Hunter

Az UFO-kutatók beperlik a NASA-t

Az igazság odaát van, és az amerikai Sci-Fi Channel elhatározta, hogy meg is fogja találni, még akkor is, ha ezért be kell perelnie a NASA-t, a Védelmi Minisztériumot, az Egyesült Államok Hadseregét és Légierejét az azonosítatlan repülő objektumokkal kapcsolatos dokumentumok miatt.

A Sci-Fi, mely a képzeletbeli témákkal foglalkozó műsorai mellett a tudományos fantasztikum és a valóság között meghúzódó vonalról is készít feltáró dokumentumfilmeket, része annak a csoportnak, mely nyomást gyakorol a szövetségi kormányra az UFO információk titkosításának feloldásáról. Mint arról korábban már beszámoltunk, a Sci-Fi egyesítette erőit egy oknyomozó újságíróval, egy washingtoni ügyvédi irodával és az egykori elnöki tanácsadóval, John Podestával, hogy hozzáférhessenek az "új Roswellként" emlegetett 1965-ös kecksburghi UFO észlelések dokumentumaihoz.

"Most egy évvel később, a tények felfedésére irányuló komoly erőfeszítéseink ellenére a NASA és a Védelmi Minisztérium továbbra is hallgatásba burkolózik" - nyilatkozott a Sci-Fi Channel elnöke, Bonnie Hammer. "Akár van köze az UFO-khoz, akár nincs, a nyilvánosságnak joga van megismerni az esetet" - mondta. Ezért a csatorna előreláthatóan egy persorozat elébe néz a fent említett szervezetekkel, valamint a hadsereggel és a légierővel, hogy kikényszeríthesse a titkosított dokumentumok nyilvánosságra hozását.


A csoport bejelentése szerint a NASA elleni per egy héten belül kezdetét veszi. Az űrhivatal és a Védelmi Minisztérium képviselői nem kívántak nyilatkozni. A Sci-Fi választása azért esett elsőként a NASA-ra, mivel a csatorna jogi képviselője, Lee Helfrich, a Lobel, Novins és Lamont ügyvédi iroda részéről úgy véli, itt már teljes mértékben zsákutcába jutottak adminisztratív fronton, ami előfeltétele a bírói meghallgatásnak.

Míg a hírügynökségek rutinszerűen hivatkoznak az információ szabadságának törvényére, viszonylag ritka, hogy egy kábelcsatorna - különösen egy fikciókkal, nem pedig hírekkel foglalkozó - erre a törvényre hivatkozva kérjen végrehajtást. Hammer azonban nagy lehetőségeket lát az UFO-észlelésekkel kapcsolatos kormányzati dokumentumokban a csatorna azon erőfeszítéséhez, hogy "megtalálja a fantázia és a tudományos tények között rejlő határvonalat". "A csatorna terjeszkedésével ez egyre fontosabbá válik" - mondta Hammer, sietve hozzátéve, hogy nem a szenzáció hajhászása a céljuk.

1965 decemberében Kecksburg lakói egy tűzgömböt láttak leereszkedni egy sűrű erdő borította területre Pittsburghtől 40 kilométerre. Még azon az éjszaka a területet lezárta a hadsereg, teherautók és helikopterek jöttek-mentek és a településen ideiglenes statáriumot rendeltek el. Másnap a Pennsylvania Tribute vezércikket jelentetett meg "Azonosítatlan repülő objektum zuhant le Kecksburg mellett" címmel, valamint "A hadsereg lezárta a területet" alcímmel, azonban Kecksburgh lakói soha nem tudták meg, miért vették zár alá városukat a katonák és mit találtak, ha találtak egyáltalán valamit.


Kecksburg


A fenti objektum a Kecksburg tűzoltóság előtt áll egy kivilágított állványon; szemtanúk szerint egy ehhez hasonló dolog zuhant le a falu mellett, az erdőben

A csatorna felkérésére egy erdészeti szakértő a West Virginia Egyetemről megvizsgálta a kérdéses területet és növekedési rendellenességet, valamint alapvető károsodásokat fedezett fel a fákban, ami alátámasztja az 1965-ös esetet.

A Vivendi Universal kötelékébe tartozó Sci-Fi Channelt nemrégiben vásárolta meg az NBC hírcsatorna, ami nagyban segítheti az UFO csatorna gyűjtőmunkáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • poach #41
  Fanfár a legyőzöttekért, Fanfár a harcosokért című könyvek csak ponyvák, de az ötlet ami mögöttük van ... Szal mi van akkor "csak" mi állunk ezek mögöt a dolgok mögött?
 • Dredd #40
  "Vajon mekkora hatást gyakorolna az emberiségre egy idegen faj bizonyított létezése"

  Szerintem semennyit, mert azt se hinné el senki :)) Képzeljétek el: a CNN főműsoridőben: "és most a Főldre látogató idegenek képviselőivel készítünk interjút" - ti elhinnétek elsőre csont nélkül? :D
 • Inquisitor #36
  Már várok egy:
  UFO-K BEPERLIK A NASA-T, vagy az UFO-K BEPERLIK AZ UFOKUTATÓKAT főcímet. :)
 • DRONE #35
  ...Danger and disturbing this puzzle, is...
 • Darth Sith #34
  mint a MIB ben. "ezek az emberek csak addig boldogok amíg nem tudják mi folyik itt.." úgyse hozzák nyílvánosságra,d eha ,égis akkor kiderül hogy ufó invázió van, és a földet megtámadják, csak pánik lesz. hupsz elszóltam magam.. :DDD
 • Xboxman #32
  Hát jah,elég sok érdekes és misztikus dolog van a letünt civilizációk körül is(maják,egyiptomiak,etc)
 • ThePartyFace #29
  Fasza...megint egy UFO hirveres. Perelenek, hogy roluk legyen szo.
  Latjatok? Meg hozzank is eljutott a hiruk:P
  Ugyes...
 • [HUN]PAStheLoD #27
  ufóó :)))

  majd ha jönnek a Kra Henek akkor parázhattok hogy a TaeLonok nem védenek meg és csak az ET-kre számíthatunk az ALienK elleni harcban :PP
 • TheZsenyka #25
  Amcsik, amilyen mákosak, előásták egy régen letűnt civilizáció tudományos eredményeit és vadul kísérleteznek vele. Ez sokkal kézenfekvőbb lenne, mint hogy idegen lények csak úgy hagyják odaveszni a haverjaikat. Persze erkölcsi felfogás kérdése. Meglehet ha tudnának róla, felforgatnának minden kavicsot utánuk. (Esetleg a haverok nem is tudnak róla hogy itt lófrálnak egyes társaik.) Miért ne? Hány úgynevezett iparilag fejlett országokból útrakelő túrista tűnik el a GPRS-ével, titánból készült cumóival, fegyvereivel együtt idegen, ember nem lakta tájakon különféle balesetek következtében. Vannak akik sosem kerülnek elő.
 • Xboxman #23
  Az ilyen titkos akták tartják életben az egész ufo mizériát amire időközben szép kis biznisz épült!Szal nincs érdekükben ,hogy levegyék a Top Secret feliratot(elvégre akkor ki menne többet Roosveltbe/ Kecksburg
  ha kiderüle ,hogy csak egy szonda esett le)