Ötvös Tibor

F1 Race Stars

Megjelent a Codemasters legújabb Forma-1-es alkotása, mely azonban nem az F1 sorozat legújabb kiadása (hiszen az már kijött), hanem egy, a külső alapján kimondottan a fiatalabb korosztálynak készített verseny.

Hiszen egy olyan játék, melyben körbefordul a pálya, rakétákkal lőhetjük az ellenfeleket és különböző gyorsítókat találunk a pályán nem kimondottan egy olyan program, amitől hivatalos licenszet várnánk és olyan versenyzőket, mint Sebastian Vettel vagy Lewis Hamilton.

Ám a Codemasters jónak találta az ötletet és el is készítette F1 Race Stars címmel, mely meg is jelent. Sajnos azonban a játékkal nem csak az a baj, hogy nagyfejű sztárok szerepelnek benne. De ne fussunk ennyire előre. Maga az alapkoncepció a klasszikus Mario Kart alapokon nyugszik.



Vagyis kiválasztjuk, melyik szereplővel akarunk versenyezni, aztán bepattanunk a járműbe és nekifutunk a versenynek. Itt a pályán elhelyezett extrákat felszedve juthatunk gyorsítókhoz vagy fegyverekhez, mellyel az ellenfelet tehetjük ártalmatlanná. Hivatalos játék lévén a versenyeket a száguldó cirkuszban megismert pályákon tehetjük meg, ami igen egyedi ízt kölcsönöz a programnak.

Persze vannak kisebb átalakítások, ám mégis minden pályát megismerhetünk jellegzetes kanyarjáról. De eljuthatunk pályán kívülre is, így ne lepődjön meg senki, ha a Német Nagydíj egy autópályára is eljuttat minket. Érdekes újítás, hogy a pályákon nem csak fegyvereket vehetünk fel, hanem olyan, a Forma-1-ben megismert "eszközöket" érhetünk el, mint a DRS vagy a Safety Car. Előbbivel nagyon begyorsulunk, utóbbi pedig a sor elejére állva tartja fel a többi versenyzőt.

Az F1 Race Stars mindezen tulajdonságok ellenére is csak egy közepes játék. A Forma-1 rajongókat ki fogja verni tőle a víz, a Mario Kart rajongók pedig szinte semmi olyat nem találnak benne, amit eddig ne láttak volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • liberty2 #4
    Nekem tetszett, igaz nem vagyok már fiatal, de ez a játék megtetszett :)
  • palinho96 #3
    Steamen állítsd áta nyelvet angolra. (Steam->Jákra jobb klikk ->Tulajdonságok->Language és kész is...
  • YMan #2
    Letöltöttem Steamről a demót... spanyol volt... köszi! A billentyűzetet nem lehetett át állítani, így a gyerekem nem tudodd játszani a WASD kombóval.. szar az egész.
  • liberty2 #1
    Ki akarom próbálni! :D Tisztára LEGO Racers