Hunter

Expedíció indul Noé bárkájának felkutatására

Idén nyárra expedíciót terveznek a törökországi Ararát-hegyre, abban a reményben, hogy bebizonyítsák, a műhold felvételeken látható hóba és jégbe ágyazott objektum valóban Noé bárkája.

A tíz kutatót tömörítő amerikai-török közös csapat a török kormány engedélyétől függően július 15-től augusztus 15-ig tervezi a fárasztó gyalogutat Törökország legmagasabb hegyére, 5.430 méteres magasságba, nyilatkozott az AP hírügynökségnek Daniel P. McGivern a Shamrock - The Trinity Corp. elnöke, a kutatás vezetője. A cél, hogy bejussanak abba a feltételezések szerint 14 méter magas, 23 méter széles és közel 138 méter hosszú szerkezetbe, ami az Európán tavaly nyáron végig söprő hőhullám következtében vált részben láthatóvá.


Daniel P. McGivern, a Shamrock elnöke nyárra tervezi az expediciót

A felvételt a Digital Globe készítette, ami a Shamrockon keresztül került a nagyközönség elé. "Nem ássuk ki, nem hozunk el egyetlen tárgyi leletet sem. Le fogjuk fényképezni, és ha Isten is úgy akarja, mindenki látni fogja" - mondta McGiven.

A kutatók régóta keresnek egy bárkát az Ararát lankáin, ahol a bibliai utalások szerint a nagy árvíz elhelyezte. 1957-ben a török légierő pilótái észleltek egy hajó alakú képződményt az Agri tartományban. A kormányt mindazonáltal nem érdekelte az észlelés. A teljes terület, beleértve az Ararát tiltott terület volt a külföldieknek, mivel a szovjetek az odaérkező felfedezőket amerikai kémeknek kiáltották ki. A tilalmat 1982-ben feloldották és azóta több felderítő csapat is járt a területen, de mindeddig képtelenek voltak bármilyen bizonyítékra bukkanni a bárka létezését illetően. McGiven és Ahmet Ali Arslan, egy török hegymászó, aki egy Ararát melletti városkában nőtt fel, elmondták, hogy a műholdas felvételek segítségével jóval pontosabban sikerült meghatározni a feltételezett bárka elhelyezkedését. Arslan fogja vezetni az expedíciót.


Műholdkép a Török Ararátról - Noé feltételezett hajóját piros kör jelzi

A Teremtés könyvében található bibliai utalás szerint a nagy áradat után a bárka megpihent a hegyen Noé családjával és az általuk összegyűjtött állat párokból álló rakományból. Geológusok szerint annak ellenére, hogy bizonyítékok vannak egy áradásra a mezopotámiai és a sumér időkből, lehetetlen egy hajó számára eljutni olyan magasságokba, mint az Ararát.

A hajó nagyított képei

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csaba0224 #150
    Gondoljatok csak bele ha megtalálnák tényleg akkor abból valami borzalmas botrány lenne...Mert vannak eltérő valások meg ott a tudomány ha ezeket "meghazutolják", akkor most mi is van?? vagy ha forditva történe hogy nem is az a bárka akkor még jobban járnánk,mert igaz hogy valakinek csalódás lenne de akkor is a hivöknek ott a remény a tudósok pedig mehetnek tovább...Mondjuk valakinek ugyis igaza van de ez nem fog kiderülni mert annak nem lenne jó vége...
  • papabear #149
    Sztem a lényeg pont ebben van, hogy sosem tudjuk meg az igazat. Így mindíg van min törni a fejünket. :o)
  • Tetsuo #148
    Most, gondolom a Teremtés alternatíváiról beszélsz ill a Mindenség Elméletéről. A szuperhúrelmélet jelenleg -ha jól tudom- hipotézis szinten van, még senki sem tudta a számításokat elvégezni (de kétségtelen, a legnaygobb nevek is foglalkoznak vele mint pl Hawking v J.D. Barrow). A szuperhúrelmélet feltételezi a 3nál jóval több térdimenziót (az első modellek 9 és 25D-sek voltak) és azt hogy a 3 utáni maradék dimenziók a Világegyetem kialakulásától kezdve, a 10 a mínusz 43dikon másodperctől nem tágulnak. :)
    Mind1, a Kozmosz Isteni v nem Isteni keletkezése szempontjából mellékes a Mindenség Elmélete. A Világegyetemben megfigyelők (mi emberek ill csillagok, atomok) csak akkor létezhetnek -a számítások szerint- ha 3 nagy térdimenzió van, működik a rendezetlenségi törvény (termodinamika 2.főtétel) -ez tulajdonképpen az ok-okozat irányát vagyis az időt határozza meg- és kialakulnak a ma (elég pontosan) megfigyelt természeti állandók.
    *Feltételezzük h a Világegyetemnek nincs perdülete és elektromos energiája (kifelé), és akkor akár a semmiből is keletkezhetett véletlenül. SzVSz teljesen mind1 h szingularitással (Nagy Bumm) kezdődött v 'csak' az idő dimenzió mutatott tér tulajdonságokat (a Világegyetem hullámfüggvényéből) ill értelmetlen arról beszélni h csak 1 vagy több Világ is létezett/létezik hiszen az Idő a Világegyetemen belül létezik, így ha több is létezett, nem lehet időrendi sorrendet állítani és nincs olyan h 'egyszerre' sem. Az Univerzumokon kívül nincsen ok-okozat folyamat, nicsenek természeti (fizikai, matematikai..) törvények. SzVSz a 'semmiből' és véletlenül keletkezett a Világunk, ugyanis a végtelenben minden létrejön ami létre jöhet feltéve ha inerciarendszer (lásd a *ot). Az inerciarendszernek pedig látszólag ellentmondanak a féreglyuk elméletekben a féreglyuk fluktuációk amik a természeti állandók értékeit megváltoztatják (még a híg gáz közelítésekben is), de csak látszólag, hiszen ekkor a Világegyetemrendszer a zárt.

    Bocsi mindnki, gondolom papabear értette.
    Konzekvencia: Az aktuális kozmológiai, kvantummechanikai, általános fizikai stb.. feltevések v akár törvények nem számítanak hisz jöhet egy új ami megdönti az előzőket, de az alapja vagyis a véletlen keletkezés az nagyon valószínű.
    Én ebben sem 'hiszek', mert ez is megdőlhet (nincs tuti).
    Bár nem valószínű ill én nem látom értelmét h létezik egy Isten v több v olyasmi; ha megtudom h létezik nem tiltakozom ellene. :)
  • papabear #147
    És ha belegondolsz, a manapság kutatott elgondolás, a húrelmélet eléggé elvisz misztikus és felfoghatatlan vizekre.
    Manapság valóban párhuzamos univerzumokról és öröktől fogva létező világmindenségről beszélnek. (Pl. a nagy bumm jelenlegi felfogás szerint két párhuzamos univerzum-membrán találkozása volt, ami ciklikusan ismétlődhet...)

    Szal ennyit a tudomány "igazságáról". Senki sem tudja mi van valójában a színfalak mögött.
  • papabear #146
    "valószínűnek tartom a modern tudományok igazát"
    Na itt magad is írod, hogy valószínűnek tartod, Azaz hiszed.
    Bizonyiték nincs, (kivéve az oldspájszt :o) és valószínű nem is lesz.
    A leghaladóbb tudomány jelenleg a húrelméletet tekinti "valószínűnek" de bevallottan csak feltételezéseken alapul minden e köré csoportosuló levezetése az életnek, a világmindenségnek meg mindennek.
    (Amiről ugye Douglas Adams óta tudjuk, hogy 42)
  • Tetsuo #145
    Köszi h válaszoltál, bár nem értek veled egyet sok mindenben.
    Én személy szerint nem hiszek semmiben sem (,ez van)még az UFOkban sem :) de nem is utasítok el határozottan semilyen feltevést, csak azt mondom h kevés a valószínűsége. Olvastam és hallottam sokféle világképről, jópár éve bérmálkoztam is; nincs konkrét hitem, valószínűnek tartom a modern tudományok igazát (,bár soxor változik :) ).
    Szívesen vitatkoznék veled érdemben, de nem akarok hülyeségeket írni, már régóta nem foglalkozom a témával.
    Szal köszi a válaszokat, tényleg.
    Talán előveszem Glasenapp: Az 5 világvallás c könyvét és újra elolvasom..
  • TryMan #144
    Persze, a megvilagosodas utan, de mar a megszabadulas utan is meg van a tudat lehetosege arra, hogy ne legyen kiszolgaltatva a ciklusoknak, azaz onmaga szabalyozhatja az ujjaszuleteset, tulajdonkeppen nem is kerul a bardoba. (Ezt magatol ertetodonek gondoltam, de persze hogy nekem az, attol meg masnak nem biztos, koszi a kiegeszitest :) )

    "De ha tudsz ezen kívül újat mondani, ami logikus lenne, akkor nyitott vagyok. Nem mondom, hogy elfogadom, de legalábbis meghallgatom."
    Nem tudok ujat mondani, az en elkepzelesemet a dologrol a buddhizmus alapjan alakitottam ki.
    Az valahogy nem hangzik szamomra tul lelkesitonek, ugy is mondhatnam, hogy nem dobna fel, ha egesz eletemben arra a halal utani eletre kellene keszulodjek, amit a keresztenyseg mond. Valahogy kevesnek erzem, hogy van x evem, -mondjuk atlagban 65-70- ami a rendelkezesemre all, hogy tegyek barmit is, aztan a halal utan jon egy valamilyen entitas - Isten -, aki aztan ezen ido alatt elkovetett cselekedetek alapjan megitel, es valahova kerulok, ezexerint a 'menyország, pokol, tisztítótűz' valamelyikebe.
    Ennel akkor mar jobban tetszik az, hogy ha a nem pozitiv cselekedeteim kovetkezmenye keppen mondjuk valamilyen allatkent szuletek ujja, akkor idovel ez a rossz karma 'lejar', es ujra emberre lehet majd szuletni. Az emberre szuletes azert jo dolog, mert igazandibol fejlodesre, a megvilagosodashoz kozelebb kerulesre emberi testben van jo lehetoseg.
  • WGL #143
    Helo,

    kiegeszitenem TryMan irasat azzal, hogy tudomasom szerint nem kotelezoen tolti el a 49 napot a lelek a bardo allapotban. Elvileg barmely napon elerheti a megvilagosodast, es a 49 nap elott is van lehetoseg ujra leszuletni.

    bYe
  • QuippeR #142
    ok, kösz hogy elmondtad a véleményed.
  • QuippeR #141
    Mivel a keresztény élet lényege, hogy a halál utáni életre készülsz, egy keresztény számára elképzelhetetlen, hogy nem kerül sehová a halála után. Vagy a reinkarnációra gondolsz? Az a keresztény hitben nem létezik. Persze attól még érdekes gondolat, és az élet különböző területein tapasztalt ciklikusság alapján még logikusnak is mondható. Szóval ki tudja.
    Nem bináris a dolog: menyország, pokol, tisztítótűz.
    De ha tudsz ezen kívül újat mondani, ami logikus lenne, akkor nyitott vagyok. Nem mondom, hogy elfogadom, de legalábbis meghallgatom.