Hunter

Katrina lehet az év embere

Elképzelhető hogy a Time magazin évről-évre megválasztásra kerülő "Év embere" titulust ezúttal nem egy ember fogja elnyerni, a jelölőbizottság ugyanis erőteljesen hajlik afelé, hogy a természetet tüntesse ki.

Az ötlettel a bizottság egyik tagja, az NBC-s Brian Williams állt elő, mivel a legtöbb sztorihoz idén az anyatermészet adta az alapot a cunamiktól a pakisztáni földrengéseken át egészen a hurrikánokig, melyek jó pár egyéb, a kormányok számára igen kényes kérdést is feszegettek. A Katrina hurrikán a hatalmas pusztításon túl olyan témák kivesézéséhez vezetett el, mint az iraki hadviselés, az olajár, az energia kérdés és ezeken keresztül az Egyesült Államok politikája, rávilágítva a roskadozó rendszer egyre szaporodó réseire.

Williams akárcsak a hattagú testület többi képviselője tehát megtette javaslatát az Év embere címre, amihez azonnal csatlakozott a CNN műsorvezetője Anderson Cooper, aki akárcsak kollégája, maga is tudósított a Mexikói-öbölből a Katrina tombolásakor.


A bizottság tagjai már javaslatot is tettek a magazinnak hogyan testesíthetnék meg a Katrina mögött meghúzódó szálakat. Cynthia Cooper bizottsági tag - aki 2002-ben maga is elnyerte az Év embere címet - a katasztrófa-elhárítás katonai koordinátorát, Russel Honore tábornokot jelölte, míg többek közt Anderson Cooper is inkább a mentésben elsőként tevékenyen résztvevők mellett tette le a voksát. "Én az elsőként reagálókra szavazok, azokra a hétköznapi amerikaiakra, akik segítettek szomszédjaiknak, amikor a kormány cserbenhagyta őket" - nyilatkozott Anderson Cooper.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Bár 2005 egyértelműen a természeti katasztrófák éve volt, a jelöltek között azért nem csak hurrikánok és cunamik, de emberek is feltűntek. Ilyen a U2 frontembere Bono, Condoleezza Rice államtitkár, az iraki nép és Abu Muszab al-Zarkavi, a jordániai származású al-Kaida vezér, de felmerült Bill Gates és George W. Bush neve is - utóbbi mint a tekintély és a népszerűség csorbulásának mintaképe kerülhetne idén címlapra.

A Time magazin szerkesztői csupán néhány nappal a kiadvány nyomdába kerülése előtt hozzák meg a végső döntést. Az Év embere különszám december 19-én jelenik meg az újságos standokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mp07 #21
    Parasztvakítás...
  • plamex #20
    sokat ér ez a cím b+
  • Jötün #19
    Ők is személyek voltak.

    Üdv Jötün
  • vgez #18
    Time magazin, az Év Embere 1957, magyar szabadságharcosok
  • FTeR #13
    nem ez lesz az első alkalom, h nem élő és nem is kitalált ember lesz az év embere.
  • haxoror #10
    "Cynthia Cooper bizottsági tag - aki 2002-ben maga is elnyerte az Év embere címet - a katasztrófa-elhárítás katonai koordinátorát, Russel Honore tábornokot jelölte, míg többek közt Anderson Cooper is inkább a mentésben elsőként tevékenyen résztvevők mellett tette le a voksát. "Én az elsőként reagálókra szavazok, azokra a hétköznapi amerikaiakra, akik segítettek szomszédjaiknak, amikor a kormány cserbenhagyta őket" - nyilatkozott Anderson Cooper."

    Ez most csak simán röhejes vagy szánalmas is?
  • Alfa Of NS #9
    Amióta 2001-ben nem Oszamát választották az év emberének, azóta nem sokat ér az év embere címük.
  • Jötün #8
    Ha nem érted akkor te is Time olvasó vagy!
    De segítek, mert látom hátrányos helyzetű vagy:
    "Az adott évben legnagyobb hatású személyt teszik címlapra. "
    Nos? Leesett? Akkor vedd fel...
    :-)
    További jó kötözködést.

    Üdv Jötün
  • irkab1rka #4
    Az adott évben legnagyobb hatású személyt teszik címlapra. Hogy ebből hogy lehet Jötün következtetését levonni? Csak ő tudja.
  • mouss #3
    nah ez az, érdekes szempontok alapján válogatnak a temérdek lehetőségből... ilyetén jelölném Mike-ot, a levágott fejű csirkét.. ( csak, hogy értse az is, aki nem http://en.wikipedia.org/wiki/Mike_the_Headless_Chicken )