Ötvös Tibor

Jogi viták a Baldur's Gate körül

Egyik napról a másikra szinte mindenhonnan eltűnt a Baldur's Gate: Enhanced Edition

Ma kiderült ennek oka. A Baldur’s Gate: Enhanced Edition fejlesztését végző Beamdog és a kiadója ugyanis összevitáztak a jogok miatt és amíg a helyzet nem rendeződik, addig a játékot nem lehet árulni és a Baldur’s Gate II: Enhanced Edition fejlesztése is leállt. Emellett az első részhez elkészített javításokat illetve a program Android-változata sem kerül a rajongókhoz.

"Jelen pillanatban nem tudunk egy ilyen összetett gondot mindenki számára érthetően elmagyarázni" áll a Trent Oster, a Beamdog vezetőjének közleményében. "Kérek mindenkit, hogy legyen türelemmel és számunkra is pont ugyanolyan rossz ez a helyzet, mint másoknak. Rengeteg időt öltünk a fejlesztésbe és nagyon vártuk, hogy a rajongók is lássák ezt."

Annyi azonban kiderült, hogy aki eddig letöltötte a játékot, az továbbra is megteheti, ám az új vásárlóknak várni kell az ügy megoldásáig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atisz #3
    Nem nagy gáz, mert akinek megvan az eredeti (vagy a *khm* nem eredeti) verzió, az ingyen letöltheti a rajongói oldalakról szinte az összes olyan cuccost, ami ebben a verzióban benne van.

    (ráadásul nem kell állóképeket nézegetnie a hangulatos eredeti átvezető videók helyett :))
  • IMYke2.0.0.0 #2
    A STEAM-en még fenn van.
    Fél perce tettem, próbaképp, kosárba:
  • Molnibalage #1
    Fasza...