Ötvös Tibor

A hátralevő életünk perceit mutatja egy új óra

Több felmérés szerint az emberek döntő többsége nem szeretné tudni a halálának az időpontját. Aki azonban igen, az egy órán nyomon követheti élete hátralevő perceit.

Bizonyára mindenki volt már olyan helyzetben, hogy elgondolkodott azon: vajon mennyi időm van még hátra? Több kimutatás szerint ez azonban csupán múló szeszély, hiszen általánosságban a megkérdezettek 80 százaléka nem szeretné tudni a halálának pontos idejét. A maradék 20 százalék most azonban örülhet, hiszen egy cég hamarosan piacra dobja az általuk csak Death Watch projektként (kettős értelmű: Halálóra vagy Halál figyelő; jelen esetben mindkettő megállja a helyét) emlegetett Tikker karórát.


A szerkezet természetesen képes a normál időt mutatni, ám az igazán egyedi funkciója miatt számíthat komolyabb sikerre, a Tikker ugyanis pontosan mutatja, mennyi időnk van hátra. Ezt másodpercre lebontva jeleníti meg, tehát az év, hónap, óra, perc is ki van jelezve rajta. Ehhez első lépésként majd be kell ütni a kézikönyv alapján kiszámolt dátumot és az óra attól fogva kezdi el a visszaszámlálást. A gyártó cég szerint ez azért lehet fontos, mert az emberek talán változtatnak az életükön, ha tudják, mikor ér véget az itteni út, az órát bemutató videóanyagban is ezt emelik ki. Most a Kickstarter oldalán a gyártók próbálnak további pénzeket összeszedni, hogy befejezhessék a projektjüket, melyre már össze is gyűlt 47 ezer dollár. Mától számítva 32 napig él még az adomány-oldal, így igen szép összeg kerülhet a készítőkhöz.

Tudni akarod halálod idejét?
  • Igen
  • Nem
Az ötlet mindenesetre érdekes, de azt azért tegyük hozzá, hogy képtelenség kiszámolni, mennyi időnk van még hátra. Egyszerűen annyi befolyásoló tényező jelenhet meg az életünkben (bármikor a fejünkre eshet egy virágcserép...), amiket nem lehet kikalkulálni semmilyen szerkezettel vagy képlettel. Ennek ellenére felmerül a kérdés: ti vennétek ilyen órát?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Archenemy #16
    "És ezt valaki képes még támogatni is? Nem ártana valami rosta a Kickstarterre, hogy ne kezdeményezhessenek gyűjtést akármilyen baromság címén..."

    Néhány durva esetet leszámítva az ún. "piac" mond ítéletet: amit nem tartanak támogatásra érdemesnek az emberek, azt nem támogatják, amit meg támogatásra érdemesnek tartanak, azt támogatják.

    "és neked ehhez egy órára van szükséged? "

    Fényképre sincs szükséged ahhoz, hogy felidézd szeretteid arcát, sokan mégis tartanak maguknál. Mások posztereket aggatnak a falra, hogy motiváltak maradjanak, és a többi. Elég arrogáns magatartás ez a pökhendi "muhaha, nekem erre nincs szükségem, tehát akinek van, az hülye" hozzáállás.
  • Sajátvéleményem #15
    Ez jó... Akkor nyugodtan sétálhatok a síneken, ha még azt mutatja, hogy 5 évem van hátra, Garanciát vállal? Nem a készülékre, hanem, ha nem akkor patkolok el amit mutat.
  • CamelX #14
    Kinyírom azt aki ezt kitalálta... vagy ő ezt tudja és már arra állította be az óráját? :D
  • Különc #13
    Én arra lennék kíváncsi, hogy neked mennyit mutatna, Ötvös...
  • Tinman #12
    "a Tikker ugyanis pontosan mutatja, mennyi időnk van hátra"

    Ilyen hereszaggató hülyeségekről minek írtok?

    Abs. kiszámíthatatlan, hogy ki meddig él! Még akkor is, ha kizárjuk a baleseteket a játékból...
  • MaRee #11
  • Narxis #10
  • Gerhard #9
    Lesz lehetőség ellopni mások idejét?
  • fehérfelhő #8
    Jéééé, még 42 év van hátra!
    PUFFFFF.
    Hörg, mért kellet nekem a busz elé lépni, és meghalni!?
    Ja, mert néztem az órámat, hogy mennyi van még hátra....
  • Prof William #6
    Ez hasonló mint a Tv-ben egy időben nagyon menő... "MEDDIG FOG ÉLNI? HA TUDNI AKRAJA KÜLDJE A XY SZÁMOT! " - típusú hülyeség...

    Az élet értelmén meg visszaszámlálós óra nélkül is el lehet gondolkodni.