Ötvös Tibor

Összegyűlt a pénz a StarCraft: Universe fejlesztésére


A nagyobb kiadók igen szigorúak a rajongói próbálkozásokkal, melyek valamely sikeresebb címüket is érinti. Emlékezetes az Activision és a King's Quest krónikája illetve a LucasArts és a Monkey Island új részének letiltása.

Szóval a legtöbb esetben hosszas alkudozások után vagy letiltják a projektet vagy pedig névváltoztatással zöld utat kap. Utóbb lehetőségnél azonban olyan nevet kell adni, ami semmiben nem utal a klasszikusra. Nos, a Blizzard ezúttal is példaértékű módon állt egy rajongói kezdeményezés mellé.

A tavaly februárban bejelentett StarCraft 2 mod eredetileg a World of StarCraft elnevezést kapta és igazából a World of WarCraft játékmenetét hivatott átültetni a StarCraft világába. Ám a Blizzard itt belépett és nem leállította vagy megfenyegette a rajongókat, hanem örömmel vette a fejlesztést és csupán azt kérte, hogy változtassák meg a címet.

Így lett végül StarCraft: Universe. A csupa rajongóból álló csapat, az Upheaval Arts eredetileg a saját honlapjukon próbált pénzt összeszedni, ám mostantól a Kickstarter oldalán is elérhető a projekt.


A gyűjtés több fázisból áll. Első körben 80 ezer dollárra van szükségük magának a modnak az elkészítéséhez, amelyben egyébként lesz egy történeti felvezetés és levezetés is. Ez annyit jelent, hogy a játék közben nem lesznek átvezető jelenetek, csupán egy nyitó és záró videó áll majd rendelkezésünkre. 100 ezer dollárnál már megkapjuk játszható fajnak a Zergeket.

135 ezernél egy MOBA-féle arénát kapunk, 175 ezernél pedig egy köztes felvonást kapunk, saját küldetésekkel és videókkal. 8 órával a kampány lejárta előtt 84 ezer dollárnál jár a gyűjtés, ami alapján már elkészülhet a program.

De a fejlesztők karrierje már biztosnak tűnik. A Blizzardot ugyanis annyira lenyűgözte a projekt, hogy a StarCraft: Universe vezető dizájnere, Ryan Winzen már jelöltként szerepel a leendő Blizzard-alkalmazottak listáján. Ugyanakkor a League of Legends készítője, a Riot Games is szívesen látná az úriembert a stábjában.

A StarCraft: Universe még nem kapott megjelenési dátumot, de az már biztos, hogy ingyenesen lesz játszható. Bár kell egy StarCraft 2 példány a futtatásához, de elég a Battle.neten elérhető, teljesen ingyen letölthető Starter Edition is hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    MOBA...
  • GyaxyBoy #1
    Számomra ez nagyon felejtős game. De nem látom értelmét és jóságát ennek. De remélem azért lesz akinek bejön.