IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Látom azért ez a téma nem hagy hidegen senkit sem.:)
Véleményem és a tapasztalatom ez irányban kicsit más ám.
Az emberek ,legalábbis az általam ismertek (és szomorú de nagyon sokan vannak ,mind jó szakember) nem azért választják a külföldi munkát ,hogy megszedjék magukat,hanem mert normális életet akarnak biztosítani maguknak és a családjuknak.Persze többnyire ezek az emberek vállalkozó szelleműek,hiszem majd mindegyik a vállalkozói szférából kerül ki ,és elegük van abból,hogy bár dolgoznak ,nem is keveset megélhetési problémákkal küszködnek. Én az építő iparban dolgozom ugye ,az már évek óta kiszolgáltatott helyzetben van,az ígérgetések ellenére soha egyik vezetés sem tett rendet pl a körbetartozások megszüntetésére.
És már eljutottunk oda ,hogy az eddig biztosnak vélt állami megrendelések sem biztosak. Ráadásul ez az az iparág ami a magyar munkaerő piac nagy részét foglalkoztatja,és most pontosabban már tavaly is megállt ,mi több jelentős visszaesést produkált. Nem egy ismerősömnek 1-1,5 éve nincs stabil munkája ,nincs bevétele,csak vegetálnak,kénytelenek eladni a dolgaikat ,kocsit ,házat stb.
Nekem szerencsém van ,volt hiszen a tavalyi évet végig dolgoztam,mi több gyarapodtunk is,de mára már egyértelművé vált,hogy nekünk sem lesz nagyon megrendelésünk. Mint már írtam ,ezt tetézi,hogy trükköznek a kifizetésekkel,és ha nem lép az ember akkor az évek ,évtizedek alatt elért eredményei elpárolognak,nem marad más mint tartozás az állam felé.
Az nem megoldás,hogy feltesszük a kezünket és várunk,hogy majd lesz valami ez meggyőződésem. Mindenki nem mehet segélyért,vagy közmunkára.
A legnagyobb probléma,hogy sajnos az ország inproduktív,a szolgáltató szektorban dolgozik lassan mindenki és abból akarunk megélni,nincs iparunk,sem könnyű sem nehéz,nem termelünk semmit max bérmunkában egy két multi cég idehelyezett gyárában.És amíg ez nem változik ,semmi sem fog változni ez egyértelmű.
A hazaszeretet szép dolog de az nem pótolja a kenyeret. És mivel semmi befolyásunk (úgy vettem észre az elmúlt 20-30 év tapasztalatai alapján) a dolgok folyására,így sajnos el kell gondolkozni más alternatíván.
Én és sokan mások is akik eddig (már 20 éve is mehettem volna ha akarok külföldre) kitartottak,azt mondjuk elég volt.
Ez persze vissza fog ütni az országra,mert lassan a szakemberek elpárolognak ,és eljön majd az az idő amikor megfizethetetlen lesz vagyis nagyon drága egy kis csempézés ,hűtő javítás stb.
Eleve az a probléma ám ,hogy 1 dolgozó emberre ha jól tudom 6 nem dolgozó jut kis hazánkban. Ez irtózatos egy szám ám.
És ne feledjük ,nem csak mi emberek tartozunk az Országnak ,hanem az Ország is nekünk!