91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Itt van a kép az IL2-esről amiről beszéltünk:
-
Van benne valami.
-
Mondjuk a Riga-t Én is kezdtem picit unni, van összesen 4 (vagy 5 ? ) térkép, 1-2 -n fair a gépkiosztás, a többit ne említsük (lásd I185, stb) egy halom nagyképű idióta, aki beül a 4 ágyús spitbe, lelő v csajkával szisztematikusan vulchol és utána még nagy pofája van, egyszer megyünk a repterük közelébe (megjegyzem, nem vulcholni ) és máris nyavalyognak.
Kéne egy jó szerver, jó beállításokkal, és jó sok változatos map, kéne még egy jó kis össznépi mérkőzés is valamikor -
Glo #27353 Nyugi Szepy, nincs ezzel semmi gond, én is vidáman szoktam nézni a magasból ahogy a kill stealer-eket lelövöldözi az ellen :) -
Szepy2884 #27352 na ez jó nap volt a rigán. Felmegyek hulla fáradtan, túlerő meg amit akartok. Az A6 ma különösen lomha volt és melegedős + a vörösök is folyton ellagoltak. Na de nem baj mondom, ellövöldözök én így is bár volt pár fúrcsa helyzet amit nem tudtam mire vélni. pl: tudtátok, hogy a mig3 am38 nem csak utoléri a zuhanó A4-es Fókaát hanem még körbe is ugrálj? Mert én nem tudtam eddig. Na mindegy, mert a hab a tortán, hogy egy agyhalott makikaki elkezdte szívni a vérem, hogy sosem segítek rajta és hogy milyen szemét vagyok. Állítom, hogy amíg be nem pampogott lövésem se volt hogy a világon van, mert annyi vörös hemzseget körülöttem, hogy számolni is felesleges lett volna. Hát szépen "összebarátkoztunk" de nem szeretem az ilyen távkapcsolatokat mert így nem tudom képen törölni hogy észheztérjen ahhoz meg se kedvem se gusztusom nem volt hogy átmenjek a vörös oldalra és vadásszak rá.
Hát csak ennyi. Ez a riga sose volt a szívemcsücske de addig nem megyek vissza amíg ki nem bannoltatom a gyereket az adminokkal. -
Lacusch69 #27351 "Storm of War eheti"
A T. Fórumozó Társaságot elnézve inkább "Storm of War ihatja"...
(Na jó, ez qrva sz@r poén volt...) -
Storm of War eheti - a gépeken látszik a másik rávetülő árnyéka, Hawker Hurricane, He 111 és egy Fw 200 Condor, végül egy ráadás tűzoltóautó. -
megszűnt . RIP. Nem volt zsé a fenttartásra. -
55manfred #27348 Sziasztok !
Tudja valaki hogy mi történt az "all aircraft arcade" oldallal?
Onnan szoktam modokat lesni... -
Szepy2884 #27347 hát ez elég baj hogy fordítva van és nem csak az hogy a 100% a valóságban 0% stb. -
Szepy2884 #27346 ugye? és akkor ellenséges repülők támadásától nem is kellett tartani.
Így már elképzelhető milyen lehetett a pilóták első harci bevetése. És ott aztán tényleg csak magára volt utalva. -
1700 és 2500 láb között repültünk,de többnyire a 2000 lábat (+ - 100láb)
kellett tartani és igen sima VFR alapján navigáltunk,hihetetlen ahogy szinte percre ki volt számolva az útvonal,mindig nézegette az óráját.
Nekem ez olyan érzés volt mint amikor először vezetsz forgalomban,nagyon sok mindenre kellett figyelni sebesség,irány,magasság,sodródás és akkor még a rádiózás,motor-műszerek,néha jegyzetelgetett az itinerbe(pedig itt az il2-ben is ezeket kell csinálni,de ez mégis más). Elképzelni sem tudom milyen lehet vakon repülni,ott aztán tényleg csak a műszereket az órádat és a térképet kell figyelned,kemény lehet,de gondolom ez is megszokás kérdése.
Ami még érdekes,hogy FSX-ben rengetegszer repültem hasonló útvonalat,most egyszerűen nem tudtam magamat betájolni,hogy épp hol vagyok,pedig az irány adva volt. Szinte leblokkolt az agyam a vezetésnél :) -
Gratulálok,majd megesz az irígység,imádom ezeket a kis madarakat.
Milyen magasan repültetek,irányítás volt vagy sima VFR?Gondolom FSX-ben is le fogod repülni
.
-
az il2 ben fordítva van fogalmazva, a 100% os prop pitch az a "leglaposabb" állása a légcsvarnak, ezen olyan mintha kisseb fokozatba kihúzatnád a motrot, vagyis bizonyos sebesség melett nagyobb motor fodulatszám, jobb gyorsulás de nagyobb fogyasztás (most eltekintve a fordulatszám korlátaitól ) Kisebb prop pitch - jobban harap a légcsavar de persze a motrot is jobban terheli, ugyanannyi gázadásnál kevesebbet pörög. Szerintem a leglátványosabb a messzernél, ha manuál pp-re teszed. Ha 100%ot adsz a gép felgyorsul 200-250 re de a motor annyira kipörgi ott magát mint egy személygépkocsi ha 1-esbe húzatva 60-70nél. A másik véglet - 0% pp meg annyira vitorlába van téve a csavarlapát hogy a motor teljes terhelés mellett is csak kis fordulaton tud pörögni. Az ideális érték sebességfüggő, és a két határérték közt van.
Hú, gratula, Pogi, nekem az lenne az igaz szülinap meglepetés, ha munka után fáradtan hazatérve ebéd után játszóasztalon joy elő lenne téve, mellé a lehűtött sör, és a párom ezzel várna:
Gyere drágám, foglalj helyet igyekezz mert megmelegedik a söröd, nyuogodtan fogjál hozzá játszodj, imádom ahogy feszülten szótlanul figyeled a monitort, én majd csendben nézem a hátad mögül és szorítok hogy az a gaz spit nehogy utánad húzza a lecsapás után.....

-
Van egy jó sztorim!
Kicsit had dicsekedjek.
A 30. születésnapomra ezt kaptam a feleségemtől ajándékba.
A mai napra lett lebeszélve az élményrepülés,de elég kalandosra sikeredett az odaérkezésem.
Úgy volt lebeszélve,hogy Budaörsre kel mennem mert a Tökölön állomásozó gép nagyjavításon van,de ha kész lesz szólnak előtte. Reggel 3/4 kilencre volt lebeszélve a találkozó Budaörsre,negyvenre oda is értem. Felhívtam az asszonyt,hogy nézze már meg az email-ban a telszámot amit fel kell hívnom,mert én elfelejtettem. Rémülten közli velem,hogy küldtek egy másik mail-t,hogy elkészült a gép és szeretettel várnak a tököli reptér 1-es kapujánál 8:45-kor(ez egy cirka 3/4 órás út Budaörsről). Gyorsan felhívom a klubot telefonon,hogy nagy a baj:
Itt állok a budaörsi reptér kapujában mert én azt hittem,hogy telefonon értesítenek a változásról és nem néztem az email-omat. Erre ő hááát valahogyan majd megoldjuk,legfeljebb az elméleti rész rövidebb lesz.
Ezen felbuzdulva el is indultam Tökölre(hozzáteszem nem épp nyugodtan,hogy-hogy leh,tek ekkora láma),gondoltam rámegyek az M7-re onnan a M0-ra hipp-hopp ott leszek. De nagy igyekezetemben elsuhantam a nullás-lehajtó mellet...mondom most mehetek a kövi lehajtóig meg vehetek matricát,inkább fogtam magam félre álltam a leállósávba és szépen lassan visszatolattam azt a 3-400 métert.Na mondom újra sínen vagyok,de az M0-on megint balfasz voltam,mert tovább mentem a halásztelki lehajtónál is

,még szerencse,hogy a következő lehajtótól is ismertem az utat és nem kellett sokat kerülnöm...de itt még nem ért véget a balszerencse sorozatom. Kamerát nem sikerült szereznem,mondom nem baj jó lesz a fényképezőm az is csinál videót bár nem olyan jó minőségben,de már a hangárnál voltunk amikor észre vettem,hogy a kocsiban hagytam...sebaj gondoltam majd a telefonommal készítek néhány videót meg képet,de az meg merülőben volt LOL.
Végül is csináltam néhány képet a gépről,meg pontosan két videót,egyet a gurulásról egyet meg a felszállásról. Ezután vezetés közben mondja a pilóta,hogy ha gondolom csinál rólam pár képet,oda is adom neki a telcsimet,aszongya valami nem stimmel,nézem...megtelt a memória ,mondom később törlök valamit,ha lesz rá módom,de mire törölhettem volna lemerült a telóm........
Maga a repülés nagyon király volt. Tökölről szálltunk fel,onnan Budaörs érintésével Agárdig az egyenes repülést gyakoroltuk egy foduló után irány Százhalombatta,ezen a vonalon meg lehetett forgolódni kicsit emelkedni-süllyedni ezt fordulás közben is és csinált egy-két túlhúzott fordulót.Irány Kiskunlacháza,egyszer csak azt mondja a pilóta ,hogy ha van kedvem és bírom akkor csinálhatunk egy átesést...naná hogy volt kedvem,bírni már kevésbé bírta a gyomrom( egyébként leírhatatlan és kihagyhatatlan érzés).Innentől kezdve kerültem a "komolyabb" manővereket,nehogy rókázzak egyet. Még egy forduló meg egy kis emelkedés-süllyedés után irány Kiskunlacháza,majd Ráckeve érintésével Tököl leszállás.
-
Szepy2884 #27341 Bocs ha kicsit bonyolultan fogalmaztam csak pofáztak itt körülöttem.
Szóval autós nyelvre lefordítva:
kis ellenállással és kis rpm-en forog a motor és ha kell egy gázfröccsel vissza kapcsolom a vonó erőt = mint amikor 160-nal megyek a sztrádán és leveszem a lábam a gázról (akár még üresbe is kapcsolom, hogy hadd vigye a lendülete)
Vagy amit te mondasz hogy visszaveszed a pp-et: 160-nal mész a sztrádán és elkezdesz visszakapcsolgatni. Szerintem ezzel jobban lassulsz. -
Szepy2884 #27340 Lehet hogy tévedek, de szerintem a pp olyan mint a kocsikban a motorfék. Csak a kocsikban a hajtásrendszer ellenállása lassít (üa. takarékosan és a fékeket is kímélve), addig a pp a repülőknél a propeller tollak szögét azaz közegellenállást szabályozza. Szerintem jobb, ha kis ellenállással és kis rpm-en forog a motor és ha kell egy gázfröccsel vissza kapcsolom a vonó erőt, vagy ugyanakkora rpm mellett lefolytom a pp-el ami ráadásúl aerodinamikailag lassít. -
nem szoktam levenni a gázt, ha a pp-t leveszed 70% ra akkor is visszahűl a motor, de nem lassulsz le egyenes vonalban.
Habár lehet emiatt is vagyok mostanában ennyire hatástalan, túl sokat piszmogok a bizbaszokkal a mütyörűn, miközben az izét nyomom hogy a hogyishijjákot sirítsem le az égbül... -
Szepy2884 #27338 Non stop 100% oszt jó'van. Ha hűteni kell akkor csak leveszem a gázt 100% alá oszt megint jó'van. Nem kell itt túlspilázni a dolgokat kérem, a harcra kell koncentrálni. -
Lacusch69 #27337 Emelkedő, légiharc 100%, egyébként auto. -
Fókán nostop tekerem a pp-t: emelkedőn 100%, 400-500 egyenesben 80%,600+ 60%, zuhanóban 0%, a motor se fő fel és zuhanóban mintha jobban gyorsulna. Lehet csak pszichológia, de nekem így tűnt. jó lenne megcsinálni amit Tom mondott, összehasonlítani 1v1 ben az ilyen beállítsokat -
Különben az a lényege ,hogy le se kelljen venned a kezed a joy rol ,mindent onnan vezérelj. Azért az nem kis előny ám ,hogy nem kell a billentyűt nyomkodni .Másodperceket lehet megtakarítani,és mint tudjuk az élet néha pont azon az egy sec en múlik. -
Prop ot minek tekerőre?Semmit sem ér igazán, vagy 100,vagy autó.
Vagy tudtok valamit?:) -
A külömbség, hogy most amikor odalcélzok akkor oda is megy! Eddig körbelőttem mint a cirkuszi késdobáló. A tegnap kissé fáradt voltam, ez a takitkán is látszott, de legközelebb pihentebb leszek.
Köszönöm a tippeket a bill kiosztással, én a csúszkára a flapset tettem, a bal nagy tekerő proppitch, a kisebb a magassági trimm, a nayg tekerőn a gomb az erhöhte notleistung, a hat switcheket meg még nem használom, mert egy házi freetrackem van. A 4 állásún a zoom van betéve. A többi gombot még nem használom, kivéve a lőgombot persze -
Szerintem a tekerőkre a trimmet meg a flapset kell rakni . A kis csúszka a fék a csúszka melletti pici gomb a ts a hátsó mutató ujjal elérhető kerek valamire ami ugye egy négy állású kapcsoló vagy mi arra lehet a hűtőt a térképet meg ilyesmiket tenni. Nekem ezek nagyon kézre állnak .
Ja a nagy tekerentyű közepén a nagy kék gomb az a futó. A joy nál ,meg ugyi a tűzgom az kétállású ,de a nagykala nekem a baloldali laposon van ,nézelődni a a középső hat al szoktam ,úgy hogy rákalibráltam a miniegeret.
A jobb oldali kis gombok nézetváltások a bal oldali hat-on van a középnézet ha jobbra tolom. Meg még ilyesmik. Ja ugye ne feledkezzünk meg a joy on alul a három kapcsolóról oda motorindítás,prop,navi meg a tököm se tudja még miket raktam. De összességében a jobb oldalán levó háromállású tekerővel ugye meg tudod háromszorozni a lehetőségeket mert az a mod váltó . Az a lényeg ,hogy minden kézre essen. Ja és a tányért alul a rugó alatt grafitos zsírral kend meg ,az fontos. -
akkor remélem meg vagy elégedve a jojjal :) én már a 4. x52-met fogyasztom, de ár-érték arányban azóta sem csináltak jobbat sztem
más: a hl nekem is szinte minden szerverre timeoutot ad, amióta frissítettem, tegnap pl nem is tudtam repülni, egy órát szórakoztam mindenféle szerverrel aztán kicsit felidegesítettem magam és hagytam az egészet
ez nélatok is így van? lehet valamit tenni ellene? -
Glo #27330 Belejössz Ata, ne félj. Az elején én is sokat bénáztam vele, én is ugyanúgy keresgéltem a gombokat, szórakoztam a profile managerrel, végül sikerült egy viszonylag használható kombót összeraknom. Azóta úgy repülök, mint régen, csak pontosabban tudom végrehajtani amit akarok :) -
Swarn #27329 Nem tűnik rossz játéknak, majd kipróbálom talán.
-
Na a mai nap jó volt (főleg azoknak akik lelőttek). Rengeteget bénáztam, mert összevissza tettem a billentyűket a cuccra, aztán menetközben kellett keresgéljek, legalább 5x azért vágtam földhöz a gépet mert pont ellenkező irányban trimmeltem mint kellett volna meg hátratrimm helyett a prop pitchet tekergetttem, de összességében jó volt, 12 gépet lőttem le, engem mégtöbbször, de így is majd 100 helyet jöttem előre
-
Rigán 2 Spitet lőttem 1 felszállásból (ez nálam már húúúdejónak számít) egyébként a levegőt rendesen kilyuggattam. A másodiknál balfordulóban a Spit előttem, a G2-es ívelő már take-off-on, 140 km/h nál utolsó leheletéből a gépnek hasra húztam a botot, és sikerült felgyújtani a vöröst.
Ezután akkora stallom volt, hogy alig tudtam összekaparni, végül le is lőttek. Csináltam tracket, visszanéztem, nem semmi amit bénázok, de jó kör volt.
-
Szepy2884 #27326 ugye ugye?
-
Glo #27325 Ez nagyon nagyon sokat dobott az érdeklődésemen. Szóval, hova kell menni? 

-
Az miért van, hogy minden szerver Timeouttal fogad 4.09 és Hyperlobby 4.2.7 esetén? -
1 autónyi hely kell csak, alszok a kocsiban ha arról van szó -
Nekem mind a 2 időpont jó , gondolom nemsoká kiderül, melyik lesz a kettő közül, sört, gömbkólát viszek.
-
Júli 23-24-25.
Júli 30-31-aug 1. -
Legalább 1 időpont lenne a fórumtalira, hogy tudjam tervezni a sorsom.
-
Használd egészséggel, remélem sok örömöd lesz benne.
-
Fürtös #27318 Használd egészséggel!
Mellbevágó lesz a változás:D -
Zoli105 #27317 Köszi hát nem semmi! meg kell hagyni!