91390

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Nincsenek sarkalatos kitörési pontjai az országnak.
    Eleve mint már előttem felvázoltátok, megvették szaré ,hugyé a piacot.
    Egy példa. Anyám a régi Növényolajnál volt elég magas beosztásban .
    Az a cég nyereséget termelt mióta világ a világ. Építettek egy nagyon korszerű üzemet , (aminek az árát azóta is fizetjük jelzem) ,az országban akár merre mentél tele voltak a földek napraforgóval .
    No jött a módszerváltás. Hirtelen egy év alatt veszteséges lett a cég.
    Sebaj :) Eladták egy olasz és egy holland cégnek.Az új üzemet (amit még mindig fizetünk) szétkapták és elvitték máshová. A magyar paraszttól már nem vették át a napraforgót. Hoppá. Eltelt még egy két év és mi lett a nyereséget termelő gyárból? csomagoló üzem. Már csak a kész terméket hozzák ide kamionok,és itt palackozzák,dobozolják.
    Emberek ezreinek megszűnt a munkája,nem beszélve a földművesekről.
    Ez egy konkrét én általam ismert dolog ,de gyanítom ezer másik példát tudunk felhozni.
    Ha ki akarunk törni szembe kell nézni a kor követelményeivel,a mezőgazdaságra szeretünk hivatkozni de azt látni kell,hogy európában túltermelés van élelmiszerből. A Francia parasztot azért fizetik (nagyon jól) hogy ne termeljen. A németek hőbörögtek is e miatt.
    Ki kell ötölni valamit amit csak mi tudunk és a világnak szüksége van rá,vagy ők azt hiszik. Jó példa erre Finnország.
    Ott majdnem mindenki a Nokia nak dolgozik. Jó persze van fájuk is nem kevés:)
    Szóval kell egy kitörési pont ,mert így ez nem fog sehová sem vezetni szvsz.
  • Lysandus
  • LeonSilver
    Így van. Meg lehet nézni a Zországot. Nem vagyok EU szkeptikus, de meg lehet nézni, hogy mióta beléptünk nincs mazőgazdaság, holott valaha európa éléskamrája voltunk (oké, hogy akkor egy kicsit nagyobbak is voltunk) se cukorgyártás, se semmi. Nincs saját könnyűiparunk, nincs az a szar nehéziparunk. Semmi. A munkának nincs értéke, megbecsülése. A két lányom 100%, hogy családostul ki fog húzni és a fiam is elég erősen hajlik a dolog felé. Persze én sem örülök, hogy itthon tanul, a "mi" adónkból, máshol meg majd kamatoztatja a tudását. De ez nem az Ő bűne..
  • artivizsla #49071
    A '80-a évek elején a Pénzverdében dolgoztam le a nyári gyakorlataimat. Ott volt egy fiatal melós, aki mesélte, hogy nemsokára megy Torontóba dolgozni
    ( disszidálni, csakhogy korhűek legyünk ), mert valamelyik rokona már kint van és milyen jó helye van ott, stb. Teljesen oda lettem én is, úgy gondoltam, hogy ha végzek a sulival, a félretett ösztöndíjamból pont meg tudtam volna venni a rep. jegyet és irány Torontó. Aztán nem lett belőle semmi, nem mertem meglépni a dolgot. Utána az esküvő előtt beszéltük a nejemmel, hogy ki kellene menni dolgozni pár évet, megszednénk egy kicsit magunkat a kezdéshez, aztán majd hazajönnénk. Ebből sem lett semmi, nem mertük meglépni ezt sem, aztán maradtunk itthon mégis. Nyilván, minden kezdet nehéz, viszont most lassan elkezdek már angolul tanulni,biztos ami biztos alapon.
  • Sanyo
    Nagyapáinknak azt mondták, hogy majd a gyerekeiteknek jó lesz. Apáinknak azt mondták, hogy a gyerekeiteknek majd jó lesz. Nekünk már nem mondanak semmit.

12 éve lehúztam fél évet egy amerikai malacfarmon, nekem nem okoz lelki problémát elmenni innen. Egyelőre a tervezési fázisban van a dolog, Kanada vagy Ausztrália, a lényeg hogy gyalog ne tudjak hazajönni (így jobban fogok küzdeni :), a család majd jön utánam ha rendben lesznek a dolgok odakint. Sajnálom magyar ormány, nincs még 30 elcsesznivaló évem és több magánnyugdíjam.
  • Her Laca
    Az a baj,hogy az ország "keze" gúzsba van kötve.
    Erről jó előre gondoskodtak a megfelelő emberek,és már nem nagyon van választásunk.
    Szerintem ami itt folyt az utóbbi 40 évben azért a világ sok országában hazaárulás miatt komoly retorziók lennének.

artivizsla

Pont ugyan úgy látjuk:)) Csak te ki is fejtetted:)
  • artivizsla #49068
    Hasonlóan látom a dolgokat én is, sőt a gyerekek nyelvtanulását folyamatosan toljuk, felkészülve arra, amit nagyon nem szeretnénk, de valszeg elkerülhetetlen lesz.
    A '70-es évek elején Kádárék ráeszméltek ara, hogy nincs tovább, az ország nem tud annyit termelni, amennyi a szükségleteket fedezné. Most, hogy ez adottság hiánya, vagy a rendszer hiányossága miatt, annyira nem érdekes, lényege, hogy a nómenklatúrának volt ideje kidolgozni az úgynevezett "rendszerválás" projektet, melynek a lényege, hogy "mi" átmentjük a politika hatalmat gazdaságiba, cserébe kiszolgálunk "titeket", akik ezt politikailag alátámasztjátok. A demokratikus nyugat nem sokat kért, csak az ipar és mezőgazdaság leépítését, hogy az így keletkezett űrbe a saját termékei helyezhesse el, így szerzett egy 200 milliós piacot, potom áron. Mondjuk, ott elszámolta magát, hogy az alacsonyan tartott bérekből nem lehet fenntartani a fogyasztásra épülő társadalmakat, ha pedig hitelből próbáljuk, akkor meg ide jutunk, ahol most vagyunk. Mondjuk, erről az árfolyammozgás, meg hitelcsapda dologról is nehezen tudom elképzelni, hogy nem egy előre megtervezett dolog lett volna és nagyon úgy néz ki, hogy be is jött a kiagyalóinak, csak az a gáz, hogy a bankok kezébe hogy kerülnek a termelési és tulajdon javak, már az általános iskolai tankkönyvekbe is le volt írva, bár lehet, hogy sokáig nem lesz már benne.
  • LeonSilver
    Ezt a "megszedjük magunkat" én is pont arra értettem, hogy dolgozik (ha kell sokat) -> megfizetik -> él, szórakozik, világot lát & félretesz!!! -> hazajön. Sokan így indulnak neki, csak az utolsó pont elmarad.
    A mindenkori regnáló kormány meg hiába pofázik, hogy van munka meg huuuuuu most aztán midnenkit visszavezetünk a munkába, mikor ez lópicsa tele huggyal.
  • Her Laca
    Látom azért ez a téma nem hagy hidegen senkit sem.:)
    Véleményem és a tapasztalatom ez irányban kicsit más ám.
    Az emberek ,legalábbis az általam ismertek (és szomorú de nagyon sokan vannak ,mind jó szakember) nem azért választják a külföldi munkát ,hogy megszedjék magukat,hanem mert normális életet akarnak biztosítani maguknak és a családjuknak.Persze többnyire ezek az emberek vállalkozó szelleműek,hiszem majd mindegyik a vállalkozói szférából kerül ki ,és elegük van abból,hogy bár dolgoznak ,nem is keveset megélhetési problémákkal küszködnek. Én az építő iparban dolgozom ugye ,az már évek óta kiszolgáltatott helyzetben van,az ígérgetések ellenére soha egyik vezetés sem tett rendet pl a körbetartozások megszüntetésére.
    És már eljutottunk oda ,hogy az eddig biztosnak vélt állami megrendelések sem biztosak. Ráadásul ez az az iparág ami a magyar munkaerő piac nagy részét foglalkoztatja,és most pontosabban már tavaly is megállt ,mi több jelentős visszaesést produkált. Nem egy ismerősömnek 1-1,5 éve nincs stabil munkája ,nincs bevétele,csak vegetálnak,kénytelenek eladni a dolgaikat ,kocsit ,házat stb.
    Nekem szerencsém van ,volt hiszen a tavalyi évet végig dolgoztam,mi több gyarapodtunk is,de mára már egyértelművé vált,hogy nekünk sem lesz nagyon megrendelésünk. Mint már írtam ,ezt tetézi,hogy trükköznek a kifizetésekkel,és ha nem lép az ember akkor az évek ,évtizedek alatt elért eredményei elpárolognak,nem marad más mint tartozás az állam felé.
    Az nem megoldás,hogy feltesszük a kezünket és várunk,hogy majd lesz valami ez meggyőződésem. Mindenki nem mehet segélyért,vagy közmunkára.
    A legnagyobb probléma,hogy sajnos az ország inproduktív,a szolgáltató szektorban dolgozik lassan mindenki és abból akarunk megélni,nincs iparunk,sem könnyű sem nehéz,nem termelünk semmit max bérmunkában egy két multi cég idehelyezett gyárában.És amíg ez nem változik ,semmi sem fog változni ez egyértelmű.
    A hazaszeretet szép dolog de az nem pótolja a kenyeret. És mivel semmi befolyásunk (úgy vettem észre az elmúlt 20-30 év tapasztalatai alapján) a dolgok folyására,így sajnos el kell gondolkozni más alternatíván.
    Én és sokan mások is akik eddig (már 20 éve is mehettem volna ha akarok külföldre) kitartottak,azt mondjuk elég volt.
    Ez persze vissza fog ütni az országra,mert lassan a szakemberek elpárolognak ,és eljön majd az az idő amikor megfizethetetlen lesz vagyis nagyon drága egy kis csempézés ,hűtő javítás stb.
    Eleve az a probléma ám ,hogy 1 dolgozó emberre ha jól tudom 6 nem dolgozó jut kis hazánkban. Ez irtózatos egy szám ám.
    És ne feledjük ,nem csak mi emberek tartozunk az Országnak ,hanem az Ország is nekünk!
  • szekelyland
    Én a tavaly áprilisben költöztem el családostól, most 300 km-re vagyok otthontól, de csak itt, dácsiaföldön. Előző melóhelyen kaptam 80,000-et kézbe, itt most nagyjából 3x-át + szolgálati kocsi + céges üzemenyagkártya. Viszont így se könnyű, albérletben, a feleségem pláne elég nehezen viseli, hogy messze van anyukától, nekem könnyű volt, az utóbbi 16 évből kevesebb mit 4 -et voltam effektíve otthon.

Apropó, ha most hoznátok össze egy fórumtalit, én is be tudnék sorolni, mert jóval könnyebben át tudok jönni az anyaországba.
  • LeonSilver
    Igen, ez igaz. Én is mondhatnék példát a "megszedjük magunkat és hazajövünk..... majd pedig a hülye vagy?mi a fasznak jönnénk haza?" szindrómára.
  • otiq
    Csütörtök-péntek jelenik meg a 109F-4-es modell az újságosoknál.
  • artivizsla #49062
    A First Light, innen letölthető.

Ha valaki kimegy dolgozni, akkor lehetőleg családostul tegye. Nem egyszerű, de lehet, hogy a végén nem éri meg a keresett pénz és még csak nem is kell a legrosszabbra gondolni, tudnék példákat sorolni. Aztán, meg a hazajövetelről annyit, hogy ahogy telnek az évek, egyre nehezebb lesz majd a visszatérés, mert a jót könnyű megszokni. Persze, ez elég általános szöveg, de erre is lennének példáim.
  • acidrain
  • Grrrrrrr
    Ő az egy évi jövedelmének a kamatait ajánlotta fel. Nekem csak hitel kamatom van, azt felajánlhatom.

Egyébként éppen ma tudtam meg a Battlefield3 topicban, hogy 10k az ma már aprópénz. Hogy tudna az asszony örülni hó végén +1 tizesnek... :D

• sakkay
    Amikor Széchenyi felajánlotta,akkor még nagyobb csoda volt mintha mos tenné valaki. Akármilyen furcsán is hangzik.
    Hazaszeretetért meg a büdös életbe nem adtak itt semmit.Nem akarok a végváriakkal jönni de nem ár azért rájuk gondolni a mit adtam-mit kaptam játékban.
    Sajnálom ami veled történik, de igazán. Amúgy ott sem mindenki köcsög"Ö", bár most nem tudnék példát mondani.
  • LeonSilver
    Sajnos azok az idők elmúltak, mint ahogy azok is amikor még Széchenyi a saját pénzét adta az ország felvirágoztatásáért.
    Amikor a képviselő képviselt és büszkék volt arra, hogy képviselőként tehet az országért.
    Sajnos hazaszeretetért semmit sem adnak a boltban.

Vagy nézzünk engem. Rohadt beteg voltam, majdnem megdöglöttem (1 órán múlott), azóta itthon baszom a legyeket. ~ 2 éve rehabon vagyok. Azt hiszed kellek valahova? Úgy, hogy 8 hónapig a munkaügyi lószar fizetné a fizetésem, 1 évig meg 1m/hó adókedvezményt kapna a cég aki alkalmazna. van targonca jogsim. Imádok targoncázni. Komolyan úgy kellene hazazavarni, annyira imádom. Sehova nem vesznek fel. Ha tudnék németül egy kicsit, már holnap reggel mehetnék dolgozni osztrákiába. És csak azért nem megyek, mert rohadtul rühellem a németet. Meg az osztrákokat. AZ összes paraszt.
  • sakkay
    Nagyapáméktól elvettek mindent. Ment a nádgyárba. Aztán csak lett öt gyereke(ja közben a 2 vh nem középszerűen végignyomva) és nagyon tisztességes élete. Ő az etalon. Nekem. Persze lehet azt mondani,-de hogy ezt most történik, és velem .
    Az meg akkor volt és vele történt.
    De ha menni akarsz, szíved joga persze.
    Nem akarok vitát,csak olyan sokszor írtad már,és nem szólt senki semmit ehhez.
  • Her Laca
    És szerinted mi a megoldás? Volt,hogy 8-10 embernek tudtam munkát biztosítani,megélhetést a családjuknak. Most magamnak is nehéz.Netán menjek el jelentkezni segélyért?Én aki táppénzen nem voltam soha.Adjak le az életszinvonalamból amiért keményen megdolgoztam a szó szoros értelmében,mert tolvajok elherdálták az országot. Lófaszt nekik:)

Amúgy én csak dolgozni akarok kimenni,valszeg Leonék környékére költözöm:)
    Viszont az biztos, hogy belőlem ezek a tolvajok több zsírt nem kapnak:) Erre a nagyesküt leteszem.
  • sakkay
    Na most erre mit írjak.
    Imádom , hogy amikor a múltról beszélünk akkor olyan könnyű arra gondolni, beszélni, milyen fasza gyerekek voltak, meg bátorság , kitartás hősiesség stb.(nem konkrétan neked szól,csak a témának) Pedig kurvára ők is pénzből éltek, és enniük kellett , volt családjuk. Megint csak azt tudom mondani, hogy igencsak könnyű az életünk. Tisztelem a korotokat Laca, Leon-én sem vagyok már huszonéves, volt pár kemény , szar évem. És úgy néz ki lesz is.
    Mégsem fordul meg a fejemben , hogy elmegyek.
  • LeonSilver
    Az a baj, hogy Laca mesternek teljesen igaza van.
    Én sem örültem, amikor a vőm kiment dolgozni és annak sem örülök, hogy tervezik a kiköltözést. De hát ha a lányom lemegy boltba nem mondhatja, hogy a kenyérért azzal fizet, hogy itthon maradt.
    A vőm eddig vállalkozóként csinálta, de néhány hónapja (hála Istennek) alkalmazott lett.
    Tényleg nem verni akarom magam (nekem nincs is mire) de volt olyan hónap, hogy 1 misit keresett (persze ez a redvás áLam (snitt pál után szabadon) a javát lenyúlta). Dolgozott mint az állat, hajnalban ment késő éjszaka ért haza, de meg is fizették basszus. Egy kurva szót nem szólt, hogy mennyit kell dolgozni.
  • sakkay
    Megértelek,de nem értek egyet.
    Azért amit alant írtam.
    Az öcsém is kiment a menyasszonyával, ígéretük szerin visszajönnek. Remélem betartják. Mindenki megy nyugatra, pedig..megy le a nap.
  • Her Laca
    Nos ezt én is így gondoltam eddig.
    Ámde ha nem hagynak élni,és az a kérdés,hogy tudsz e enni adni a családodnak, akkor sok választásod nincs. Arról már nem is akarok beszélni,hogy a keményen elvégzett munkámért azért nem kapok pénzt,mert az ország költségvetési számai sokkal jobban mutatnak ha a kifizetéseket eltolják a következő évre.
    Persze ha nem fizetek a leadott és elfogadott számláim után adót, plusz a járulékokat akkor megbüntetnek,mi több fenyegetnek. Hogy nimcs mit enned az senkit nem érdekel.Ráadásul idén már alig van munka kilátásba,én meg bankrabló nem szívesen lennék:)Na nem akarom belelovalni magam,de én azt mondom máshol is kék az ég. Szóval majd a sok naplopóra vár a feladat,hogy felvirágoztassák hazánkat.Én már megtettem a kötelességem sokszor erőn felül is. Ennyit tusok mondani:)
  • whiteskull
  • Solt
  • sakkay
    Nem szabad ellépni az országból.
    Voltak sokkal szarabb idők, és mégis kitartottunk(tak az ősök).
    Ami most van az még mindig csak leányálom a régi életekhez képest.És nem is olyan régiekhez képest is. Viszont lehet , hogy tényleg pörgünk bele egy nagy kataklizmába.
    Mondom ezt úgy, hogy kifejezetten nem vagyok szélsőjobbos..sem balos.
  • LeonSilver
    Nincs. Kettő van de már elkeltek. :)
  • Her Laca
    Ez igen:) Ilyen após aranyat ér. Nincs egy szabad lányod még?
    Hu ez félreérthető volt:))
    Szóval nem magam miatt kérdeztem. XD
  • LeonSilver
    El kellett volna jönni érte, ezért kérdeztem, hogy hol lakik. De mivel nem szólt, odaadtam a vőmnek.
  • V43 1105
    Mit jelent az ingyé, vagy majdnem ingyé kifejezés ?
  • LeonSilver
    Gondlom lesz aki küld, de hidd el nekem. Az az igazi amit Te csinálsz magadnak.
    Amúgy kérdeztem hol laxx, mert én ingyé vagy majdnem ingyé adtam volna egy x52-t. De hát nem válaszoltál.
  • Feró Flex
    Srácok.

Küldene valaki nekem priviben egy 1946-os profilt és settings-szet x52-eshez mert nekem ez kicsit sokkk lett most,mármint ez a profil editor.

Köszönöm előre is.
  • Her Laca
    Nem üzleti szempontok vezérelnek. Csak tele a hócipőm evvel a játékkal.
    Ha meg nem játszom ,minek álljon itt egy monstrum,netezni elég egy laptop is.Vagy ott a telefonom.Mással úgysem játszom.
  • PhantomAss
    ha artivizslának nem kell a trackir, akkor szólj pls
    engem is érdekelne
    köszi
  • Zpogi
    Savi jöttök ma war-ozni? Ha igen szóljatok már rám légyszíves.
  • Papa01 #49039
    Lehet majd még az internet elérés is luxus lesz. Figyeljetek csak oda.

Egyre többet jut nekem is ez eszembe.. :(
    De azért sztem, ne hamarkodd el ezt az eladást. Bár üzleti szempontból ez egy jó időszak.
  • artivizsla #49038
    A Dark Blue-ban emlékszel, hogy a cseh pilóták hogy repülhettek először? A bicós dologra gondolok. Hogy el voltak avval is ! :D
  • Her Laca
    Jut eszembe. Ha már politika szóba került:)
    Lehet egy év múlva nem az lesz a legnagyobb gondunk,hogy min megy a CLOD.
    Lehet majd még az internet elérés is luxus lesz. Figyeljetek csak oda.

artivizsla

Pontosan emlékszem 18 éves korom óta mindig egy kicsit összébb kellett húzni a gatyaszíjat. Nálam most már sem több lyuk nincs a szíjon sem gatyám sincs lassan amit tartania kéne.
    Én biztosan lelépek,pedig szeretem a hazámat. Ez van . Fel a fejjel és előre:)
  • artivizsla #49036
    Én pedig a TrackIR-re vevő lennék.

Hasonló korúak vagyunk, 90-ben hasonlókat mondtak nekünk, hogy 10-15 év és itt a kánaán, meg életszínvonal tekintetében legkésőbb 20 év múlva beérjük a nyugatot. Ez az idő már eltelt és úgy néz ki, hogy nem előre, hanem hátrafelé mentünk még 20 évet a rendszerváltáshoz képest és a mi életünkben már vszeg nem lesz ebben a dologban érdemi változás. Ezért ugrok annyira erre a témára mindig, mert a ami életünk már ráment erre, amit még el is fogadnék, le van szarva, de látom, hogy a gyerekeim sem fognak ebből a dologból sokkal jobban kijönni és bár én is erőltetem náluk az idegen nyelv tanulását, nem boldogít a dolog, hogy itt maradok majd az asszonnyal, a gyerekekkel meg majd skypolhatok esténként a föld másik feléről.
  • Her Laca
    Egyelőre leteszem. Nem fog engem ez idegesíteni. Majd egy év múlva veszek másik gépet ,ha egyáltalán működő képes lesz a Clod.
    Éppen most harcoltam egy hurkánnyal és jóóóóóóól meglövöldöztem ,és láss csodát mi történt? L exe hogy rohadjanak meg .
    A G940 meg szerintem szar,mindig mondtam a logi nem tud joyt csinálni .
    Néha (nem is néha) lőnék és semmi. Aztán lövök elengedem a gombot és vidáman okádja az ólmot tovább. Poginak is ilyen ,tehát gondolom nem az enyém a hibás. Sőt Tomnak is egyszer már előferdült ,de ő még meg van elégedve vele. Majd nem lesz:)
    Aztán lehet ez is a Clod hibája:) Majd ráfogom.