Hunter

Mi lehet valójában a fekete repülő háromszög?

Nagy, fekete, háromszögletű és repül. Az UFO folklórban ez arra utalna, hogy bolygónk a földönkívüliek kedvelt pihenőhelye. A National Institute of Discovery Science (NIDS) által frissen kiadott tanulmány azonban új fényben tünteti fel a többek által is észlelt sötét és rejtélyes repülő objektumot, illetve egyben egy valósághoz közelibb hipotézissel igyekszik elő rukkolni.

A NIDS kutatói szerint ez a jármű a levegőnél könnyebb, léghajóhoz hasonló repülő, melyet az Egyesült Államok hadserege gyárt. A valószínűleg elektromos meghajtású járművek nem kizárt, hogy már a nyolcvanas évek elejétől repülnek az éjszakai légtérben. A NIDS a hatalmas háromszög- vagy delta alakú objektumok észleléseiről szóló jelentések és a Légierő bázisainak elhelyezkedése alapján kezdett nyomozásba és készítette el tanulmányát. Az észlelések ugyanis bizonyos bázisok légifolyosóival szembetűnő egyezést mutattak.


2000. január 5-én négy rendőr és tucatnyi civil egy hatalmas, csendes, alacsonyan repülő fekete háromszögletű objektumot látott, mely St. Louis irányából dél-nyugati, Highland és Dupo közötti irányba tartott, ami nagyjából megegyezik a Scott légitámaszpont légi útvonalával. Ezen kívül közel 150 további észlelés történt, döntő többségükben az Egyesült Államokban, de egy-két jelentés Kanadából és Európából is érkezett.

Az elmúlt évszázad első négy évtizedében a levegőnél könnyebb járművek tartottak minden rekordot rakomány, távolság, tartósság és magasság terén. A NIDS tanulmánya szerint a Big Black Delta (BBD) a Védelmi Minisztérium léghajója. Olyan nagyok, hogy hatalmas rakományokat képesek szállítani kis magasságokon, utazó sebességük pedig három-ötszöröse a hagyományos hajóknak. Meghajtásuk elektrokinetikus lehet. A gépek egészen elképesztő magasságokban is képesek repülni, magasan a földi forgalomirányító radarok hatótávolsága felett, emellett rendkívül agilisak. Az elektrokinetikus meghajtás annyit jelent, hogy nem használ légcsavarokat vagy sugárhajtóművet, a légballonokhoz hasonlóan aerosztatikus, felemelő gázokon alapul, a nagy feszültségű irányító felszerelés halk zümmögésétől eltekintve semmilyen hangot nem ad ki.

A Lockheed Martin Stealth Blimp-je 1982-ből

"Mi csupán szeretnénk egyes azonosíthatatlan repülő tárgyakat azonosított objektumokká tenni" - mondta Colm Kelleher, a NIDS helyettes ügyvivője. "Szeretnénk csökkenteni az UFO és IFO eseteket az adatbázisunkban, elsődleges motivációnk hogy megtisztítsuk a búzát a pelyvától" - nyilatkozott a SPACE.com-nak.

A NIDS közel 1000 esetet halmozott fel, ebből több mint 200 BBD megfigyelés volt, ami az utóbbi 2 évben fokozódott. "Azok a BBD-k, melyek túlsúlyban vannak adatbázisunkban nagyon nagyok, alacsonyan repülnek, csendesek, a jelentések szerint futball-pálya méretűek" - tette hozzá Kelleher.

L. Scott Miller, a Wichita Egyetem Űrrepülési Műszaki karának professzora megerősíti a feltételezést. "Úgy gondolom valóban épült ilyen hajó. A Lockheed több éven át nagy érdeklődést tanúsított a léghajók iránt. A kérdés, vajon a Védelmi Minisztérium elkötelezte-e magát ilyen járművek vásárlása mellett". Miller szerint leginkább a hadsereg húzhatna hasznot egy ilyen járműből. A légi szállító flotta elöregedett és nem sok új eszköz jelenik meg. "Egy léghajó, ami nagy mennyiségű tankot, katonát és ellátmányt tudna szállítani éjszaka fantasztikus volna" - magyarázta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yoghurt #37
    komolyan azt hiszed?

    nem semmi, ez ma a magyar fizikaoktatási színvonal
  • Shad #36
    Gondoltam, megemlítem, hogy ez nagyon hasonlít az Aurorára, amivel az USA hadserege nemhivatalosan az SR-71-est váltotta fel
  • Vakegér #34
    Kielégítő volt a válasz?:)))
  • Vakegér #33
    IFF:Az amerikai hadsereg által rendszeresített és jelenleg magyarországon hadrenben lévő ellenség-barát felismerő rendszer(secunder radar),ami alkalmas a másodlagos(secunder)légicélhelyzet megjelenítésére illetve a magyar honvédség által jelenleg használt ASOC rendszerrel való együttműködésre is képes.
  • gz8 #31
    Ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben! .)

    Elég szar egy villanymotor az, amely a tengelyére erősített tárcsa és némi ékszíj segítségével nem tudja felemelni magát. Te bizonyára a "függőleges a tengely, oszt' tegyünk rá légcsavart, aztán emejje fel magát he" megoldásra gondoltál :-p
  • Laci73 #30
    javítás: jössz
  • Laci73 #29
    Barát-ellenség azonosító? Jösz egy sütivel a fiamnak.
  • Ron Ragm #26
    Öööö...Indentified Flying Fucker?:))))))))
  • TheZsenyka #24
    Na és akkor mi az IFF? :) Aki tudja, kap egy sütit.
  • Cölöpverő #22
    Kultúrális ártalom.
    Ma meg mindenki zsidókat meg kommunistákat lát.