Ötvös Tibor

Visszatér a Rise of the Triad

Talán páran emlékeznek még az 1995-ben megjelent FPS-re, mely a Rise of the Triad címet kapta. Az Apogee Software alkotása szép sikereket aratott, hiszen elképesztően brutálisnak számított és számos egyedi játékmeneti lehetőséget tartalmazott.

A QuakeCon utolsó napján nagy meglepetésre bemutatkozott a 20 éves alkotás feldolgozása, mely az Unreal Engine 3-at használja majd és a látottak alapján a grafikával nem is lesz gond. Sokkal nagyobb kérdés, hogy a játékmenet változatlanul hagyása mennyire jó ötlet.



A Rise of the Triad ugyanis a régi megoldásokat alkalmazza: pörgő lőszerek, gyűjthető tallérok, agyatlan lövöldözés. Ebbe "bukott" bele a Duke Nukem Forever is és épp ezért félő, hogy most is hasonló dologra számíthatunk majd. Mindenesetre kapunk új fegyvereket is. A legérdekesebb az Excalibat nevet viseli, mely egy baseball ütő, másodlagos tüzelésével pedig labdákat lő ki az ellenfelekre.

A játékban 20 pályát kapunk és természetesen lesz benne multi is. Visszatérnek az olyan ismert fegyverek is, mint a Részeg Rakéta és az olyan módok is, mint a God, az Elasto vagy a legnépszerűbb, a Dog. Utóbbi esetében kutyává változhatunk és így folytathatjuk a kalandjainkat.



A Rise of the Triad valószínű azoknak nyújt majd kellemes kikapcsolódást, akik kedvelik a Serious Sam vagy Painkiller sorozatot. Nekik azonban nagyon jó szórakozást jelenthet a még idén, csak a Steamen megjelenő program.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zero 7th #4
    Doom mellett az enyhén moddolt Wolf3D grafikával nem volt kifejezetten a "szép játék" kategória. Jó volt benne a vér, meg hogy maradtak lövésnyomok a falon, de kb ennyiben ki is merült a grafikai csoda. Ugyanúgy 90fokos falblokkokból állt, mint a Wolf3D, csak több szintet is tudott belőle kezelni (padlót köztük már nem), ami egy Doom mellett már igencsak bénán hatott.
  • pasi29uk #3
    ROTT nem is hittem volna, hogy valaha hallok róla :)
  • FL Zoli #2
    Én nem szerettem, túl sok platformos baromság volt benne, 20 perc után jojózott a szemem, meg "nagyfegyver" ből is csak 1 lehetett nálad abban is minimális lőszer.
  • Zoliz #1
    Ez volt a Doom mellett a szép játék 1995-ben.. Sokat dúdoltam a zenéjét tusolás közben. Más nem volt akkoriban ezzel kellett jáccani- de jó volt.