World of Warcraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még az elején írtam, hogy 4 hónapja frozen az accom, szóval az a módszer nekem eleve kuka😊 A másik pedig, hogy semmi kedvem nem lenne saját szakállra folytatott dps teszt miatt mondjuk raid flaskot inni, pedig a mostani bonus dmg-em pont azon a határon van, hogy flask nélkül 3ab2am rotáció adja a jobb dps-t, mint az am spam, viszont ha beiszoma flaskot, akkor már az am spam. Hogy erre ingame tesztbõl, mindenféle számolgatások nélkül rájöjjek meg kellett volna innom egy flaskot, ill. legalább fél órán át mobokat lõdözni, ami minden lett volna, csak nem szórakoztató. Az egyenletet felírni és kiszámolni, milyen bonus dmg-tõl fordul át, volt mondjuk 2 perc, 1370bonus dmg fölött jobb az am spam dps-e. Erre a pontos számra a tesztek alapján aligha jöhettem volna rá, csak az állapíthattam volna meg, hogy nekem ilyen, és ilyen buffokkal most ez a rotáció a jobb.
Az pedig, hogy 1370bns dmg-tõl jobb az am spam a 3ab2am-nél egy minden mage-re érvényes megállapítás, aki 43 talentet (most írnám le melyikeket, mert ez nem érdekes, mind a 3ab2am, mind az am spam dps maximalizálásához uazok a talentek kellenek) belevett arcane-ba.
Dps számításhoz fenntartom, hogy nagyon rossz módszer ingame mobok lövése. Honnan tudhatom, hogy minden mob uolyan matematikai modell alapján sebzõdik? Sehonnan, azaz szinte biztos a nemleges válasz, mert pl. az elementálok bizonyos dmg típusokra extrán sebzõdnek. Ha nem, akkor honnan tudhatom, hogy a boss, akit dps-elni akarok uúgy sebzõdik, mint a tesztmob? Ez egy rakás bizonytalanság, ami mind belezavar a tesztbe, ennél nekem sokkal jobb módszernek tûnik a spell, talent.. leírások alapján kiszámolni azt az általam leadott dps-t, aminek x%-át majd benyelik a mobok, általunk ismeretlen sebzõdési modellek alapján.
Leginkább azt érzem túlzásnak, amennyi idõt be kell fektetni a raidezésbe, ill. hogy nagyon kötötté válik az ember idõbeosztása, nekem ez utóbbi sokkal rosszabb is, mint a puszta játékidõ. Remélem a raid-ezés sokkal szórakoztatóbb lesz, mint volt, bár egy bizonyos ideig, bizonyos raid-ekben kifejezettem szerettem ezt a fajtát is, csak meguntam, ill. így visszanézve azt mondom, hogy elég nagy része volt monoton, vagy kellemetlen.
Amúgy én semmi ellentmondást nem érzek a hsz-emben, mert a remélem lesz változás a wotlk-bent én a raid-ezés egészére írtam, aminek csak egy nagyon kicsi, és általam kifejezetten kedvelt része a számolgatás, de tõlem akár kivehetik ezt is, tényleg szívesen fogadnék egy merõben új alapokra helyezett pve tartalmat. (Mellesleg az se lenne ellentmondás, ha most kedvemet lelném a számolgatásban, de egy olyan pve tartalmat várnék, amiben nem kell számolgatni. Mint ahogy az sem ellentmondás, ha azt mondom, hogy most kedvem van havat lapátolni, de remélem, hogy 2 hónap múlva nem kell majd havat lapátolnom. Az ellentmondásos beszéd pedig nem is olyan veszélyes mindaddig, amíg képes valaki õket a késõbbiekben revideálni.)
"mivel el sem olvastam mit szamolgattal, felteteleztem, hogy mivel emberbol vagy siman hibazhatsz, vagy nem jol tudod, hogy mit mi alapjan szamol a wow, szo sincs arrol, hogy barmifele rejtett matematikaja lenne o.O" ez lett volna a teljes amire reagalnod kelett volna.
vagyis annyit irtam, hogy akar elronthattal egy szorzast, osszeadast esetleg egy tizedesjegyet, mint az alsoban a kissracok, mivel semmit nem tudok rolad, ezert akar azt is feltetelezhetem, hogy meg alsoba jarsz. Attol ez meg midnig csak egy FELTETELEZES marad, kar barmifele mogottes tartalmat keresned benne.
amit en probaltam tudtodra adni az annyi lett volna, hogy mivan akkor, ha valamit beneztel, felreirtal, elrontottal es ez alapjan akarod megmondani azt, hogy melyik build milyen feltetelek melett a legjobb, megint csak FELTETELEZVE, hogy esetleg hibaztal valahol. Probaltam ajanlani, hogy esetleg pontosabb es hibamentes (feltetelezve hogy bugfree a jatek) kepet fog adni az, ha odamesz a target dumyhoz, aztan leteszteled azon a rotakat tobb oran/napon at😛
de termeszetesen ha 100%, hogy hibatlan amit szamoltal, akkor akar pontosan fedhetik is egymast a target dumyn tesztelt eredmenyek az altalad szamolt adatokkal.
szerintem te nem erted, hogy en mit akartam kozolni veled, mivel azt nem lehet mondani, hogy a wow matekja valami hu de nehez dolog lenne.
" Ahhoz meg külön gratulálok, hogy olyan dolgokról írsz, amit el sem olvasol, ezek után gondolom mindenki ilyen mértékben is fog komolyan venni."
ez mondjuk jogos. ill jogos lenne, ha az altalad szamolt adatokba kotottem volna bele, en csupan felteteleztem es megkerdojeleztem dolgokat es eled tartam egy masik utat.
"Biztos jól fel tudtad mérni mire mit vagy képes lépni a mage-eddel, ha az arcane ágról bétás idõszakból felderengõ 'számítások' emlékei alapján volt csak némi fogalmad."
megint csak felteteleztem, hogy te mar elore szamolgatsz a woltk-ra az uj talentekkel es spellekkel, leven a bc-s kontent mar elegge alaposan kivan szamolva az EJ foruman. de most beleneztem a szamolasaidba es latom, hogy te bizony a bc-s kontentre szamoltal, de annak meg jo sok ertelme van, foleg igy hogy mar csak 2 honapot tart.
betas adatok alapjan annyit szamoltam en, hogy ha egyhelyben allok es spammelek egy rotaciot akkor az mennyi dpst fog adni (mivel lattam potencialt az arcane buildben), kb ugyanigy mint most te, a kulonbseg az volt, hogy en betas adatok alapjan tettem ezt.
Most meg mivel mar van dummy, sokkal "jatekosabb", tapasztalati uton is megbizonyosodhatsz a kivant build/rota hatekonysagarol.
de mindegy ha neked jol esett ilyennel elutni az idot, az a te bajod😊
ಥ_ಥ
Van egy lvl40 human warriorom, mit javasoltok hogyan a legérdemesebb elosztani a talent pontokat?
Mind1, de egy kezdõbb locknak ez gondot fog okozni.
plusz amiatt is nehéz, mivel egy oszlop tetején állva a robajló lángok hangjától szegény kis pet nehezen hallja meg a "cic-cic-cicuka" hívószót :S
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
ಥ_ಥ
Frostbolt 620dmg 330mana 2.5sec 81.43% d=1725dmg crit:5175dmg 690dps
a=0,0833(d+0,36d)+0,9167(d+0,06d)=195,4218+1676,18595=1871,60775
crit:300%
+6% bonus dmg done
critchance: 90%-ban 23,31% 0,9(0,7669a+0,2331a3)
10%-ban 53,31% 0,1(0,4669a+0,5331a3)
bonus dmg:1357
165sec +6% bns dmg
15sec +36%bns dmg
0,9(1435,335983475+1308,815299575)=2469,736154745
0,1(873,853658475+2993,262274575)=386,711593305
2856,44774805dmg 2,5sec cast → 1142,57909922dps 119mps
(40-0-21) frostbolt spam: 1142dps; 119mps OMG ez leownolta a másik kettõt (icy veins hatása nincs természetesen beleszámolva)
(43-x-x) 3AB2AM rotation:997dps; 142mps
(x-41-x) 1sc7fb rotation:1002dps; 141mps
Mivel dps-t számoltam Icy Veins egyenlõ mértékben növeli mind a 3 build 3 alverzióját, ezért az arányok nem fognak változni.
amikor nukeolsz majd 1000L, vagy healerként szanaszét healelsz mindenkit az oszlop tetejérõl. az oszlop alján bámészkodó warrior / retpala / stb. meg csak les, mert nem tudnak felmenni oda...
mókás lesz, remélem ezt a blizz se gondolta komolyan, ez még durvább lesz igy, mint a blade edges aréna, pedig az se kutya...
Minden ember mas, valakinek az jelenti a szorakozast , hogy "magas" szinten uzi azt ami erdekli legyen az akar egy jatek is teljesen mind1 nem eza lenyeg. Valakinek az a szorakozas wowon belul h csak belogol es maszkal osszevissza etc, csak azt nem ertem h ezek az emberek miert nem latjak, hogy valakinek meg pont aza szorakozas hogy ha belemelyed az egeszbe akar ilyen mely matek szinten is, es ha csak ilyen egyszeruen teblabolna a jatekban, o abban nem lelne oromet. Jatek = szorakozas az, hogy ki milyen modon talalja meg ezt egy jatekon belul az tobb ezer modon lehetseges. Nekem szuk latokorunek tunik a hozzaszolasod, mert el sem tudod kepzelni, hogy sokfelekeppen meg lehet talalni a szorakozast egy adott dolgon belul embere valogatja, jelen pillanatban a wow eseteben de ez az elet minden teruletere igaz, meg ha csak egy jatekrol van szo, akkor is. Amit te "munka" -nak latsz az masnak siman lehet szorakozas es panther hszeibol siman latni, hogy neki ez nem teher, hanem elvezetbol csinalja.
Amúgy értem, amit írsz, és igazad is van, csak a wow pve, nem tekinthetõ játéknak (abban az értelemben, ahogy ezt leírtad) egy bizonyos szint fölött. Azaz tekinthetõ, csak akkor ki kell mondani, hogy egy marha szar játék, mert semmi sikerélmény, csak a rengeteg kudarc, és az unalmas ismétlõdés, meg a rengeteg combat-on kívül elpocsékolt idõ. Teljesen elfogadható, ha valaki azt mondja, hogy neki ez nem tetszik (én is bedobtam a törülközõt bt clear után, és nem bántam meg, mert kiábrándultam abból a 'játékból', amit a 25 fõs raidezés jelent, remélem wotlk-ben ez változni fog, ha nem, akkor én tuti nem megyek bele még egyszer). Viszont azt állítom, hogy ha valaki mégis úgy dönt, hogy raidezi az aktuális end-game pve contentet, akkor magával szúr ki, ha nem veszi nagyon komolyan, mert sokkal több (kis energiabefektetéssel kiküszöbölhetõ) kudarc fogja érni, mint azt, aki 'számolgat', jó játékosokból álló guildet keres, stb.
(Kicsit más:ha most megjelenne egy olyan fantasy játék (mmorpg?), amiben valami gyökeresen mást kellene csinálni, és a harc 95%-ban nem arról szólna, hogy a saját képességeid számolgatása + a boss képességeinek olvasása, majd mindent a megfelelõre hangolva (raid összetétele, egyéni buildek, stb.) egy 25 fõvel betanult bizarr online balettlecke elõadása (ill. a pvp bizonyos típusú ügyességrõl), akkor az nagyot tarolhatna. Ahogy elfáradt x év után az fps-ek, rts-ek játékmechanizmusa, úgy kezd a végéhez érni az a játéktípus, amit az mmorpg név takar, legalábbis egy bizonyos generáció számára biztosan.)
Na meg azért ez se piskóta. Megkérdezhetem mire volt elég? Buildet jobb helyeken az épp aktuálisan kihívást jelentõ bossra szokás tervezni, a fight, és a játszott class tökéletes ismerete mellett. Biztos jól fel tudtad mérni mire mit vagy képes lépni a mage-eddel, ha az arcane ágról bétás idõszakból felderengõ 'számítások' emlékei alapján volt csak némi fogalmad. És még látom büszke is vagy a lámaságodra.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
én pedig ha leülök egy játék elé, akkor szórakozni szeretnék, s nem dolgozni...
tudom, ezt elég nehéz megérteni, fél évvel, évvel ezelött még én is azt mondtam volna, hogy qsspofabeezbaromság, de azóta megváltozott pár dolog -.-
amit leirtál supremus-ról az is szép és jó, s gondolom minden boss elött gyorsan elugrasz talentelni egyet, hogy pont a legtutibb legyen a dps-ed...
Konkrét példa:
Supremus fight, az összes mage panaszkodik, hogy micsoda szar dps-ük van (aminek oka a folyton leesõ imp scorch debuff). Korai BT boss, mindenki MH builden van még. Ilyenkor jön jól, ha tudja valaki, hogy a 3ab2am build pont uazt a dps-t fogja bevinni, és nincs debuff, ami leesne, vagy még jobban jön, ha tudja, hogy 28 mp-ig tud a karaktere ab spamet lõni (ezt is persze mindenkinek magának kell kiszámolnia), kb. ekkora szakaszokban kell támadni Supremust is, tehát ez alatt a fight alatt tartható az 1450-es dps! (ez 450-el több, mint a 3ab2am, vagy az 1sc7fb rota) Ab spammel. És pláne akkor kell ezt tudni, amikor már minden mage-et kivágnak a fight-ból, és wlock-ot raknak a helyükbe, mert akkor már tényleg rengeteg idõ megy el imp sc debuff újraépítésre, és így a mage dps még szánalmasabb lesz, akit ekkor már tényleg csak az idézett kaja, intbuff, vagy guild beli pozíciója miatt tartanak bent a raidgroupban (ennél nagyobb szégyent dps class nem élhet meg).
Szóval egy olyan apróságon, hogy a raid dps veszi-e a fáradságot, ahhoz, hogy rendesen fel is fogja mivel játszik, vagy nem, nem kevesebb múlik, mint, hogy lejönnek-e a boss-ok, vagy sem.
ShaiHulud: kár volt leírnod még egyszer uazt, látom még mindig nem értesz semmit. Talán így sikerül. A képesség, talent... leírások szöveges megfogalmazásai bizonyos egyenleteknek. Én semmi mást nem csináltam, mint felírtam az egyenleteket, mert úgy könnyebb átlátni, mi mit is ér pontosan, majd az ismeretleneket (adott karakter int-je, bonus dmg-e) behelyettesítettem a saját karakterem értékeivel, ill. egy-két esetben különbözõ rotációkat leíró egyenletekbõl számoltam ki azt, hogy egy adott változó (pl. bonus dmg) függvényében melyiknek lesz nagyobb a dps-e, és a változó milyen értéke után. Tulajdonképpen, ez ahhoz hasonlít, mint amikor az általános iskolában a szöveges feladatokban leírtakat kellet kifejezni egyenlet formájában.
Ez pedig: 'nem jol tudod, hogy mit mi alapjan szamol a wow, szo sincs arrol, hogy barmifele rejtett matematikaja lenne ' szép kis önellentmondás volt. Ahhoz meg külön gratulálok, hogy olyan dolgokról írsz, amit el sem olvasol, ezek után gondolom mindenki ilyen mértékben is fog komolyan venni.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
ಥ_ಥ
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
<#idiota>#idiota>
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
bár a matekbuzik biztos erre rejszolnak örömükben, de szerintem ilyen dolgokat számolgatni qrva nagy baromság.
belogolsz, játszol, jól érzed magad, ennyi.
errõl kell, hogy szóljon egy játék.
ennyirõl, s nem többrõl.
ha ennél többrõl szól, akkor ott már komoly gond van...
a resto sámlival kapcsolatban meg majdnem irtam valami szépet, hosszút, de aztán inkább töröltem a picsbe 😊
legyen elég annyi, hogy sokat adnék a duduval azért a 12-13k fix armorért normal formban, meg még jópár druida abilityt szivesen elcserélnék a sámánéra. de gondolom ez fordítva is igaz 😊
es hogy honnan szulted te ezeket a megallapitasokat amiket irtal rolam arrol gozom nincs, biztos okosnak akartal latszani.
mivel el sem olvastam mit szamolgattal, felteteleztem, hogy mivel emberbol vagy siman hibazhatsz, vagy nem jol tudod, hogy mit mi alapjan szamol a wow, szo sincs arrol, hogy barmifele rejtett matematikaja lenne o.O
es meg mindig nem elolvasva a szamolgatasaidat, remelem beleszamoltad a tobbi classtol jovo buffokat, debuffokat, azt az esetleges tenyezot hogy nem mindig tudsz egyhelyben allni es spammelni a kivalasztott rotationt, hanem rogtonoznod kell es talan akkor maris az addig kisebb dpsnek tuno build nagyobb damagere lesz kepes, mint az addigi egyhelybenallokesnyomomagombokat favorit, mondjuk az altal, hogy a masik buildben tobb az instant castu spell, esetleg dot, stb. nem mondom, hogy tuti van ilyen, csak akar egy lehetoseg is lenne.
es kivancsi vagyok hanyan olvastak el tenylegesen a szamolgatasaidat😊 tippem 20-bol 1 ember, es nem azert, mert alacsonyabb rendu eletformak, mint te (ahogy ezt probaltad most itt ecsetelni), hanem pusztan, mert magasrol tojnak ra, mivel ez csak egy jatek 😊
A wow 'rejtett matematikájáról' pedig annyit, (amit biztos hallottál valahol, és azt hitted okosabbnak látszol majd tõle, ha leírod, bár csak saját tudatlanságodat igazoltad vele, mind a wow, mind a 'matematika' terén) hogy az égvilágon semmi köze azokhoz a dolgokhoz, amiket egyenletekbe fogtam, majd a saját karakterem értékeit behelyettesítve konkrét dps értékeket leírtam. (egyedüli kivétel volt a már fentebb is említett spell dmg együttható) Én publikus adatok (a spell leírása) plusz a talent leírások (meg persze még 1-2 más, pl. raidbuff... dolog) segítségével számoltam dps-t.
A wow matematikai rekonstrukciója nem ezt jelenti. Ott ingame kísérleteket rendeznek, majd az így kapott óriási adathalmazt jó közelítéssel leíró formulák után kutatnak. Na az a kemény matematika, nem pedig az, hogy valaki egyenletekben felírva értelmezi a talenteket, és ability-ket... Kizárólag a spell dmg együttható volt ilyen jellegû adat (bár ott a 'matematikai mûködés' tudható volt, csak a pontos számérték nem volt publikus) amit használtam. Az, hogy nem tudod értelmezni azt, amit leírtam, és ezért hókuszpókusznak tûnik, a te bajod, a többségnek gondolom nincsenek ilyen gondjai...