91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Jelzem akkora ötletem van War ügyben ,hogy csak na.
Papírra vetem és majd megmutatom. -
Gibicnek semmi sem drága!
És a Gibicnek ......hogyis van a másik mondás .......ja igen
Gibicnek halgass a neve!:)

-
Mért keversz engem bele a mondandódba állandóan?:))
Mi az hogy számít? Különben is
Most tanítottam dogolni az egyik fiadat. Ezt is nekem kell csinálnom bakker:)) -
Bakter az énlányaim már csak pénzért sirnak max az számít? Ja a macska be szokott álni a monitor elé!!!:D -
Hát nem azért de ha nem próbáltad akkor hogy döntötted el!
Azt meg hogy nem repülted onnantudom, hogy mit írsz róla!
Egyébként egy war küldi átlagban 40perc és abból max 15 perc a tétlen repülés!
Egy dog szerverrel tudod az a gond, hogy lelönek refly és javithatsz visszamész stb.
Ha egy online pilóta úgy tud teljesíteni hogy közben a (ha minimális is)felelösség van a vállán ami nemcsak a feladat teljesitése miatt, hanem a társak tulélésért is!És még életben is maradsz akkor jó vagy!
Lehet unni fikázni de aki számít akár kék akár piros oldalon az kipróbálta magát a warokban is ! még Laca is!:D
Hngsulyozom ez az én véleményem és . -
Solt #23670 Szóval... hajrá egyik, ne hagyd magad másik! :D
-
jó pilóta az, aki egész nap meló után siró gyerek mellett is képes lelőni valamit, két xaros pelenkacsere közt, miközben a feleség nonstop darál a fülébe...
Pont. -
Solt #23668 Olyan pattogatott kukoricát faló kis idétlen smile-t honnan lehet szerezni... úgy beraknám most! :D -
pontosan ezért mondom, hogy abszolút nem attól jó pilóta vki, hogy jó egy waron
abban egyetértünk, hogy 1vs1 dog a legnehezebb? vagy szerintetek nem?
a war sztem inkább a taktikáról és a csapatmunkáról szól -
Az online wart és a dogszervereket ne keverjétek, mert akkor ide sorolhatjuk az 1v1-et is, mert az is nagyban különbözik mindkettőtől. Aki egyikben jó, nem feltétlen eredményes a másikban. Több VO101 pilóta is (neveket nem mondok :) bevallottan nem szeret dogolni, online warban viszont nagyon jó eredményeket ér el. -
"És most lehet megharagitok egyeseket de aki nem repült le min 50-100 Waros küldit az ne is tekintse magát képzett pilótának!"
ezzel abszolút nem értek egyet
sztem a jó pilóta az, aki győztesen kerül ki egy összecsapásból, mégha rosszabb géppel is repül
akkor vagy jó pilóta, ha tökéletesen ismered a gépet és a taktikát, ha a helyzetet fel tudod mérni és a javadra fordítani, ha nem mész bele kétes harcba, stb
speciel engem sosem vonzott, hogy órákat repüljek alakzatban valami feladat miatt, ezért nem is érdekelnek az online századok, nekem erre nincs időm
(egyik kedvenc szerverem a cz ah ded., aki ismeri tudja hogy egész komoly szerver, nos lőttem már a5-ös fókával 7 la5-öst egy felszállásból,sérülés nélkül, de a végére leizzadtam rendesen)
lehet ellenkezni, de sztem aki egyedül jól dogol az jó pilóta, és nem az, aki jól megold egy taktikai feladatot -
Szerintem a War ok elég egysíkúak. Mi több uncsik. Én nem találok benne semmi élvezeteset.Ugyan az ,támadd meg ,védd meg. Vagy sikerül vagy nem.
Egy, egy jobb szerveren is lehet összegyűlni ,csapatot alkotni,meghatározni célt . Én nagyon várok már egy olyat amit Popey is felvázolt a puma fórumon.
-
Szepy2884 #23663 arra már ott volt a Stuka. Vagy a 110-esre gondolsz? Az is Messer, de nem kifejezetten vadászgép. -
Az GŐRING ÉS HITLER hibálya volt ők utasitották hogy legyen alkalmas földi támogatásra stb. ne okold Willit se Oleget..:D:D -
HáHÁÁÁ Bedobtam a féltéglát a kacsausztatóba gerjednek a hullámok!
Igen a Lacának igaza van! Teljesen más egy Dog szerveren még ha oda is társakkal mész mint egy War küldiben! Az egyik kezed hátra van kötve mert ugye ott a feladat!A kettő ha mindenben nem is sokban különbözik! És most lehet megharagitok egyeseket de aki nem repült le min 50-100 Waros küldit az ne is tekintse magát képzett pilótának!Láttam már Dog szerver ászokat warban felsülni! Nekem a dog főként rész gyakorlás ahoz hogy eredményesebb lehessek a századommal lerepült küldikben.
Ez lehet hogy gyermetegen fog hangzani de még most is sokszor szaladgál az adrenalin egy-egy fontosabb bevetésen!De egy Dogszerveren nem igazán érzem már a kihívást.
Persze ez is vérmérséklet és beálitotság függő.
ui: Hozzáteszem a háboru csak csapatban igazán szórakoztató, aki magányos farkas az inkább hanyagolja amíg nem jön ösze egy társal vagy csapattal! -
Lebowski #23660 :D -
hát, pont elég az a plusz 2-300kiló ugyanahhoz a motorhoz
egyébként szerintem is így van, a g6 nagyon lomha a g2 után
mégsem olvastam sehol, hogy a pilóták tiltakoztak volna a g6 miatt -
Richtofen #23658 Tudom, hogy így is érted amit mondani próbálok. :) -
Az itt az érdekes,hogy a G6 csak kicsivel nehezebb mint a G2,egyébként ugyan az,mégis egy lomha tehén.A G2 meg egy igazi légifölény vadász.Talán Willi Messerschmitt olyan hülye volt,hogy egyre szarabb gépeket tervezett az egyre erősebb motorokhoz?Vagy azt akarta,hogy a németek így veszítsék el a háborút? -
De messzerrel manőverezni se lehet abban a magasságban ,avagy zuhanásban nagy sebességnél:) Végül is mind1 :) Mindenképpen megszo...uk:) -
Lebowski #23655 azt írtad a zuhanásba nem követnek :) azt nem mondtad hogy manőverezel is :) -
Richtofen #23654 Azt nem mondtam, hogy nem tudnak zuhanni, de olyan sebességgel nem lehet eltalálni semmit, ami manőverez ;) -
Lebowski #23653 p-47 1020-1030al megy. úgyhogy nem okosak :) -
Richtofen #23652 Az okos 47 pilóták nem is követnek a zuhanásba általában, a spitek meg ha vannak olyan buták akkor behúzhatók friendly területre, ahol fogadóbizottság gondoskodik róluk ;).
Az durva, ha magasan haladó bombázókat kellene elfogni. Az kegyetlen feladat, erre a játékban levő propelleres német gépek nem igazán alkalmasak szerintem. Me-262 meg sehol nem repülhető. -
Richtofen #23651 9000m-ről hiába esnek a nyakadba; vagy túl gyorsak lesznek, vagy eldurrantják az előnyüket. Lazán el lehet szökni előlük. A spitek meg nem tudnak mit csinálni egy szintben 600-zal robogó ellenféllel, még enyhe energiafölényből sem. :) -
Richtofen #23650 Ha maga a küldetés úgy van megcsinálva, hogy egyik fél számára előnytelen legyen, az más tészta.
Mint az ominózus WarCloudsos bomber mission, amikor nem kaptunk Mk108-at az A9-hez, a légvédelmünk magassága 5000m-re volt limitálva, és jöttek az ammik 8000m-en 7-8 gépes B-17 kötelékben, fölöttük vadászfedezettel, gyakorlatilag semmitől nem kellett tartani a bombázóknak. Hát az pl szemét küldetés volt.
Ez adatott meg. Vérrel verejtékkel küzdünk. Történelmileg hiteles szituáció ;)
-
Lacusch69 #23649 "Ha nem megyek fel 8000 méterre a P-47 ellenharcolni akkor mit csinál?"
Mivel a WarCloudsról van szó: rád csap magassági fölényből. Ha nem, akkor meg a lenti Shitek kergetnek fordulóharcba.
Pont neked mondjam, hogy a komolyabb szervereken 0-10k között szinte mindig van ellenséges gép, ami az adott magasságon jobb a mienknél?
Volt olyan, hogy 9k-n azt vettem észre, hogy a fejem felett magasan kondenzek vannak. Igen, P47 géppár volt. -
"(pl ha nem forgolódok a spit után hanem elhúzom a csíkot, akkor mit csinál?"
Utánad megy ,utolér,lelő:)) -
Tökéletesen egyetértek!
De (mindig van egy de):D milyen taktikát csinálsz mondjuk War on .G6 osod van,a szembe félnek 8 as spit no meg Póni. Persze le kéne szedned a bomberjeiket ,mert az a feladatod,nem ám csak úgy repkedünk:) Értelem szerű,hogy felmész magasra.
Csak a bökkenő,hogy a G6 osod,szarabbul emel mint a spit,szarabbul fordul mint a spit,szarabbul csinál mindent nemhogy 8 ezren de mindenhol.
Basz..tom a taktikát ha a veres srácok is 9 -10 K -n közlekednek.Max kiugrok oszt sanyi. :) Az a baj ,hogy eltanulták a taktikát és már ezt a kis előnyünket is elveszik:)) Pedig B&Z az a németek dolga ugyi:))
Tolvajok:DD -
Richtofen #23646 Mesterek!
Általában kék oldalon repülök, jobban ismerem a német gépeket, mint a többit. Néha azonban szívesen pattanok be egy egy spit-be, musztángba, vagy p-47-be, amikor a pirosok nagyon alultápláltak.
Azt kell mondjam, bármilyen előnyeik legyenek (ezeknek csak egy részével értek egyet, de ez most más kérdés), egyáltalán nem könnyű velük eredményesnek lenni!
Közhely, hogy a spit pilótának csak hátra kell kötöznie a botot és minden meg van oldva. Aki ezt tényleg így gondolja, az menjen fel egy átlagos péntek-szombat-vasárnap este a WarCloudsra (ott általában kevés a gagyi-matyi pilóta), üljön be egy Űber spit-9-be, és repüljön le 8-10 sortie-t. Aztán árulja el itt a lelövések és landing-ek számát. :).
Engem nem érdekel, hogy A gép mivel jobb mint B gép? A taktika, a pilóta, a helyzet dönti el, hogy mire lehet használni az előnyt. Ha nem engedjük használni, akkor nem ér semmit (pl ha nem forgolódok a spit után hanem elhúzom a csíkot, akkor mit csinál? Ha nem megyek fel 8000 méterre a P-47 ellenharcolni akkor mit csinál? Vagy ha 9000-ről támadok rá?) -
Hú basszus ráment az egész délutáni kávém amíg ezt mint elolvastam....
Én szerintem mindkét oldalon vanank jó és rossz gépek, jó és roszz pilóták. Én mindkét oldalon szívesen repkedek, de általában Fókával és P47-el amennyiben ez lehetséges -
Szepy2884 #23644 Na, akkor vegyük szépen sorjába:
"La5FN: 350km/h fölött közepes bothúzás 30 mp sötét képernyőt okoz a motor teljes hütövel egyenes repülés közben 90% fölött tulmelegszik 10 perc alatt +5perc besül!!!"
Megvallom nem sokat repültem FN-el, de amíg igen, ezeket nem tapasztaltam, de ha te mondod én készséggel elhiszem. Nekem jobban rémlik az, hogy FN-el szinte zéró elétartással úgy szelltem ketté a messereket és olyan távolságból, amit egyetlen német géppel még csak megsem kísérelnék. És ez igaz majd minden Spitre. Ezekre a gépekre szoktam én mondani, hogy: "Mindent megtehetsz vele amiről álmodtál, csak egy Messerrel sosem merted." Na szóval az ellenpálda: Ki-84 állítólagos lány gép (kétség kívül van benne vmi) szintén azonnal eszméletvesztéssel jár egy rossz mozdulat 350km/h-nál. A szinte lehűthetettlen túlmelegedés sem a ti egyetlen kiváltságotok, próbáljátok csak ki a A5-ös de különösen A5 ATA fókát.
"Fordulózás közben ez az idő drasztikusan csökken!(de ez például a sima La5F ben nincs, az is melegszik de jóval kevésbé)"
Szintén A5-ös és A5 ATA fóka, ráadásul nem is emel, nem is fordúl csak buzúl (overheat), de azt nagyon szeret.
"Ítt jegyezném meg hogy az eszméletvesztéses probléma fokozottan jelentkezik a La7ben! (És igen sok gondot okoz a Yakokban ÉS A SPITEKBEN IS!)"
Mert nem kell neki tépni! Így is simán lefordulnak mindent. De komolyan! Van valami grij vagy milyen server, ahol egy térképen La7 van. Néha repülök rajta ha nincs kedvem gondolkodni és a LA7-el még sosem sötétedtem be mert csak ésszel húztam.
"Mellesleg a La5FN másfélszer annyi benyát eszik mint a sima F változat, de miért?"
Mert valószínűleg a teljesítménye is másfélszer nagyobb.
"A gépészkedés még így is sokkal tőbb mint a Bf ben a keverék és a sürítő állítgatása elengedhetetlen az eredményes légiharchoz úgyhogy észnél kell leni és figyelni a magasságot!"
Ezt aláírom és elfogadom.
"Felvételem van róla hogy egy war küldiben egy F4 ef 70DB 50cal os löszertöl még csak nem is füstölt!!"
Sokaknak vannak felvételeik és történeteik mindkét oldalról. Pl amikor Laca meg én egy AW-n az összes létező kalibert belelőttük felváltva egy IL2-be és kutya baja nem lett. Emlékszel Laca? Persze később megkaptad, mert elbaszta a leszállást. Bár igaz mi is csak F2-vel voltunk, de a 15mm ne érjen már kevesebbet mint a 7.72-es!
"Igaz hogy az FW széria híres volt a jó sérülésállóságáról de mi idegbajt kapunk attol hogy 5-6 20mm es plussz az apró max benyafolyást okoz nekik (ezt nem veszem be, hogy ennyit is simán elvisz)"
Ugyan ez igaz a P-47-re is. Nem is lepődök meg róla, mert a valóságban is egy rep.tank volt.
"A P39 Kabin ablaka vakítva csillog anappal átelemben ez azért fasza mert ha kinézael a z egyikoldalon a nap miatt nem látsz semmit a másik oldalon meg a csilogás miatt vaksizol!"
Szintén Ki-84 és az összes Zéro + a Fókáké, de azok szolidabban.
Egyébként ne hidd kedves Drebil, hogy kötekszünk veled én sem teszem, csak konstruktívan vitázunk. De ahogy láthatod, minden sérelmedre mi 2-3 ellenpéldát bármikor feltudunk hozni. És mondok még valamit. Bevallom régen nekem is sokat sírt a szám és egyes hiányosságaimért hajlamos voltam a másikra mutogatni. Akinek nem inge ne vegye gatyára, így most sem rád értem, de már közel 5 éve repülök és összeszedtem már annyi rutint és gyakorlatot, hogy belássam, hogy minden pilóta függő és így vagy úgy, de a játék igen is kiegyensúlyozott mindkét oldal szempontjából.
És mégis mi a kék oldal sikere? Hát kérlek az, hogy mi elejétől fogva még a G2-vel is rávagyunk szorítva a taktikázásra és megfontoltságra ellenben a sok Spiten nevelkedett pilótával szemben, akiben egy életre rögzült, hogy elég ha csak durr bele megy a csetepatéba majd a konstans fordulással úgy is túléli. Nos, akkor van a sírás, ha ez nem jön be. Szintén ne vedd magadra.
-
Na ha én azt ide beírnám...:D

-
Az áramló levegő hütés tényezöje jobban függ a sebességtől mint a levegő hőmérsékletétől! Tehát az adott levegő részecske hőfelvétele ha adott idő alatt több részecske ütközik a fémfelülettel és gyorsabban adja át a helyét a következönek jobban hüt mint ha hidegebb részecske hosszabb ideig érintkezik! Valahogy így emlékszem tanulmányaimra, de rég volt, ha nálam nagyobb végzetségü frissebb tudású van az írja be a tutit ha tévedtem!:D -
Én most arra voltam kíváncsi,hogy mennyire befolyásolja a saját gépem repülési képességeit ha eltalálnak. Direkt nem BZ -tem ,hanem forgolódtam velük,mert így azért össze lehet szedni pár találatot.
A messert nem mondom azt mindenki ismeri:) Kicsi piszok a szárnyon oszt lesántul:) Spit szárnyán nyoma sem volt a találatoknak. Lavor meg csűrő nélkül plusz szárnytalálatok és ugyan úgy repült. -
Mit képzelsz rólam? Most komolyan? -
Beszarás!! La 5FN . vs 4G6 . kb 1,5 perc jobb csűrő hiányzott ,pár találat a szárnyba de ledogoltam röhögve őket. Direkt forgolódtam,hogy nézzem mennyire bírja a találatokat. -
Laca örök löszer be volt állítva?:) -
Richtofen #23637 Egy dolgot ne feledjen, Sir!
Attól, hogy gépet váltasz (109 vs spit után spit vs 109), az "ellenfél pilóta" nem marad ugyanaz. Az gépek "programkódja" nem egyforma, egyik modellnél lehet hatékonyabban paraméterezve, mint a másiknál. Például régebbi verziókban a fóka AI iszonyú béna volt, nem használta a gép sebességét. Ember ellen érdemes összehasolítani a gépeket. -
Solt #23636 4-5 perc 4 ász AI? Azt hiszem van még mit gyakorolnom! :D