Ötvös Tibor

2013-ban várható leleplezések

Idén is számos remek játék vár ránk - legalábbis reméljük. Az olyan alkotások mellett azonban, mint a Tomb Raider vagy a Crysis 3 várhatók érdekes bejelentések is, melyet talán még 2013-ban meg is jelennek. Most ezeket besszük sorra.

Prince of Persia Reboot
Már tavaly év elejétől hallani lehet, hogy a Ubisoft feltámasztja a klasszikus Prince of Persia sorozatot, melynek minden egyes epizódja sikeres lett (még a mellékágnak szánt cell-shaded rész is). Felbukkant egy trailer is, melyről azóta sem tudni pontosan, hogy melyik alkotáshoz is készült. Mindenesetre valami készül és remélhetőleg idén megtudjuk, mi az.

Just Cause 3
A Just Casue sorozatról már régóta hallani, hogy trilógiává bővül és az előző két rész sikere után egy harmadik rész nem is lenne meglepő. Ráadásul a fejlesztő Avalanche már a Just Cause 4 nevet is levédette és eltökélt szándéka, hogy meghatározó szereplője legyen a nyitott világú akciójátékok piacának. Elméletileg már a tavalyi E3-on le kellett volna leplezni a programot, ám ez elmaradt, így az idei expóban reménykedünk.

Project Zwei
Májusban Shinji Mikami elárulta, hogy egy, a klasszikus alapokra építő túlélő-horrort készít majd a Bethesda égisze alatt. Az úriember alkotta meg a Resident Evil negyedik részét - többek között -, ami a sorozat egyik legjobbja lett. Így joggal reménykedhetünk abban, hogy az új sorozat is hasonló minőséget képvisel majd.

Rainbow Six Patriots
A Rainbow Six legújabb részéből már láthattunk egy nagyon látványos trailert, ám a hivatalos leleplezés nem történt meg. A Ubisoft ugyan megígérte, ám valamiért elmaradt tavaly. Elméletileg idén megjelenik a program, legalábbis a kiadó ezt mondta utoljára a Rainbow Six Patriots-szal kapcsolatban még novemberben, így várjuk a leleplezést.



Thi4f
Állítólag az Eidos Montreal a Deus Ex: Human Revolution után nekiállt a Thief negyedik részének és jött egy 30 másodperces jelenet is hozzá, amit azonban villámgyorsan leszedetett mindenhonnan a Square Enix. Ráadásul úgy tudjuk, hogy csak a következő generációra jelenik meg az alkotás, ami hamarosan meg is érkezik (E3-on jön az új Xbox), így nem kizárt, hogy nyitócím lesz belőle.

A Respawn első játéka
A volt Infinity Ward csapata Respawn Entertainment névvel helyezkedett el az EA logója alatt és gőzerővel készítik első alkotásukat. Magáról a programról még semmit nem tudunk, így csak várjuk a bejelentést.

Call of Duty: Modern Warfare 4
Természetesen idén sem maradunk Call of Duty nélkül és a váltakozó megjelenés értelmében most a Modern Warfare sorozat következő része következik. A Sledgehammer Games már dolgozik a projekten és még erre a generációra jelenik meg.

Mafia 3
A Mafia sorozat második része nyitva hagyta a történetet, így szinte biztos, hogy lesz folytatás. Ráadásul a 2K Czech berkeiből - természetesen nem hivatalosan - lehetett hallani, hogy a munkálatok már zajlanak, de csak a következő generációra jelenik meg.

Legacy of Kain: Soul Reaver
Márciusban olvashattunk egy pletykát, mely szerint a Crystal Dynamics dolgozik a Legacy of Kain: Soul Reaver rebooton, mely elméletileg még az idén megjelenik. Természetesen ez nem hivatalos, de nagyon jó lenne, ha felélesztenék a sorozatot.

Half-Life 3
Nos, igen. Ez az a játék, mely már évek óta szerepel minden ilyen felsorolásban. Sokan már azt is kétségbe vonják, hogy egyáltalán lesz harmadik epizód. Mindenesetre idén még nem jelentettek be újabb Left 4 Dead részt és a DoTA 2 is hamarosan megjelenik, így a következő logikus lépés a klasszikus sorozat újabb része lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rotcsa #20
    LOK-ot! LOK-ot! LOK-ot! Annyira jó lenne egy új rész!
    Teljesen kihalt már ez az akció-kaland rpg a sok agyatlan crysis, meg cod, ,meg battlefield, meg sok hasonló játék miatt! Semmi agyjáték nem kell ezeknek a mai tizenéves kölyköknek, csak h ész nélkül lövöldeözzenek.... :(
  • Zombee #19
    Miért bánod? Szó sincs HL3-ról.
  • Vaszilij Artyom #18
    Half Life 3... Ilyen cím hallatán bánom azt, hogy már nem játszom és nincs is minn játszanom :)
  • keembo #17
    Szerencse, hogy nem az EA csinálja. Inkább legyen csak 5 év múlva egy jó HL2-E3 vagy HL3. Remélem lesz akkora hangulata, mint annak idején a HL1-nek volt. A fejemet rá, hogy a legtöbb HL rajongó elsődlegesen arra vágyik, hogy tovább haladjon Gordon Freeman történetében, nem pedig a high-end grafikára, fizikára...gyanús, hogy az EA - tekintve a játékarzenálját - ilyen téren tönkretenné a HL nevét.
  • Zombee #16
    Abban egyet értünk, hogy még be nem jelentett alkotások, de hogy ezek fele tuti nem jelenik meg idén, az is biztos. Azok főleg nem, amikről még pletyka szinten sem esik szó. A Just Cause 3/Mafia 3/Half-Life 3 ráadásul pusztán azon alapuló spekuláció, hogy sikeres/nyitva maradt a sztori/idénre még nem jelentettek be L4D részt, ám ez bizony édeskevés, a többinek legalább van realitáson alapuló háttere is.
  • Renegade #15
    illetve figyelmen kívül hagyni az indy/retro hullámot, és nagyvonalúan kihagyni azt a fél tucat nagy nevet amit 2013 Q4-re ígértek...
  • Cumshot #14
    Half Life 3 :D Hónap vicce.
    Amúgy ha lesz is valaha HL3 vagy Episode 3, annak valami kibebaszott nagyot kell durrannia ezek után.
  • RAZOR27 #13
    Nyugi pufi ne remegj, sokkal több mint egy éve elérhető a dota2, ettől független hivatalosan nem jelent még meg. Az egy dolog, hogy gyakorlatilag még azis bekerült a bétába aki nem akart, de attól még béta és azis marad amíg ki nem dobják a maradék hősöket meg ficsőröket amiket még akarnak (lan, tutorial missionok etc.) de ezt biztos te is tudod, csak okoskodni muszáj.

    ui: Just Cause 3 asap!!

  • Risu Führer #12
    ezeket a játékokat nem jelentették eddig be.a rome2őt viszont már igen.
  • gara haca #11
    Igen... Mivel ez a cikk pont a Még Be Nem Jelentett, de feltehetően várható alkotásokról szól, javarészt.. Aztán van egy-két vitatható név benne, és hiányos, és csak az akcióra fókuszáló.