Napi Online

Napelemgyár épül Komlón

A Solar Energy Systems Kft. mintegy 1,2 milliárd forintból napelemgyárat épít Komlón.

November végéig a komlói ipari parkban egy hektáron építik fel az 1400 négyzetméteres, 16 megawatt kapacitású üzemet. Itt 108 dolgozóval, modern amerikai−japán technológiával villamos energia előállítására szolgáló 140, 230 és 270 watt teljesítményű fotovoltaikus napelemeket gyártanak. A Magyarországon a harmadik, napelemek gyártására létrejött magyar tulajdonú vállalkozás működéséből évente 4 millió euró bevételt remél.

A termékeket elsősorban a német piacra szánják, tekintettel arra is, hogy Németország 2020-ra a jelenlegi 8,5 százalékról 40 százalékra akarja növelni a megújuló energiák arányát. A napenergia hasznosítása iránti igény várhatóan Magyarországon is erősödni fog a jövőben − mondta korábban Vajda László, a cég szóvivője. Ennek köszönhetően egyre többen telepítik majd az áramköltségeket és az áramszolgáltatónak való kiszolgáltatottságot csökkentő környezetbarát napelemes rendszereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • subertus #6
    Miért mennyire az, mihez képest nem annyira? Szénhez? Nem annyira, de ha feleannyira, akkor az már számottevő. Itt mindenképpen gondolnod kell az akku feldolgozhatatlan maradványaira is, és ugyanígy a cellák visszamaradt veszélyes huladékára, valamint a letakart felület pusztulására
  • subertus #5
    Bocs, de ez mennyiben "cálasz a környezetszennyező beírásra", ez csak energiaigény, a közvetlen körny szennyezés egy kicsit komolyabb!
  • jeec #4
    energiamérleg ügyében:
    http://www.csudh.edu/oliver/smt310-handouts/solarpan/pvpayback.htm

    (cálaszul a környezetszennyező beírásra)
  • Tetsuo #3
    Egyreszt orulok, hogy magyar, masreszt annyira azert nem kornyezetszennyezo..
  • SPT #2
    "Ennek köszönhetően egyre többen telepítik majd az áramköltségeket és az áramszolgáltatónak való kiszolgáltatottságot csökkentő környezetbarát napelemes rendszereket."

    Még nagyon sokáig nem adóztatják meg, mert még jó darabig nem lesz gazdaságos napelemmel áramot termelni.

    Az idézett mondatban viszont tényleg van egy durva csúsztatás. Méghozzá a környezetbarát kifejezés.
  • daeemoon #1
    "Ennek köszönhetően egyre többen telepítik majd az áramköltségeket és az áramszolgáltatónak való kiszolgáltatottságot csökkentő környezetbarát napelemes rendszereket."

    Vajon meddig nem adóztatják meg az otthon kitermelt áramot? Mert nehogy már jó legyen az embernek. :] Meg persze még sok minden más probléma lehet (hatásfok, áramtárolás, de ezek egyértelmű problémák)