Hunter

Az elektromosság gyorsítja a sebek gyógyulását

Egy európai kutatópáros kimutatta, hogy a természetes elektromos mezők és az elektromos áram rendkívül fontos szerepet játszik a szövetekben bekövetkezett sérülések gyógyításában.

Josef Penninger, a bécsi Osztrák Molekuláris Biotechnikai Intézet, valamint Min Zhao, a brit Aberdeen Egyetem kutatói bizonyították, hogy a bőrön alkalmazott elektromosság felgyorsítja a sebgyógyulást. A dolog messze nem újkeletű, hiszen egy német tudós, Emil Du Bois-Raymond már 150 évvel ezelőtt beszámolt róla, azonban akkor figyelmen kívül hagyták és azóta sem foglalkozott senki a módszerrel.

Penninger bevallása szerint először ők is fenntartásokkal kezelték a témát, később azonban felismerték azt a hatást, mellyel az elektromosság a sérüléseket kijavító sejteket a sérült területekhez vonzza. Ezután alaposabban megvizsgálták a folyamatot, beazonosítva a közreműködő géneket is.

Az osztrák szakember szerint nem homeopátiás kezelésről van szó, hanem valódi biofizikáról. A sejtek és a szövetek a membránokon átfolyó pozitív töltésű kálium és negatív töltésű klorid ionjaikkal gyakorlatilag kémiai akkukként funkcionálnak, elektromos mezőket hozva létre a test teljes felületén. Ha sérül egy szövet, sérül az akku is, egyfajta rövidzárlat keletkezik. A kutatók felismerték, hogy a problémás mezők vonzzák a javító sejteket, és elkalauzolják a sérült területen.

Kísérleteikben egérsejteket és szöveteket tenyésztettek, majd sérüléseket idéztek elő bennük. Ezek után különböző elektromos mezőknek tették ki a sérült részeket és megfigyelték, hogy az elektromosság irányától és erejétől függően a gyógyulási folyamat felgyorsítható vagy akár teljes egészében le is állítható. Ezután a folyamatban érintett géneket próbálták megfigyelni és kielemezni. Elsőként a javító sejtek vándorlásáért felelős, már ismert géneket figyelték meg, és az eredmények szerint ezekre egyértelműen hatással vannak az elektromos mezők.

A következő lépés az eddig csak mendemondákon alapuló, immár tudományosan is leírt jelenség gyakorlatba való átültetése lesz, ami a független szakértők szerint is jelentősen felgyorsíthatja a sebgyógyulás folyamatát, lecsökkentve többek közt a műtétek utáni lábadozás időtartamát is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anaid #48
    Réges rég...készítettek is olyan szerkezetet, amellyel ha jól emlékszem nem sebet, de hatékonyan kezeltek reumás...stb embereket a bőrre gyakorolt minielektrosokkal vmi olyasmit olvastam, hogy a fájdalmat is csökkentette...Hát tényleg nem újdonságról van szó, legfeljebb a mehanizmus nem volt ismeretes.
    Nemtom hanyadszorra írom, de még mindig nem értem, hogy amikor oly rég óta tudják, hogy az elektromosságnak milyen hatásai vannak a szervezetre, miért fújják, hogy a villámcsapást, vagy elektromos ütést szenvedett és túlélő embereknek ismeretle eredetű fájdalmai vannak, bár fizikai sérülésük nincs(, vagy nem kimutatható?) mit csodálkoznak rajta, ha már ellenkező irányban használták az elektromosságot????
  • horvatholiver #47
    BEMER készüléket lehet bérelni, kipróbálni:
    Mobil: +36 (30) 400-25-27
    Web: www.kezelohely.hu
  • horvatholiver #46
    BEMER 3000 készülékek forgalmazása, mágnesterápiás és fényterápiás készülékek professzionális és otthoni használatra. +36(30)400-2527 Kipróbálható, bérelhető, megvásárolható.

    www.bemerinfo.hu

    Horváth Olivér
    Mobil: +36 (30) 400-25-27
    E-mail: [email protected]
    Web: www.bemerinfo.hu

    Tevékenységünk:

    BEMER 3000 készülékek forgalmazása, bérbeadása
    Betanítás
    Terápiás és üzleti bemutatók
    További részletekért látogasson el weboldalunkra!

    Ingyenes házhozszállítás és betanítás az egész ország területén!

  • Epikurosz #45
    "Az ára kb. 5-600 ezer."

    No, látod, ez a kóklerség. Edison korabeli technika, semmi kvantumtechnika nincs benne, filléres alkatrészekből megépíthető, és ennyit elkérni érte....

    Olyan ez is, talán, mint Bill Nelson (alias Desiré Dubounet, aki mellesleg Budapesten traviskodik, de dollármilliókat keresett már) SCIO készüléke. A pasas azt mondja, hogy a NASA-nál dolgozott, mint orvos (vagy ki tudja?).
    Csinált egy ilyen elektromos kütyüt, ami elektromágneses hullámokat sugároz, de előtte egy notebook segítségével elemzi a belsődet. Ha nem hiszed, járj utána. Ismertető itt.
  • atlagember #44
    Aztán majd jönnek a kókler, meg kínai elemes sebgyógyító készülékek, amik nemhogy felgyorsítanák, hanem leállítják a gyógyulást.
  • Tinman #43
    Az, hogy sokan használják nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy van is nekik.
    Akinek ilyen gépe van az 1000-2000 Ft-ért szokta fél órára kiadni 1-1 betegnek.

    Van egy orvos ismerősöm, akinek van egy ilyen gépe.
    Először persze mindenki agyonfikázta - ÉN IS!- ő pedig csak annyit kért, hogy ingyen 7 napon át minden nap 30 percet xy beteg feküdjön bele.

    Akár hiszitek, akár nem, ma már egymásnak adják a kilincset nála az emberek.
    Talán felesleges mondanom, hogy már csak ebből is simán megtudna élni!

    Láttam már pikkelysömörös beteget 1 hónap után boldogan távozni, láttam már évek óta hátfájásra panaszkodót 2 hét után botot eldobva sétálni, de a legdurvább amire emlékszem az egy 4-5 éves kisgyerek. Elég nagy fájdalmai vannak valamilyen nagyon komoly izületi betegség miatt. A srác ha fél órát eltölt 1 nap a Bemer ágyban, akkor majdnem 16-18 órát szinte fájdalom nélkül elvolt, fél éve jár ilyen kezelésre és az betegsége is rengeteget javult.

    Ez most úgy hangzik, mint valamilyen hülye reklám a tévében, hogyha megveszed ezt meg ezt akkor ez meg ez lesz és örökké élsz.
    Én baromi szkeptikus vagyok az ilyesmi iránt, de ez a Bemer valamit tud.

    Az ára kb. 5-600 ezer.
  • dez #42
    Hát, ilyen alapon minden computerbubusnak szőrtüszőgyulladása lenne. :D
  • Epikurosz #41
    "de nem ártana kideríteni az okot is. ;)"

    Sok ülés a monitor előtt (nem a netezés miatt, elsősorban, hanem munka). Gondotam már arra, hogy notebookkal kimegyek az erdőbe, de sok a szúnyog. :-)
  • dez #40
    Ja, egyébként már jól tudják a jobb orvosok, hogy ez a "passzív gyógyászat" ("busz") sokszor nem célravezető. Úgy mondják, "aki nem akar meggyógyulni, azt nem lehet meggyógyítani".
  • dez #39
    Szerintem jól látod. Azzal a kiegészítéssel, hogy néha a "busz" nem is a megadott útvonalon jár, illetve természetesen nem csak egyféle mankó (autó, motor, stb. :) ) létezik.