez zsír original lesz-amennyire az Il-2 motorja engedi-tehát B-17-es fülke,nem pedig egy B-25ös fülkéje B-17es külsővel. -
Richtofen #18140 Szerintem senki nem állította, hogy minden precízen le van modellezve. Bátran állíthatjuk, hogy az nem lenne lehetséges, szerintem 50 év múlva sem lesz olyan hardver és szoftver. Pl a motor kezelése a valóságban is órási kihívás volt, akkor egy billentyűzet meg egy fejhallgató mire lenne képes? :)
Az alapállítás valami olyasmi volt, hogy "semmi köze a valósághoz". Hát annál szerintem lényegesen több, de tényleg nem akarom tovább szítani a vitát
-
Na ez már vagy 3-4 hónapja (de lehet hogy még régebben) van nekem...
-
Nagygépes pilóták
Izzítsátok a Memphis Belle skineket mert Ranwers belekezdett a B-17es fülkébe^^ -
"Egy hét Il2 -zés után meg ne mondjunk olyanról véleményt amiről fogalmunk sincs,de ez bármi másra is igaz."
Akkor ha neked lesz lehetőséged menni 1 kört egy Ferrarival, nem mondj róla véleményt, mert fogalmad sincs róla? Hát ez LOL!
Igaz nem sokat nyomtam még az IL2-vel de mivel MÁR JÁTSZOTTAM vele így VAN kialakult véleményem, mind a két technikáról, amit a megfelelő fórumban írtam le!
Én elfogadom a Te véleményed, de ez nem vita tárgya! A felhasználók egy része veled ért egyet, egy másik része pedig velem! (ahogy olvashattuk)
-
nalyib #18136 Arra szeretném felhívni a figyelmet (azon túl, hogy Lacának igaza van és pont:P), hogy a játék több ponton annyira fantasy-stílusban szimulál, hogy ezek együtt a szimpla repülést talán nem, de a légiharcot végtelenül messze távolítják a valóságtól.
- a pilóta-hatásokból csak a szürke- és vörösvakság szimulált. Sok manőver nem okoz ájulást, de nagyon sokat ront a közérzeten a "szokott" pilótánál is, és nem csak a manőver idejéig. A minimum az lenne, hogy romlik a hang/kép ilyenkor. A valóságban Sokkal szűkebb metszetet ad a mit-bír-a-gép és mit-bír-a-pilóta halmaza.
- a gépek G-terhelhetősége nevetséges, lássuk be. 1-2 gépet leszámítva művészet szárnyat törni.
- nem tartom egy X-Plane-nek a 4.0m patchet, de már az is teljesen megváltoztatja a légiharc alapstílusát. Pedig az volt az egyetlen patch, ahol a gépek dinamikája hasonlított bármilyen (II.vh) légibemutatóra, guncam-felvételre. Ezekhez képest nagyon viccesnek tűnik, micsoda mozdulatok történnek pl 4.08-ban a kitérésre.
- azt már elég halkabban említeni, hogy a valóságban igenis figyelni kell a műszerfalat és reagálni kell rá (ha 2 perc múlva is szükséged van a motorra), itt meg nelegyen sokáig óverhít azt' csókolom....
- az időjárás végtelenül egyszerűsített. Mit szólnátok szélnyíráshoz pölö?:)
Így nem állítanám, hogy a játéknak komolyabb köze van a légiharchoz. -
Lacusch69 #18135 Jó. Akkor kérdezz meg amatőr pilótát a Nagy Vízen túl, akik ma is Mustangokkal repkednek, hogy mi a véleményük...
Vagy azt a pár britet, akik a repnapokon imitált 2.vh-s légiharcokat vívnak. -
Lacusch69 #18134 Ja, megvan DVD-n az egész. Elég jó film, de néha érezni Hollywoodot... -
Lacusch69 #18133 Szintén legmélyebb tisztelettel (Téged ismerlek a legrégebben), de amit leírtam, azt egy PC-szimulátor sem adhatja vissza.
Viszont van annyi előnye ha arcade, ha hardcore szim, hogy nem kell évente 2-3x a barátok temetésére járni... -
Lac!
legmélyebb tiszteletem neked, de a moto gp nem motorszim, hanem egy arcade játék, akkor inkább a crimson skiest hasonlítsuk a valós repüléshez, mint az ilt
a különbség az, hogy az il még mindig inkább szim, mint arcade játék
(mégha mi nem is így gondoljuk) -
A Yamato csatahajó utolsó útja -
De nem is 109-el! -
Megvan. Tucano,meg Hawk -
Lacusch69 #18128 Tudom, a húgom élettársának a fiát pár hónapja vették fel...
Egyébként TB-re gondoltam, mint Gripen-pilótára a Pumák között. -
Nekem meg van a Kanadai pilótaképzésről egy DVD. Kis összefoglaló.
Motoros gépekkel tanulják az alapokat. Majd megnézem mi is a típusa, olyan mustangos de kicsit hosszabb az orra. -
Lacusch69 #18126 Pont ezért nem említhető egy lapon a valós repülés és a szimulátor.
(Egyébként a Star Trekből 3 percnél többet nem voltam képes elviselni...) -
Lacusch69 #18125 És vajon min tanulják a légiharc alapjait? Kezdésként Gripennel mennek? Esetleg elkezdik Jak52-vel?
-
Asszem túl sokat nézted a Star Trek-t. Abba volt valami holo deck ahol ilyen mértékű volt a szimuláció.
Amugy kinek hiányzik az hogy maga alá fosson egy 5G-s fordulóban, vagy esetleg összehánnyam a szobát mert még nem érzem annyira a repcsit és beviszem egy dugóhuzóba. -
bucsher #18123 köszi a tippet!
tényleg jópofa a Bel Amival cirkálni :) -
Amugy emlékszem nem is olyan rég volt egy cikk valamelyik újságban (asszem egy PC-pilot-ban) a "bácsikat" ültették oda a szimhez és ők elismerően nyilatkoztak hogy mennyire visszaadta az érzést nekik.
-
Lebowski #18121 lassacskán inkább már kézen helyeznéd szerintem :):) -
Egyetértek veled abban hogy a mai pilóták nem ilyen gépekkel repülnek, tehát okosat ők se tudnak mondani.
(amugy is jobban kedvelik a lock on-t)
De tény az is hogy mi sem repkedünk ezekkel a madarakkal!
Tehát mi is csak okoskodunk.
Ez azt jelenti hogy nem igazán lehet eldönteni mennyire valóságos ez a sim, és persze azt hogy félig már pilótának érezhetjük magunkat mert okoskodunk.
-
Én nem sértődtem meg:D Igazság szerint imádom ezt a játékot. Csak szeretem helyén kezelni a dolgokat. -
Ő az.
Nem hiszem hogy a pumáknál lenne. -
bucsher #18117 te legalább beleírtad a mondatodba hogy 'szinte'.
ez a különbség. -
Lacusch69 #18116 Egy kis belevau...
Laca: A Gripen-pilóta most virtuális Puma?
Többieknek: Én életemben még repülőgépen sem ültem, de egy (szerintem) megfelelő analógiát tudok említeni.
Ez pedig a "Moto GP" játékprogram, és a valós motorozás.
SZINTE SEMMI KÖZE A KETTŐNEK EGYMÁSHOZ!!!
A látvány valóban olyasmi, meg egy-két alapvető fizikai törvényszerűség, de ezzel ki is merült minden hasonlóság.
Azt az érzést (PC) szimulátoron nem lehet visszaadni, amikor teljes gyorsításkor a belső szerveid "elindulnak hátrafelé", vér helyett adrenalin van az ereidben, és közben pokolian kell figyelni, hogy ne emelkedjen túl magasra az első kerék, különben hanyatt esel...
Vagy amikor ennek ellentéteként satufék 250-ről, kiugrik a szemed, igencsak markolod a kormányt, mert ekkor is 1G hat rád vízszintesen, és közben szintén pokolian figyelsz, hogy a hátsó kerék ne emelkedjen túl magasra, különben átfordulsz...
A kanyarokról, térdkoptatásról, útegyenetlenségeken történő kormányszitálásról, szembejövő kamionról még nem is szóltam...
Vajon az Il-2 miért lenne sokkal közelebbi a repüléshez?