91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • PhantomAss
    én 1920*1200-on nyomom maxon, egy 17" monitor után hub***meg érzés volt
    ezer kilométerről azonosítok minden gépet a gyári száma alpján :D
  • Her Laca
    Nem.
    Asszem már tárgyaltuk itt a fórumon ezt,és arra lyukadtunk ki ,hogy nem:)
  • Glo
    Ilyen nagy felbontáson nem kisebb a távoli enemy-t jelző pixelnagyság?

Annak idején az egyik V.4-es repült 800x600-as felbontással, mert bár a kabin baromi szögletes volt, messzebbről kiszúrta az enemyt, és az erdőháttérben sem tűntek el a gépek.

Én azt csinálom, hogy az objektumok megvilágítását leveszem, a földét meg felviszem, így a sötét jobban látszik a fényesen.
  • Her Laca
    Utána jártam ennek a dolognak.
    Az igazság ott van,hogy sajnos bármennyire jók az Ati kártyák,az Il2 valamiért nem szereti őket.
    Próbálkozások vannak ,meg hegesztgetik a felhasználók a dolgokat ,de sajnos ez van. Majd a BOB biztosan megoldja ezt is,lévén muszáj úgy megcsinálni,hogy az Atikon is gond nélkül fusson.
    Jelen pillanatban sajnos azt kell mondanunk,hogy aki Il2 őzni szeretne,és nem akar nyűglődni az NV kártyát használjon.
    Gondold el ,Zpogi egy 5850 es kártya birtokosa,amit lássuk be bármelyikünk szó nélkül elfogadna,mert biztos remek egy cucc és ennek ellenére nyűgös ,hogy finoman fogalmazzak :)
    Paraszt mondta tegnap,hogy annó nem készítették fel a játékot az Ati kártyákra teljesen,bár azt azért nem értem,hogy az egymilliomodik patc után ezt mért nem orvosolták.
  • Lacusch69
    30fps??? Nekem 50-60-nal megy az öreg 8800GT-vel (1680x1050), minden max.-on, kivéve a táj részletesség (medium)
    És én még régebben le akartam cserélni a kártyámat egy 4870-re...
  • Her Laca
    Na hála a magasságosnak:))
    Örülök ,hogy megoldottad.
  • Zpogi
    Úgy néz ki megoldódott a problémám az ATI kártyámmal! Oleg fórumán utána olvastam és van egy atioglxx.dll(a 9.10 verzió volt fel telepítve amikor ezt a fájlt bemásoltam) nevezetű fájl,amit bekell másolni az IL-2 mappájába. Így már működik a 9.12-es driver és gyorsult a játék is.

Volt olyan is,hogy a földön állva,ha elhúzott előttem egy repülő akkor leesett az fps-em 15-20-ra,most viszont nemigen megy 30 alá(UP2.0 alatt)

Ezek a beállításaim:
    [Render_OpenGL]
    TexQual=3
    TexMipFilter=3
    TexCompress=2
    TexFlags.UseDither=1
    TexFlags.UseAlpha=0
    TexFlags.UseIndex=0
    TexFlags.PolygonStipple=1
    TexFlags.UseClampedSprites=0
    TexFlags.DrawLandByTriangles=1
    TexFlags.UseVertexArrays=0
    TexFlags.DisableAPIExtensions=0
    TexFlags.ARBMultitextureExt=1
    TexFlags.TexEnvCombineExt=1
    TexFlags.SecondaryColorExt=1
    TexFlags.VertexArrayExt=0
    TexFlags.ClipHintExt=1
    TexFlags.UsePaletteExt=1
    TexFlags.TexAnisotropicExt=1
    TexFlags.TexCompressARBExt=1
    TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
    TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
    TexFlags.DepthClampNV=1
    TexFlags.SeparateSpecular=1
    TexFlags.TextureShaderNV=1
    HardwareShaders=1
    Shadows=2
    Specular=2
    SpecularLight=2
    DiffuseLight=2
    DynamicalLights=1
    MeshDetail=2
    VisibilityDistance=3
    Sky=1
    Forest=2
    LandShading=3
    LandDetails=2
    LandGeom=2
    TexLarge=1
    TexLandQual=3
    TexLandLarge=1
    VideoSetupId=17
    Water=2
    Effects=1
    ForceShaders1x=1
    PolygonOffsetFactor=-0.15
    PolygonOffsetUnits=-3.0

És így néz ki:

• acidrain
    "gáz 0, ívelő Combat-ra" nah innen lemaradt hogy hasra húzom a botot
  • acidrain
    "Egyszerűen még nem tudok mit kezdeni a velem egy szintben lévő gépekkel."

Én úgy szoktam (persze csak ha érdekel), zuhanás kb 650km/h körül, ha még mindig követ, és nem maradt le, akkor szintbe hozom a gépet, kissé döntöm valamelyik oldalra 110 gázon, megvárom míg elég közel ér, akkor koppon kanyarodásba viszem a gépet, gáz 0, ívelő Combat-ra, és általában nem tudnak lekövetni, túlrepülnek rajtam. Ekkor gáz vissza és +próbálom lelőni. Persze nem mindíg jön be.

Ezenkívül meg mindenféle trükk, amit éppen hoz a helyzet.

Persze én nem vagyok profi, csak lelkes amatőr.
  • Nohab
    Egy Spit üldöz, én egy Fw190 A6-al megyek 3500-4000 méteren. Lövőpozícióban van, ezért megy a zuhanás. Néha füstcsíkok a gépem mellett. 860 km/h-nál egyenesbe hozom, spit távol (kb. 4km-re) magasabban nálam. Elkezdem a spirált felfele (lehet itt hibáztam?). 2000 méter körül elhúz mellettem, és közeben követem hat switch-csel. Ez annyiból áll, hogy amire bal hátra néztem, addigra a spit megérkezett 6 órára és kb 300 méteren belül, egyező sebességgel. Próbáltam még egy elkeseredett zuhanást, de elkapott.

Egyszerűen még nem tudok mit kezdeni a velem egy szintben lévő gépekkel. Most a legjobb eshetőség, ha gyanús pontot látok, akkor elhúzok az ellenkező irányban, és enyhén emelkedek (4000 méteren szoktam a csaták fölé szállni).

Ez a spit, meg idegesítő, egy normálisabb pilóta kezében. Energiafölényben megpróbáltam segíteni egy társamnak, de elkéstem a spit meg rám ragadt. Csináltunk kettő nagy sebességű orsót, majd egyenesbe hoztam, és elkezdtem lehagyni. De az a disznó felrobbantott.
    Itt "egy" hangos káromkodással ki is léptem.

Pedig szépen indult a nap. Egy menekülő Miget leszedtem, majd egy (klános) La-5-ös hitt könnyű prédának. 8000 méterig felkergetett, de ott már nem tudta használni a keverék szabályzót, és lemaradt.

Remélem a helyesírásom és a hosszú szöveg nem akasztott ki senkit, mint engem most ezek a spitek.
  • Atesz91
    Aham, közben megtaláltam a sok repülős modot, nemtudom most melyik az de arról le van a gond.
    Kösz az infókat.
  • Her Laca
    Figyu. Azt kiírja ,ha ütik egymást a modok.
    Viszont ha gyönyörű Il2 -őt aakarsz akkor még a config inibe is be kell állítanod ezt azt.
    pl az enyém ilyen ,de még ezen is faraghatsz pl a forestet nagyobb értékre stb
    [Render_OpenGL]
    TexQual=3
    TexMipFilter=2
    TexCompress=0
    TexFlags.UseDither=1
    TexFlags.UseAlpha=0
    TexFlags.UseIndex=0
    TexFlags.PolygonStipple=1
    TexFlags.UseClampedSprites=0
    TexFlags.DrawLandByTriangles=1
    TexFlags.UseVertexArrays=1
    TexFlags.DisableAPIExtensions=0
    TexFlags.ARBMultitextureExt=1
    TexFlags.TexEnvCombineExt=1
    TexFlags.SecondaryColorExt=1
    TexFlags.VertexArrayExt=1
    TexFlags.ClipHintExt=0
    TexFlags.UsePaletteExt=0
    TexFlags.TexAnisotropicExt=1
    TexFlags.TexCompressARBExt=0
    TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
    TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
    TexFlags.DepthClampNV=1
    TexFlags.SeparateSpecular=1
    TexFlags.TextureShaderNV=1
    HardwareShaders=1
    Shadows=2
    Specular=2
    SpecularLight=2
    DiffuseLight=2
    DynamicalLights=1
    MeshDetail=2
    VisibilityDistance=3
    Sky=2
    Forest=2
    LandShading=3
    LandDetails=2
    LandGeom=2
    TexLarge=1
    TexLandQual=3
    TexLandLarge=1
    VideoSetupId=17
    ForceShaders1x=0
    PolygonOffsetFactor=-0.15
    PolygonOffsetUnits=-3.0
    Water=4
    Effects=1
  • Atesz91
    Kösz az infót, annyit még, hogy melyik modokat nem használjam egyszerre, illetve, hogy melyik modban van az a sok vezethető repülő?
  • Her Laca
    A szép grafika az nem csak a mod tól függ.
    De pl van a HP effects uranium edison,aztán a perfect map textures.
    Ezekkel própálkoz először aztán bekapcsolhatsz minden mást is.
    Képet nem csinálok mert lusta vagyok.
  • Atesz91
    Hello!

Letöltöttem az UP 2.0-t, azt szeretném megkérdezni, hogy melyik modokkal lehet szép grafikát csinálni és hogy elyik mondban vannak a nem repülhető gépek repülhetőre megcsinálva?

Ha kérhetném, hogy a JSGME-ben lévő listát fényképként kaphatnám meg?

Az egyszerűbb is talán mint leirogatni.
    Bocs ha elirtam a progi nevét, elég kezdő vagyok ezzel a moddal.

Előre is köszönöm.
  • Sanyo
    Máténál van, ha nincs meg a száma, elküldöm. Ha éppen Bp-en van és nem Szolnokon... :)
  • VO101Tom
    Megnéztem ennek a műszaki leírását, sajnos egyetlen jó dolog van benne, hogy 3D-s.

Negatívumok:
    - azt írja akkora képet látsz, mintha egy 266 centis képátlót néznél 3,6 méterről. Az nem rossz. Viszont a felbontása csak 800x600. Nekem egy Toshiba TDP-S9 projectorom van itthon, ez is 800x600 és tudja ezt a képátlót is, de IL-2-höz ez a felbontás kevés (próbáltam :P ). Nem olvashatók a műszerek, a gépeket nehéz távolról felismerni, de ezt kipróbálhatod monitoron is. Szerencsére rohadt éles képe van, így DVD filmekhez még jó (amikor vettem 4-5 éve, HD még nem volt sehol), de többre nem.

- A kijelző kontraszt aránya 200:1-hez, ez elég gagyi érték.

- Head tracking 360 fok horizontálisan, az ok, de vertikálisan a 60 fok rohadt kevés. Az 30 fok fel, 30 fok le. Semmit nem ér.
  • VO101Tom
    Ez ugyanaz az X3D Extreme 3D System, amire Lacusch kérdezett a 22889-ben. Szerintem mai programokkal már nem működne, nagyon kevés infó van róla.
  • PhantomAss
    a wings of prey megy 3d-ben, de sokkal rosszabb úgy
    semmit sem segít, sőt összezavarodsz csak, ráadásul nem is igazán 3d-s
    ha olyan lenne mint mondjuk az avatar akkor okés lenne, de semmi köze hozzá sajnos
  • Zpogi
    A Prohardware-on találtam eladó 2D-3D átalakító szemüveget.
    3D szemüveg
  • Lebowski
    akkor még talán ment a vef is:D bezzeg az én időmben ... :D

ezen jót mosolyogtam
  • Lysandus
    Erről anno azt írták, hogy kompatibilis az Il-2-vel. Volt valami bemutatóterme Budapesten. Soha nem jutottam el oda, most már meg is szünt. Ez sem mai darab, a jó benne, hogy headset és trackIr is egyben. A rossz a sima szemüveghez képest, hogy nem bővíthető, azaz nem tud az ember még hozzáadni két monitort, hogy a látóterét kibővítse.

Egyébként nagyon-nagyon kíváncsi lennék az Il-2-re 3D-ben. Pl, hogy a távolságbecslést megkönnyíti-e változik-e valamit a háttér előtt mozgó tárgyak érzékelhetősége, stb.
  • Glo
    Sanyo, hol dolgozol most?

Az Apache-os könyvet kölcsönkérhetem? Mondjuk pesti átvétellel?
  • Zpogi
    Köszönöm a segítséget,meg próbálom.
  • VO101Tom
    bocs, most olvasom, hoyg a technika 2002-es (Webdesign sem rossz :), csak Mo.-on van 2005-től. Akkor még tényleg ment a VEF1 is :D

• VO101Tom
    Nem ismerem, de így a képek alapján ez ugyanolyan elven működik, mint az nvidiás 3D Vision kit. Két folyadékkristályos kijelző, ami mögött nincs tükörréteg, így átlátni rajuk. A kristályokat felváltva elsötétíti, azzal szinkronban váltogatja a monitor képét is, és így alakítja ki azt a 3D érzetet, mikor a két szem más képet lát. Infrával sznkronizálja össze a hardware-t és a software-t.

De... a minimális rendszerigényt (Win98, 32MB RAM, CRT monitor(!)), és a mellékelt játékokat elnézve szerintem ez nem kell neked :) Az, hogy milyen játéknál tudod használni a drivertől függ, de gyártó oldalát nem találtam, csak egy magyar fórumot. Így utánanézni elég gáz, de ez 2005-ös cucc. Akkor még talán ment a VEF is :D

ui. Azt mondjuk nem értem TV tuner kártya a videokártya mellé mi a ráknak hozzá...
  • Lacusch69
    ERRŐL tudsz valami konkrétat?
  • Her Laca
    Dumbo a 77 esektől aszt mondja hogy a 9.6 os catalistot tedd fel.
    Azon felül egyik sem jó. Neki 4890 ese van vacakolt az is ,de egy hete mióta ezt használja úgy látszik megjavult. mondjuk szívás de ez van:)
  • Patria
    Nálam is ez a helyzet a Swordfish-sel...:(
    HSFX van nálam is.
  • acidrain
    Nálam a 9.2es Catalyst vált be, mikor azt kiadták akkor még nem volt ATI 5850 es .
    Abban biztos vagyok, hogy az IL2 baromira nem szereti az ATI kártyákat csak az Nvidiát csipázza.
    Nálam olyan laggok voltak (HD4850 OC-m van), hogy nem akartam elhinni.

Aztán addig álligattam a config.ini-t hogy sikerült belőni annyira az IL2-t, hogy még nagy mapokon és alacsony magasságokon sem laggol, és persze nem kockák repülnek az égen.

De jó sokat pöcsöltem vele, senkinek sem kívánom.

• Lacusch69
    Nálam a HSFX 4.1-ben is és az UP 2.0-ban is jó, szóval nem programhiba.
  • PhantomAss
    egyébként nekem a vidáokártyához volt gyárilag csomagolva papírszemcsi :)
  • PhantomAss
    nem, pont most próbáltam ki, de nagyon gáz..ha nem akarsz hányni akkor ne próbáld ki
    az nvidia kontrolpanelben kell engedélyezni, az nvidia oldalán le van írva
    de nem igazán működik, inkább idegesítő mint használható
    még van hová fejlődni ezen a téren
  • TG Gida
    Olvastam,hogy a lockonnak is van 3d támogatása,de vajon hogy lehet bekapcsolni?A játékban biztos nem.Talán a vezérlőpultról?
  • VO101Tom
    Két fajta, két eltérű működési elven működő cucc van. A "szemletakarós" cucc 199 USD az USA-ban, de ehez 120 Hz-es monitor vagy TV is kell, hogy a váltakozó letakarással meglegyen a 60Hz szemenként :). Ez infrásan szinkronizál az lcd-vel, elemes, nem szeretem az ilyet lemerül, macerás, viszont ennek a színhűsége a legjobb, nem változtat a képen.

A másik, a régebbi vörös-kék szemüveges megoldás, ami a színeket eltolja, deszaturálja kissé, ahoz hivatalos oldalt nem találtam, e-bayen viszont 6,47USD a szemüveg, tehát durván olcsóbb , mint a másik. Mozis papírszemüveggel is működhet, ha a vörös és a kék ugyanazt a színárnyalatot használja, mint ami ennek kell (filmeket "kódolnak" le így, hogy a dvd-hez kapott szemüveget csak egyhez tudod használni, mert a másiknál már más a színeltolás. Vedd meg megint, az a lényeg. Nemrég néztem, a papírszemüveget is 800Ft környékén adják, ha egyátalán lehet venni. Láttam már kék-sárga, magenta-zöld szemüveget is.)

A videokártya sem mindegy milyen van a gépben, a lista itt van (mindkettőhöz ugyanezt írja a weblap).
  • 55manfred
    Sziasztok ! Volna egy kis problémám a Hsfx-vel. A "Swordfish" kabinja helyén csak rózsaszín ürességet látok. Külső nézet, hátsó lövész mind jók, és a többi játszható röpcsi is ok, csak ez az egy nem.(xp sp3)
    Szerintetek?
  • Zpogi
    A CoD 4-nél is tapasztaltam lassulást,de vissza raktam a Vista-t meg állítgattam még rajta egy kicsit,így valamivael jobb lett.

Nekem eddig Nvidiám volt,azzal nem volt soha ilyen jellegű problémám. Kicsit nehézkesen is választottam ATI-t,látva Laca korábbi rossz tapasztalatait,de a Rof és a BoB miatt ez tűnt a legjobb választásnak számomra(Dx 11,jól húzható,nem melegszik).

Lassan már egy hónapja szívok vele, ha a Vista nem hozott volna változást eladtam volna és vettem volna egy nvidiát. Az újabb ATI driverekkel nem működik az IL-2,tehát reményem se lehet,hogy majd a következő megoldja a gondom,talán valamelyik régebbi :(.
  • Lysandus
    Majd a BoB! Két hét múlva! :-)))

Egyébként tényleg király lenne. Anno volt olyan szerkezet, hogy 3D visor. 800*600-as felbontást tudott, track ir is volt egyben, csak valami 300 ezerbe került.
  • Her Laca
    A sima mozis papírszemcsivel is működik a dolog.
    Próbáld ki.
  • TG Gida
    Bizony az igen komoly lenne.Mennyibe kerülhet egy ilyen szemüveg?