Hunter

Új fotó Nessie-ről

Több brit híroldal szerint egy férfinak végre sikerült "cáfolhatatlan" bizonyítékkal szolgálnia a Loch Ness-i szörny létezésére.

George Edwards hetente 60 órát tölt a Loch Ness vizén, turistákat utaztatva hajóján a skóciai tavon. A férfi immár 26 éve keresi a rejtélyes lényt, számtalan kutató utat járva végig a sötét vizeken. Tavaly novemberben, egy átlagosnak ígérkező napon is kilátogatott a vízre. "Éppen visszatérőben voltam Temple Pier-be, visszamentem a hajó végébe, ami a kikötő felé nézett, és ekkor láttam meg" - nyilatkozott Edwards a Daily Mail-nek. "Lassan mozgott felfelé a tavon az Urquhart-vár irányába, a színe sötétszürke volt. Elég messze volt a hajótól, talán félmérföldnyire, ezt azonban nehéz megmondani a vízen"


Az Urquhart-vár

Edwards 5-10 percen át bámulta a szörnyek vélt objektumot hajójáról, a Nessie Hunter IV-ről, elkészítve az ominózus fényképet is, mielőtt a lény lemerült a tó híresen mély és sötét vizébe. "Meggyőződésem volt, hogy Nessie-t látom, mivel hiszek ezekben a lényekben. Túl sok ember látta már őket, túl hosszú ideje. Körülbelül fél órán át köröztem ott és a hanglokátorral próbáltam elcsípni, de sajnos egyáltalán nem volt szerencsém"


Úszó valami Edwards fotóján

A Nessie-vadász biztos akart lennie a kép hitelességében, abban, hogy nem egy fatörzset, vagy más, a vízen sodródó élettelen dolgot fényképezett le, ezért kapcsolatai, egészen pontosan egy amerikai barátja segítségével az amerikai hadsereget kérte fel a felvételen lévő objektum vizsgálatára. Elmondása szerint a visszaküldött szakvélemény megállapította, hogy "kétségtelenül" valamilyen élő dolgot fényképezett le a tavon. "Nagyon izgatott voltam, mivel biztos vagyok benne, hogy különös lények rejtőznek a Loch Ness mélyén" - tette hozzá Edwards a hely újságnak adott interjújában.


Tokhal
Edwards szerint fényképe bizonyítja, hogy nem egy, az utóbbi időben a kétkedők egyik első számú magyarázatává előlépett tokhalról van szó, ami hasonlóan csipkézett háttal rendelkezik, mint a feltételezett Loch Ness-i szörny. "Az első írásos emlék a szörnyről 565-ből származik, azóta pedig több ezer szemtanúról tudunk. Ennyi ember nem hazudhat, és az a tény, hogy a jelentések ennyi évet felölelnek, azt jelenti, hogy nem csupán egy létezik belőlük. Meggyőződésem, hogy több szörny van"

Más Nessie-vadászok elismerően nyilatkoztak Edwards fényképéről. Például Steve Feltham, aki immár 21 éve kutat a szörny után, úgy véli, az új felvétel "egyértelmű" bizonyíték Nessie létezésére. "Szerintem ez a legjobb fénykép, amit valaha láttam" - nyilatkozott Feltham a Daily Mail-nek.

Természetesen nem mindenkit győzött meg Edwards és az általa készített fotó. Az amerikai Fox News szalagcíme szerint "az új Nessie fotó aligha bizonyítja a Loch Ness-i szörny létezését", megkérdőjelezve azt az állítást is, mely szerint Edwards bevonta az Egyesült Államok Hadseregét a fénykép elemzésébe. Az amerikai híroldal felveti azt a kézenfekvő kérdést is, hogy ha Edwards 5-10 percen át figyelte a szörnyet, akkor miért csak egy fotót késztett? Bár az ismeretlen objektum nagynak tűnik, nincs a képen semmilyen viszonyítási pont, amiből akárcsak egy hozzávetőleges méretet meglehetne becsülni.

Ami tény, hogy a Loch Ness-i turizmus jóval csekélyebb bevételekre tenne szert Nessie nélkül. A Loch Ness-i szörny az 1930-as években került a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor egy londoni sebész, Kenneth Wilson közzétette híres fotóját egy hosszúnyakú valamiről. Sokáig ezt a fotót tartották a szörny létezésének legfőbb bizonyítékának, egészen addig, míg évtizedekkel később készítője elismerte, hogy a kép nem valós.


Kenneth Wilson fotója

A tavat az elmúlt 70 évben számtalanszor átvizsgálták a miniatűr tengeralattjáróktól a búvárokon át egészen a delfinekre szerelt kamerákkal bezáróan. 2003-ban a BBC egy kutatócsoportja elvégezte a legnagyobb és legátfogóbb kutatási programot szonárokkal és műholdas navigációval, azonban semmilyen nagy ismeretlen lényt nem észleltek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #72
    A kulcsmondat:
    "Meggyőződésem volt, hogy Nessie-t látom, mivel hiszek ezekben a lényekben."


  • dorje #71
    Én vagyok Nessie! És a feleségem is! :-)
  • Merces #70
    hát igen csak gorillát meg kengurut azóta elég sokat láttunk nessiet meg egyet sem, (nem nincs olyan fotó ami csak a közelében járna a hitelességnek), most nem azt mondom, hogy a kriptozoológiának nincs létjogosultsága, de komoly összegben mernék fogadni hogy nincs a loch nessi tóban fél centiméteresnél nagyobb ismeretlen állatfaj.....
  • Ferrer #69
    Miért ne lehetne ott valami? Egy időben a gorillát meg a kengurut is ilyen nemlétező "szörnynek" tartották. Nekem csak az a furcsa, hogy az előző "Nessie" képekben teljesen más formája volt a feltételezett élőlénynek.
  • teddybear #68
    Hívőknek minden vacak megfelel, a valóban hihető minőség viszont nagy szakértelmet követelő szint. Aki ilyen jó, az általában nem szereti, ha nem ismerik el a tehetségét.
  • rajdi #67
    Én azt nem értem, miért nem hamisít valaki valami hihetőbbet? Összeragasztani valami felfújható cuccot, kis motorral az alján hogy irányt is változtasson, és egy "hirtelen előkapom a mobilom bocs hogy nem HD" felvételt készíteni 30 Ft-ból megvan. Ennél "hitelesebb" lenne
  • Merces #66
    ..az elfogadott álláspont szerint szándékos hamisitás, egy modell látható a képen..
  • JackSparrow88 #65
    Én régebben pár éve olvastam hogy már bebizonyították hogy nem létezik.(egy alapos vízalatti kutatással) Csak azért nem hozzák jobban nyilvánosságra mert akkor senki sem menne oda!! Egyébként meg igen az is érdekes hogy 26 év alatt nem látta egyszer sem?? Ha valóban több lény is van a tóban akkor kizártnak tartom h egyszer sem látta őket feljönni, ez az egész hülyeség.
  • teddybear #64
    Ahogy azt a képet elnézem, az leginkább egy kapitális méretű harcsa lehet. A hullámok alapján olyan méteres, másfél méteres testhosszal. Láttam már ilyent a Balatonban is, csak kissé halványabb árnyalatban.

    Ami pedig Kenneth Wilson fotóját illeti, az egyértelműen egy fadarab, egy fölfelé kinyúló ág, vagy még inkább gyökérdarabbal. A hullámok fodrozódása alapján kissé az ágcsonk előtt kezdődik a fa, és olyan fél méteres lehet az egész.

    Egyébként tényleg röhej, hogy kb. száz év alatt sem élő, vagy döglött példányt nem voltak képesek felmutatni, pedig szinte állandóan vizsgálják ezt a tavat. Hivatásos és amatőr szörnyvadászok kutatják, és pár fényképen kívül semmilyen eredményt nem voltak képesek felmutatni.
    Ráadásul, mint minden bizonytalan témánál, az élesebb képekről azonnal kiderül, hogy valami mást fotóztak le, azaz hamisítványok. A homályosak meg használhatatlanok az azonosításra. Tisztára mint az UFO-képek.
  • Bannedusermail #63
    A Keneth képen nem egy ember dugja ki a karját a vízből?