91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
1:17-nél jön egy kill stealer :),majden rábaszik.. -
Nagyon király ez a videó!
Szepy:milyen szerveren voltatok tegnap?
Én a CZ_AH-n kezdtem,csak olyan szar volt a gépkiosztás,Spit IX-vel szemben nekünk adtak G6-ost meg A5-ös Fókát. Plusz volt olyan,hogy 7-en voltunk 14 ellen. Egyszer 4 Spit-vel meg egy P-51-vel kellet dogolnom G6-val,de elég bénák lehettek,mert még így is egyet lelőttem,egyet meg lőttem,egyet meg kiollóztam úgy,hogy becsapódott,aztán meg leszedtek engem is... Megvártam a kövi mapot,de ugyan ez a felállás volt,csak kaptunk G6 Late-et meg A6-os Fókát,ők meg Tempit és P-51-et,úgy hogy inkább mentem aludni.
Szerintem,ha valakit megsoroztak az örült,ha túlélte és még levegőben tudott maradni ill. haza tudott evickélni,nem úgy mint azilkettőbe. 5-6 huszast belevágsz a szövi gépekbe és még vígan ledogolnak. Azt hiszem valamelyik fórumon olvastam,hogy talán a 4.x patch-ben is így volt még,ha eltaláltak örültél,ha a frontig elértél,nemhogy dogolni támadt volna kedved.
-
4,26 nál spittől ennyi manőverre futotta. Szerintem az örült ha kiugrott.
De előtte a 4. perctől is jól látszik,hogy csak vergődnek a golyózáporban.
Itt még jobban látszik miröl is beszélünk. -
Szepy2884 #27713 Kb annyit is repültünk. Küldd át majd megnézem. -
Bf 109
Ha jól néztem, Adolf Galland gépe is látható -
messerharcos #27711 ezt nemértem, elindittottam a ai repkedés közepén, és kb az utolsó 5 perc van felvéve, az hogy lehet?
Ezt elbasztam sajnálom
Megnyomom azt az azonali trackfelvevést, és onnantól magától kéne vennie az végégi mig ki nem lépek, nem? -
messerharcos #27710 Szepy, most nézem utána, menyit vett fel és medig:) megnézem sikerült-e -
messerharcos #27709 aszondjátok, a negyedét nel lehetne megcsinálni a valósában azt amit il-2-ben csinálunk?
A bob fogja ezeket is eszközölni? -
Szepy2884 #27708 Mester! A ha ma esti dogolás track-jét átküldenéd a szepesykukacfrímélponthu-ra megköszönném.
És ha valakinek megvan a pálya amin voltunk az is megdobhatna vele a fenti címen.
S! -
És inkább a T34? No, én meg azt passzoltam volna. -
Hát én nemcsak besz@rnék, hanem még be is h*gyoznék, ha huszasok kopogtatnának a fülke oldalán. (persze élőben).
Sőt szerintem ha akkor lettem volna fiatal, és odakísérnek egy Meszához hogy: -"Na bajtárs itt ez a Messerschmitt 109-es ezzel kellene repülni."
Kb azt válaszoltam volna, hogy "köszönöm a megtisztelő bizalmat, de mennék inkább lövészárkot ásni". -
istikovacs76 #27705 A másik meg, hogy az IL-2-ben húzhatod a botot ahogy akarod. Egy sérült gépnél nem nagyon illik "belehúzni", lehet a főtartó sérült, és akkor mindjárt le is esik a szárny. Na, ez az ami az IL2-ből hiányzik. De mikor az IL2-ben addig húzza az ember míg beszürkül, a játékban nem sérül a gép, míg a avló életben előfordult, hogy a szárny egy ilyen akció után elcsavarodott egy kicsit. -
istikovacs76 #27704 Igazad van Laci.
Gondolom sokan olvasták itt a "Pumák földön égen", és a többi repülős könyvet. Na, abban nem nagyon volt szó fordulgatásról, maximum repült az ember, meglátott valamit alacsonyabban, ergo jobb helyzetben volt emberünk. Akkor full gáz, és közelről megsorozni, majd elhúzni onnan marha gyorsan.
Abban a videóban, amit belinkeltél 0.30nál, egy fordulásban lévő gépet soroznak meg. Na, ott a bal szárnytól, a kabinon keresztül a jobb szárnyon végződve ment a sorozat. Nem hiszem, hogy túlélte a pilóta. Csak az Il-2-ben van forgolódás. Ahogy Te is írtad mikor támadták az embert, és sz.r helyzetben volt (értem ez alatt, az ellen 6 óránál hátul, vagy felülről csap le) összehúzta magát, és imádkozott, hogy legyen már vége, és ugorhasson, vagy legalább hasra tehesse a gépet és oszkiri onnan. Főleg az merikai 6x12,7 vagy 8x12,7 ami fossa az ólmot, abban bizhattál, hogy elég nagy a páncéllemez a hátad mögött ami mögé összehúzod magad. -
Ez igaz de inkább az oroszok ellen volt jellemző. Mondjuk az amik sem kezdtek el dogolni:)
Különben nemrég volt egy műsor ahol az első VH repülőit próbálták ki és ott mondta a pilóta,hogy azóta sosem volt tipikus dogfight légi harcban.
Tudniillik a gépek sebessége ezt már eleve nem tette lehetővé.
Ja és sok pilótán rá is faragott a nagy forgolódásra,Debrődit is akkor lőtte hasba az orosz ha jól tudom. -
A természetesnél nagyobb látószög miatt érzed gyorsabbnak (FOV). Ez a monitoros megjelenítés sajátossága. Zoomolj rá annyira, hogy a revit életnagyságban lásd - na, az a valódi sebesség. Ez a torzulás a szélek felé növekszik, ezért jellemzően akkor tűnik fel, ha cocpit wide nézetben valami mellett elmész. -
Lacusch69 #27701 "Pedig kb az életben hasonló volt a magyar vadászok sem álltak le szórakozni hanem egy rácsapás oszt huss. "
Tobak Tibi bátyánk emlékezete szerint azért elég gyakran végződött a magyar vadászok bevetése fordulóharccal. Oroszok ellen is.
(A németek viszont tényleg nem fordulóztak) -
Ja a lényegről nem is tettünk említést!!
BLU Win:)))) 4-0
Szomszéd házból átszóltak ,hogy csendesebben vigadjak:)) -
Na tisztelt kollega! Néhány félreértést azért oszlassunk már el.
Ez játék!Köze kb semmi a valósághoz.
Gondolj bele,megy a spit vagy bf vagy akármi 400 al!( mentél már négyszázzal?) és egyszer csak elkezdik szegecselni. Egyrészt a pilóta beszarik. Tudnillik a legtöbb lelőtt gép pilcsijének fingja nem volt arról ,hogy megtámadják. Nos ott tartottam ,hogy becsinál stresszes állapotba kerül de ezen a másodpercek közben még mindig kapja az ívet.
Na most aki hamar túltette magát a dolgon egyet tehetett ,hogy ugrott ha volt rá ideje.Kérdezed ,hogy mér nem ránt bele? Fentebb említett sebességnél egy hirtelen rántás ,oszt a gép valószínű szétesik.
Az nem ZIL2:)
Másrészt a légi harc nem kimondottan Il2 típusú volt.
Tankolj tele egy gépet tegyél rá póttartályt majd szállj fel.
Szánj rá több órát és csak azokra a célokra menj rá amik minimum 95 % os sikert hozhat anélkül ,hogy nem esik bajod.
Ha egy kicsit is necces ,lépj odébb. Az életed elunnád.
Pedig kb az életben hasonló volt a magyar vadászok sem álltak le szórakozni hanem egy rácsapás oszt huss. És még így is voltak szép számmal veszteségek. Nem volt egyszerű sikeresnek és élőnek lenni egyszerre gondolom. Akik túlélték a háborút , azok ahogy olvasgattam nagyon megfontolt óvatos repülők voltak. -
Lacusch69 #27698 Köszi, már meg is rendeltem, pont ezt. Meg egy CPU hűtőt is. -
Vagy még a Zalman ZM F3-at tudom ajánlani, ahhoz adnak előtét ellenállást, de azt úgy kell rákötegelőzni a hűtőre -
Azthiszem EZ jó lenne hozzá
-
Lacusch69 #27695 Köszi a válaszokat! Nézegetem a ventiket, de nem tudok dűlőre jutni.
Most igen jól szellőzik, nincs rajta az oldala. -
Szepy2884 #27694 idéző jel lemaradt. sry. -
Szepy2884 #27693 Kérdésedre válaszolva:
there are MANY reasons why a plane might not be maneuvering even if it is under fire. The pilot might be wounded, the first hits might have disabled the controls (I'd like to see you try to turn away without Elevators or Ailerons, or the pilot may just be frozen in fear. Unlike Hollywood movies, the vast majority of airkills during the war were made on planes that had no idea there was an enemy there until the first shots.
forrás -
0:33 nál milyen szépen végigvarrja a gépet
-
Természetesen rakj rá. Passzív hűtéshez nagyon jól szellőző ház kell. -
messerharcos #27690 nekem ezek a felvételek mindig furcsák, enyire lassú volt a pilóták reakcióideje, nem látok egyetlen eltépést se, hagyták egyszerűen lelövetni magukat?
vagy mi volt? nem értem.... -
Erre a szitura én is emlékszem, azzal kezdte, hogy "mivan nem látsz?" -
Lacusch69 #27688 Valami jó lenne, mert ezeken a guncam felvételeken nem látom a Lavór-Shitfire-Jakab-Csajka/Rata vonulat követhetetlen manővereit... -
Hát a felvételen talán egy jelenet nem volt azonos sebességű gépek csatája. A többi mögé beülős. Nem láttam még olyan guncamot ahol deflection shotot lőnek, ahogy szoktuk :) Meg Il-2ben nagyon csűrik-csavarják a gépeket. Valami limittel meg kéne fogni ezt (lockon féle gyűlölt pilótakifáradás? :) -
Szepy2884 #27686 A napokban néhány újjonc szájából elhangzott az a szó, ami némi derültséget okozott itt. Mégpedig az, hogy hogyan lehetne időlassítást eszközölni, mert ami a revi mögött folyik az kissé nehezen követhető.
Hát, ha jobban belegondolok, nem is beszélnek hülyeséget. Sőt, annak idején ez nekem is feltűnt, csak aztán hozzászoktam ahhoz, hogy a játékban bizony tényleg 2x vagy 3x gyorsabban történik minden.
Valszeg mindenki észrevette már magán, hogy ha példáúl földicélt támad, akkor sokáig alig látja, mert hogy még túl messze van, aztán meg egyik pillanatról a másikra máris előtte van az egész cél, de neki csak fél 10-ed másodperce van lőni és örül, hogy nem zuhant bele abba amit elakart találni.
Hogy kicsit jobban illusztráljam a mondanivalómat itt egy kis linkecske archiv felvételekből
Vesse össze mindenki azzal amit a játékban tapasztal. Amúgy ez a felvétel nem hiszem hogy lassított. Sőt, ez a valós. Szerintem. -
A folyamatos túlemelegedés a félvezetőknél rövidíti az élettartamot, a félvezető kristályoknak nem ugyanaz a hőtágulási egyótthatója mint a szubsztrátnak és pár tranzisztor ha kimegy abból a pár millióból akkor már kezdenek a prblémák előjönni, grafikai hibák, stb alakjában -
Igen de próbálj egy nagyobb ventit tenni rá és 5V-os sínről táplálni, akkor a jobbacsak ventik gyakorlatilag hangtalanok -
Lacusch69 #27683 Némi segítséget kérnék:
Tegnap sikeresen lecseréltem az ExpertVision 8800GT-m gyári hűtését egy Arctic Cooling S1 rev.2 passzív hűtőre.
A hőmérő sajnos nem működik, a hűtőbordákat pár mp-ig meg tudom fogni 1 óra Il-2 után.
Tegyek-e rá ventit? -
Na kezdődik:) A NATIONALELF a porondra lép! Megyek szurkolni,némi seranyaggal:))))) -
Szepy2884 #27681 Nem értem mi bajotok a zéróval... Az egy isteni gép! Na jó, megefelelő időben megfelelő kiosztással. Valamelyik nap a CZ-AH azt adták p-40-esek ellen. Hát jó buli volta aaaaaaaz biztos 

De példáúl régen sokat jártam a Zeke vs kabátra amig be nem modolták azt is. Ott immádtam, ha korai gépkiosztás volt és P-40 és Wildcat-ek ellen kellett menni. Sose felejtem el, hogy volt egy P-40-es hármas kötelék, akik folyton együtt estek nekem és leálltak velem fordulózni. Én pedig mindannyiszor levertem őket :))) Kajakra kezdtem magamat úgy beleélni, mintha én lennék brúszlíí vagy csáknorisz aki mindenkit lenyom :))) Még idétlen és hülye vinnyogó hangokat is adtam - anyám be is nyitott, hogy mi bajom - és még kungfu mozdulatokkal is hadonáztam volna, ha nem a joy-ba kellett volna kapazkodnom :))))
Szóval ne bántsa a zérót senki
-
A sötét oldal kötelez:))) -
Lebowski #27679 hajjaj:) megint Te leszel a gonosz :) -
Glo kollega! Én speciel PÓ sergentet ,még a víz alatt is szoktam lőni ha úgy adódik:)) egy régebbi afférunk óta. Mondjuk ő sem udvariskodik ha úgy adódik:DD
Most olvastam jobban át a 77 esek fórumát, valamin azért megrökönyödtem.
Sok minden mellett amivel nem értek egyet azt írja tudodki,hogy minden német gép jószerivel jobban emelkedik,gyorsabb,jobban zuhan mint a szövi gépek. Most töprengek mik azok a gépeink amik ezeket a paramétereket tudják,mondjuk 43 tól. Mert a La5FN az pl 43 as és nem gondolnám ,hogy bármely 43 as BF ,Fóka jobb lenne bármiben nála.
Vagy a Poni. Vagy a P47. Jak 3. La7,Jak9. De még a létra is több mindenben jobb.Jó a sima La5 az vacak de van nekik az a kétfedelű veszedelem,amit nem lehet lelőni:) Spitfiret meg sem említem.
Vagy ott a cobra. Bakker az egyenrangú a G2 vel. Kicsit óvatosabban kell vele mozogni de ott van az. -
messerharcos #27677 hát, nekem egyenlőre a dogfight mappokon ahol közvetlen közelről harcolunk, nekem nem ez a véleményem a zerórol:)
máshol biztos szivnék vele, de olyan helyeken mint a riga, imádom:D