91390
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Fel tudna vki próbaképpne lépni a szerverre most?
Elvileg most zuti modok fent lennének. Elindul a szerver, de egy nagyhalom warning, error, fatál error, stb is kijön a terminálba... -
Tudom, de valamiért hiába állítom be a lobbyn, miután beállítottam, hiába mentem, ugyanazokat a limonádé beállításokat mutassa. -
basszus, Mijki, én komoly munkahelyen dolgozom!
Hívott a műszaki igazgató mert nem ment a postafiókja és megkérdezte miért vigyorgok olyan idétlenül egyvégben..... -
OFF:
Nagyon vicces
ON: -
Találtam egy jó kis oldalt:LINK -
Richtofen #31432 Még lehet a te géped. ;) A musztáng, nem annyira kezes jószág, mint a spitfire vagy a 109. Nagy sebességnél is be lehet dugóztatni ha durván bánsz vele. Viszont igen gyors az előbbiekhez képest, csak próbáld megtartani a sebességet és ne akarj szűk fordulókat csinálni, amíg ki nem ismered. -
Romeo One #31431 Ilyesmire nehéz egzakt bizonyítékot találni. Az erről szóló elemzések/vélemények két fő irány köré csoportosulnak. Az egyik a politikai szándékot elemzi, és a "bolsevista forradalom" Európában való elterjesztését járja körül, aminek Sztálin többször is hangot adott. A másik tisztán katonai, és az akkori szovjet hadsereg felépítését, szervezetét, egységek-alegységek összetételét, és diszlokációit vizsgálja. Ez ugyanis más egy védelemre, és más egy támadásra berendezkedett hadseregnél. Hogy meglepték őket, az igaz, de nem zárja ki az előbbieket. A paktum alapján több időre számítottak, és arra, hogy ők lesznek a kezdeményezők. A népirtást a legkevésbé sem áll szándékomban igazolni, vagy magyarázni! Csak egy tényre szerettem volna felhívni a figyelmet. -
Romeo One #31430 Ja. Elég sokat szórakoztam velük. A joyt nem hibáztatom, Messernél kiválóan végzi a dolgát. Zongora tanácsára mentem egy kört a Spittel, az is gyönyörűen csinálta, amit akartam. Ugyanez a Mustángnál nem ment. Béna vagyok hozzá és kész. Nem csinálok belőle ügyet, az embernek össze kell hangolódnia a technikával, legyen az autó, motor, vagy repülő. A P51 nem az én repülőm... :))))))))) -
Thanks...
-
A Difficulty settings details nem a valós beállításokat mutatja. -
Il 2 1946 4.07--> 4.08m--> 4.09m---> UP2.01 full install -
Lebowski #31426 be vannak állítva a csúszkák a hardver setupban? -
"Khmmm...
Csak a rend kedvéért. A Wermacht éppen az Európa bolsevizálására(=lerohanására) felvonuló Vörös Hadsereget kapta el. A Molotov-Ribbentropp paktum mindkét fél számára az időhúzás-felkészülés egyik eszköze volt."
Erről sokszor olvastam én is, de olyan bizonyítékot, ami feltételezéseken kívül mást is mutatna, még nem láttam. Az tény, hogy a németek és az oroszok pajtások voltak két évig, Lengyelekkel és a Finnekkel is háborúztak, de nem hiszem, hogy a németeknek rövid időn belül nekimentek volna. A szovjet hadsereg teljesítménye és Sztálin reakciója (júliusig beszédet sem mondott, olyan letargiában volt) nekem azt mutatja mennyire meglepték őket. Ha épp egy európát leigázni induló hadsereg készülődött volna a határ túloldalán, akkor valszeg ők is elintézték volna annyival, mint a lengyelek, hogy "hö, Berlin nincs is messze, egy hónap alatt ott vagyunk". De teljesen mindegy milyen indokkal mentek oda a németek, az SS népírtását semmi nem igazolhatja - amit ráadásul pont az Ukránokon kezdtek, akiket a szovjetek ugyanúgy szivattak. -
Á, én nem kioktatásnak veszem, én sem vagyok történész, csak beszélgetünk róla. Azt nem szeretném, -most Mijkire gondolok, de nem őt akarom bántani- az ilyen végletekig leegyszerűsített "kiírtanám sz összes ruszkit egyedül" kirohanásokat úgy kommentálnánk itt, mintha az tényleg a világ legnormálisabb dolga lenne. Még a végén tényleg azt hiszi, hogy az :/
Sztálin a döntéshozatalt 1941 végén a moszkvai csata idején adta át -főként- Zsukovnak, akit ugynannyira lehet genyózni (hozzá kötik azt a kijelentést, hogy az aknamező megtisztításának leggyorsabb módja ráküldeni a gyalogságot), de attól még tény marad, hogy katonaként elérte, hogy a németeket kiverték oroszországból. Sztálingrádnál is az ő ötlete volt, hogy a várost hagyják veszni, csak annyi katonát dobjanak át a Volgán, ami ott tartja a németeket, majd 100-km-re a várostól bekerítő hadművelettel zárják katlanba őket (kis- és nagy szaturnusz hadművelet volt ez). Sokan a Hitler és Sztálin közötti személyes háborúnak állították be, de az igazság az, hogy a város Sztálinnak nem számított, csak Hitlernek (jó, biztos nem örült volna ha elesik, de nem szólt bele hogy oldja meg ezt Zsukov). Varsói lázadáskor tisztán politikai okok miatt álltak meg, a lengyelek és az oroszok régóta rühellték egymást, amin a vidám '39-es ősz sem sokat segített...
Hitler a Lengyel- és Franciaország lerohanása előtti politikai manőverekkel tényleg megszivatta a nyugatot, viszont az angolokkal szembeni tartózkodása, meg hogy Göring minden kijelentését feltétel nélkül elfogadta (akár Dunquerque-nél, akár az angliai csatánál, akár Sztálingrádnál) az is hatalmas hiba volt. Az egyetlen katonai döntése, amikor a vezérkerának ellent mondott, és amire később mindent épített az 1941 telén Moszkvai orosz ellentámadáskor kiadott "nem hátrálunk egy lépést sem" parancsa volt, ami akkor, ott bejött (bár hogy a moszkvai tél miért a lövészárkokban érte a németeket, téli felszerelés nélkül, arról Mussolini (Balkáni bénázás), és Hitler tehet (amikor csapattak át a sztyeppén, akkor megállította a középső hadseregcsoportot, hogy várják be a délit). Hitler szerencséjére az orosz támadás kifulladt, és a németek 42'-ben masíroztak Szálingrádig. Hogy ez egy, két, három évvel később, egy sokkal erősebb ellenféllel szemben már nem lehetett jó taktika, azt a háború végéig nem látta be. -
Romeo One #31423 Szia! A Pumaszálláson lévőt töltöttem le, nálam is 4G körül van. Csak a 4.09m van fent, semmi más. Az is gáz? -
Srácok, mi is a telepítés pontos sorrendje az UP2.1-el??? Please help...
-
Romeo One #31421 Na, egy kis ON. Este benéztem Ata szerverére. Csak hárman voltunk, viszont életem első online légigyőzelmét könyvelhettem el. Na jó, szemberepülésnél jól céloztam. P51-el esélyem sem volt másra, ha csak ránéztem a botra, már stall volt. Én nem tudom, azzal hogy lehet repülni, de mivel sokaknak sikerült, biztos én vagyok a béna. Utána két-három dogba bonyolódtam Zongorával, persze a papírforma szerint végződött, de legalább jót forgattam a Messert, mielőtt szétlőtt géppel kényszertszálltam. -
Romeo One #31420 Khmmm...
Csak a rend kedvéért. A Wermacht éppen az Európa bolsevizálására(=lerohanására) felvonuló Vörös Hadsereget kapta el. A Molotov-Ribbentropp paktum mindkét fél számára az időhúzás-felkészülés egyik eszköze volt.
Háborúk sosem születnek maguktól. Mindegyiknek kell egy olyan előzménylánc, és környezet, amely messze túlmutat azon, hogy egyetlen ember, vagy egyetlen ország mit akar.
Kutyák: Mijki, az oroszok ebben nem a főbűnösök. Minden ország használja az állatokat. Békében erre, háborúban arra. Az ember már csak ilyen, saját céljaiért bármit és bárkit feláldoz. Állatot, másik embert. Én sem tartom etikusnak, de a túlélés sosem az. Te megölöd az egyik állatot, hogy megedd, tehát ne halj meg, a másik megöli, hogy ne menjen életveszélybe, tehát ne haljon meg.
De ismétlem, én sem tartom jónak a dolgot. De ha jobban belegondolok, a lövészárokban fekve én sem etikai dolgokon töprengenék... -
hadtjuk #31419 Tom!
Okitani nem akarlak, mert valószínűleg nagyobb a tudásod és olvasotságod mint az egyém. Szerintem Sztálin is beleszolt a katonai döntéshozatalba, meg Hitler is. Csak mig Sztálin a háború elején 1942-1943-ig (ügyeskedet), és rájött ezeknek az értelmetlenségére, meg miután megérezte, hogy megnyerik a háborut hagyta tábornokokat érvényesülni (bár később is volt közvetlen utasítása pl: Visztula elött megáltak az oroszok, hogy elvesszen Varsó, pedig ha tovább mennek ebbe az ütembe karácsonyra vége lett volna a bulinak {Bár katonailag/erkölcsileg rossz huzás volt, de politikailag neki bejött. Lengyelország határa a Molotov-Ribentrov paktum alapján áll még ma is.}). Addig Hitler inkább ez után kezdett beleszolni a dolgokba, és minél jobban veszve érezte az ügyét, annál hülyébb parancsokat adot saját katonáinak is. Hitlernek volt jó döntése is, pl: Farancia ország lerohanását (bár nem ő találta ki) az ő döntése alapján veteték el az első világháborus sémát és tértek át az Ardeneki támadásra. Sztálinnak inkább szerencséje volt. Neki a "jó döntése" a kiméleteln kitartás volt, és bejöt. -
Itt egy jelenet belőle:
-
Ez a Vaskereszt című filmbe volt :) -
Mi ez bakker, kidobós???
. Szerintem a COD féle lövöldözős szaroknak BÁRMI közük van a valósághoz? Azt leszámítva, hogy a puska megy az egyenruha úgy néz ki ahogy...
-
Oké, más a véleményünk, ez van. Kész. Punktum.(remélem így írják). Na mind1. -
Jó kis vita lett ebből :)
Beindult a fórum ;) -
Solt #31413 Igazad van, hagyjuk... -
Tételezzük fel, ha most jönne felém egy tigris tank, ahogy te mondod "a meleg szobában", az első dolgom lenne a családom és a macskáim biztonságba helyezése és csak utána a harc. Nem hiszem, hogy bármivel is szembe tudnék vele szállni (mert a páncélját most hiába dobálom meg késsel vagy valami, nem sokat ér :)) így valószínű hamar meghalnék. De ha kinn lennék a fronton, és látnám 1000m-re a Tigriseket a lövész árkomból, tudnám, hogy van pár percem, össze ragasztanék pár gránátot, vagy megfognék egy aknát, megvárnám amíg egy tank elmegy az árkom fölött, és beakasztanám a lánctalpába. Vagy hozzá hajítanám. De kutyákat feláldozni, ha túlélhetik? Semmi közük szerencsétleneknek hozzá! -
Nem értem, ti saját katonáitokat küldenétek meghalni, nem azt az állatot, amelyik ráadsul sokkal gyorsabban és ügyesebben végrehajtja amit kell? Teljesen mindegy, hogy morális (hogy magyaráznád az elesett katonád rokonainak, hogy CSAK azért küldted meghalni a fiát, mert az a kis kutyus olyan cukimuki volt) vagy katonai szempontok szerint nézed (sokkal ügyesebb és gyorsabb az állat), az a jó választás, ha az állatot küldöd meghalni. Japán kamikaze rendszer szerinted jobb volt? Amikor vadászgépek kísérték őket, ne jöjjenek vissza azzal, hogy "nem találtunk célt"? Amikor választhattál, hogy önként jelentkezel, vagy kivégeznek árulóként? Az szerinted jobb? Ne izélj már!
Sztálinnak meg ehez nem sok köze volt. Ő felismerte, hogy -Hitlerrel ellentétben- a katonai dolgokba jobb ha nem szól közvetlenül bele (és nem is tette, szemben Hitler idióta döntéseivel). Az meg, hogy háború volt - a németek mentek oda, lehet azon agyalni, hogy a Sztálini rendszer mennyire kegyetlen volt a határain belül, az vitathatatlan, hogy Hitler indított egy jogtalan, hódító háborút, amit elvesztett (még az őt felszabadítóként fogadó ukránokat is írtotta az SS pl). Hogy ők meg védekeztek ahogy tudtak - aztán visszacsaptak ahogy tudtak... pffhhh, a helyükben én is ugyanezt csináltam volna, és szerintem te is. -
hadtjuk #31410 Mijki!
Mielőt klaviaturát ragadsz, gondolj már bele az ő helyzetükbe (a kutyákéba is belegondolhatsz). Háboruban nem hogy az álatoknak, az embereknek sem volt mit ennijük. Nem tudom hallottál-e tigrist csikorogni (én csak a Ryan közlegény megmentésében). Ha kell egy falkát is odaküldtem volna, csak életbe maradhassak. Akik ezeket kitalálták nem igazán tehetek mást, ha életbe akartak maradni. (Kiváncsi lennék, ha te neked kellene elpusztitani egy tankot a szobádba előforduló eszközökkel, mit találnál ki? Még a teknösre is csavarhuzot ragasztanál...) Innen a meleg szobából, képeket nézegetve, nagyon könnyen lehet osztani az észt. Mérnök is egy ember, akár atombombát fejleszt, akár kutyásbombát, legfeljebb egy sorral hátrébb áll a csatatéren. Akarom mondani, ha nem ilyen leleményes, hamar a fronton találja magát. -
Solt #31409 Nem akarok filozófia vitába bocsátkozni, de az én régimódi gondolkodásom azon a véleményen van, hogy ember és ember közti vitába nem kell állatokat keverni. Főleg nem ilyen undorító módon. Már a lovas ütközetektől is kész vagyok, de ez...
Ha bajuk van egymással, intézzék el férfi módjára... ha valaki háborúsdit akar játszani, akkor legyen annyi vér a pucájában, hogy nem másokat tart maga elé.
Arról nem beszélve, hogy ismerve a szovjet vezetőség emberélet megóvó tevékenységét, előbb jut az "eredményesség" szem előtt tartása az eszembe, mint a kiskatona életének védelme.
Ha ennyire humánusak lettek volna, nem küldik a fegyver nélküli katonákat is rohamra... -
Inkább Sztálint meg a haverjaikat, akik kitalálták ezt, őket küldeném meztelenül a jég hidegben a német tankok alá+az amerikaik közül akik ki találták azt, szintén meztelenül oxigén palackkal és úszószemüveggel a Yamato ellen, -
Miért? Aki kitalálta, az is azért találta ki, hogy ne a kiskatonát küldjék ki... -
Solt #31406 Nem a kiskatonára kell haragudni, hanem aki ilyet eleve kitalál. Az a beteg ember, akinek ilyen megfordul a fejében... a kiskatona csak eszköz, nyilván nem sok választása van... -
Nehéz kérdés, de szerintem a kutya menne. Mert ha nem én, más küldi ki. Neki mind1, de nekem nem. Micsoda egy szemét vagyok. :( -
Drebilt, és engem szinte egyszerre vágott ki a szerver, nálam teljesen pirosba ment a csík, visszamentünk, utána 2 spitet is láttam a víz alatt repülni. Csak az ikon látszott a gép nem. Tényleg volt valami gebasz. -
Úgy idomították ezeket a kutyákat, hogy csak a tankok alatt kaptak enni. Mikor ezt megszokták, pár napig éheztették őket, majd elzavarták a német tankok felé. Nagyon gyorsan mozog, ugrál, cikázik, ráadásul alacsony célt ad, nagyon nehéz volt lelőni. És féltek is tőlük a németek (többször előfordult viszont, hogy hazafutottak, több orosz tank is elpusztult ez miatt, ezért nem is vetették be őket ha saját tank volt a közelben). De ne álszenteskedjünk, ha neked mondja az őrmester, hogy kizavarod a tank ellen a kutyát, vagy fogod az aknát és mész te, akkor te mit válaszolsz? -
Solt #31402 Az amcsik meg delfinekre aggattak aknákat, és hajók ellen küldték őket... Kevés undorítóbb állat van az embernél... -
On: -
OFF:
Az off, de nagyon kiakadtam ezen. Én eddig is utáltam a szovjeteket, de ezután, már egyedül irtottam volna ki az egész Szovjetúniót. Hogy lehet, egyáltalán ember az ilyen, aki kutyákat küld bombákkal a hátán az ellenséges tankok alá, hogy felrobbantsák a tankot? Ember az ilyen? 60.000 kutyát vetettek be így az oroszok, 300 német tankot pusztítottak el.
-
Fürtös #31399 V8 és vörösiszap
Kicsit off de gondoltam bedobom ide is ,hogy ne csak a médiaszemetet lásátok,garantáltan elsőkézből van az írás.
Bicskanyitogatós,szívszorítós hangulatú
-
megnéztem a logfile-t és 2 v 3 alkalommal volt pingmegugrás és az is egyéni volt, nem mindenkire ható.
Persze kell a kifogás, lásd vesztett focimeccsen:
Szemből fújt a szél mindkét félidőn
Nem volt elég kerek a labda
Túl nagy volt a fű
Lejtős volt a pálya
Nem volt elég nagy a fű.
Stb....