Ötvös Tibor

ZombiU

A Ubisoft elég merész lépésre szánta el magát, mikor úgy döntött, hogy elkészíti a Nintendo legújabb masinájára a ZombiU címet kapott játékát.

A lépés azért kétesélyes, mivel a Mariohoz és Donkey Konghoz szokott közönség nem minden esetben fogadja jól a kicsit keményebb stílusú alkotásokat. A ZombiU pedig egy vérbeli és a klasszikus alapokon nyugvó túlélő-horror. Ráadásul a Ubisoft legelső kiadott játékának remakeje is egyben, így aki évtizedekkel ezelőtt játszott már a programmal, az bizonyára örömmel fogadja, hogy a fejlesztők szinte alig változtattak valamit azon.



A játék Londonban játszódik és feladatunk természetesen a túlélés. Itt azonban a zombik valódi élőhalottak: nem rohannak, hanem lassan csoszognak felénk és ha egyszer elkaptak minket, esélyünk sincs lerázni őket. Egy harapásuktól pedig végünk is, hiszen a "méreg bejut a szervezetünkbe és Game Over.

Vagyis nincs, hanem ilyenkor a pálya elejére, a bázisunkra dob vissza a gép. Azonban nem a már elhalálozott karakterrel kezdhetjük újra az egészet, hiszen ő már a múlté, hanem egy másik túlélőt irányíthatunk. És bizony nincs kizárva, hogy az előző karakterünk egyszer csak ott csoszog velünk szemben és az életünkre tör.

Őt egyébként általában meg is kell keresünk és végezni vele. Ez mondjuk elég nehéz lesz, hiszen az új karakterek mindig az alap fegyverekkel indulnak el. De ha megtaláltuk a korábbi énünket, akkor tőle megszerezhetjük a régi gyilkolóeszközeinket. A fegyverekkel azonban érdemes csínján bánni, mivel egy baseball ütővel csak egy zombival vehetjük fel a harcot, a fegyverropogás pedig a környék összes halottját odavonzza.



Ráadásul lőszert elég ritkán találunk, így bizony meg kell gondolni, mikor mire pazaroljuk el az értékes kincset. Plusz hiába lőjük szitává az ellenfelet, ha nem találjuk el a fejét, akkor bizony tovább jön felénk vagy kúszik, ha félbeszakadt a sorozattól.

Természetesen a kalandjaink során új és "fejlettebb" zombik is az utunkba kerülnek, de a legtöbb fejfájást mégis az alap kiadások okozzák majd. Sokan vannak, pillanatok alatt bekerítenek és onnan már nehezen jutunk ki.

Grafikailag sincs gond a ZombiU-val. A belső nézetes játékmenet pedig kifejezetten jól működik. Szóval a Ubisoft letette az első olyan játékot, mely miatt érdemes megfontolni, hogy beszerezzük a Wii U-t. A játék 30-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TDC Geronimo #10
    Jéé van/volt ilyen topik? :D Ma vittem végig. Év egyik meglepetése számomra. Imádtam. Nagyon remélem, hogy lesz folytatása majd és nem megy a süllyesztőbe.
  • zola2000 #9
    Azért nem, akkor nem lennének néha drámai bukások/sikerek.

    Pl annó a dst/wiit is temették sokan, a 3dst is az okostelefonok miatt, de itt legalább óvatosabban fogalmaztak -> a 3ds is kb úgy megy mint a ps2 rekordját megdöntő ds (igaz, az első komolyabb first party címek és árcsökkentés előtt nem fogyott jól, "csak" azóta).

    Eddig a wiiu is jól megy:
    http://www.gamekapocs.hu/hir/31991/mindenki_wii_u_t_akar_karacsonyra
    (a hozzászólások között meg ugyanolyan trollkodás megy mint itt a szokásos "iphone vs android" híreknél : )
  • Tetsuo #8
    Dehat ezt mar mind lehet latni. Nem is ertem a szakembereket, akik meg nem latjak, hogy mi a helyzet. Szinte minden termeknel (szorakoztato elektronika, muszaki cikk) lehet latni, hogy mennyire lesz kelendo ill. eleg pontosan meg lehet becsulni.
  • zola2000 #7
    wiiura inkább csináljanak egy rendes dragon quest 11et ami nem MMO, és egy xenoblade folytatással együtt veszek wiiut :)

    vagy ha horror akkor Fatal Frame (itt project zero).

    -> remélem a nintendo nem megy el ilyen nyugatias irányba mint a sony...
  • narumon #6
    Főleg, hogy ezért cserébe nem kapok semmi nextgent. Azért elvileg jövőre kijön az új X meg talán az új PS is, és azok szerintem nem ilyen prevgen minőséggel fognak üzemelni. A sima Wii-nél még eladta magát az egyetlen innovatív irányítási rendszer - de ez itt nincs meg. (Ráadásul rengeteg ember van aki a Wii vásárlást is megbánta, bedőlt a marketingnek aztán meg a polcon pihen.) Én meglepődnék ha olyan nagy siker lenne ez az új gép mint a sima Wii volt.
  • narumon #5
    Hát én ezt nem látom akkora plusznak. Nem hiszem hogy a tévé nélkül folytatom az olyan nagy dobás lenne a plusz kiegészítésként használást meg a többi konzol is tudja.
  • LeventeV #4
    Ami érdekesség, hogy sok tesztben (pl AC3, Batman AC) nincsenek megelégedve azzal a plusszal amit az új kontroller nyújt.

    A Zombi U meg nagyon szar kritikákat kapott.
  • Aszrian17 #3
    Nekem kell ez pc-én! Adják ki pc-re azonnal
    Néha amúgy is annyira utálom magam hogy öröm lenne levadászni magamat
  • djuliann #2
    Szerintem meg a tablett joy miatt nagyon venni fogják,nekem is ezért tetszett meg.tv-nélkül is folytathatod a játékot ...?! mekkora már ..:)
    És a kezdő ára is jó be van lőve(nem magyaroknak)Ha kiadnak egy jó autós simet ,én is beruházok rá az biztos !
  • narumon #1
    Az egész új konzol egy jó nagy csalódás szerintem. Nem teljesen értem a koncepciót mögötte. Csináltak egy "nextgen" konzolt "presentgen" jellemzőkkel.