SG.hu

MMO regényt ad ki az Agave

November közepén jelenik meg Ernest Cline Ready Player One című gamer regénye, ami egy MMO világban játszódó epikus történet egy fiatal főhőssel.

Ernest Cline dolgozott már többek között felszolgálóként, videotékásként és technikai ügyfélszolgálaton is, de személyiségét elsősorban az határozza meg, hogy az évek során lehengerlően sok energiát fektetett a kockulásba. Az 1972-es születésű amerikai író már azon generáció tagja, amelynek gyermekei kényükre-kedvükre csemegézhettek a szórakoztatóipar számos területéről, így elég szabadidő birtokában alaposan megismerhették a mozi, a televízió, a képregények és a számítógépes játékok világát.

A megszállottság a többszörös slam poetry- nyertes Cline esetében odáig fajult, hogy forgatókönyvet írt saját szórakoztatására az egyik kedvenc mozijához (Nyomul a nyolcadik dimenzió), egy későbbi szkriptjéből pedig film is született (Rajongók háborúja). Ez a lelkesedés vezetett első regényének megírásához: a Ready Player One minden lapjáról süt, hogy a szerzője alapos ismerője a nyolcvanas évek popkultúrájának, hiszen csak úgy bombázza az olvasót a gyakran nyílt, néhol burkolt utalásokkal legkedvesebb alkotásaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!