Ötvös Tibor

Gas Guzzlers: Combat Carnage

Az autóversenyek műfaján belül van egy stílus, mely rengeteg rajongót vonz. Eme "alfajnak" a legnépszerűbb képviselője a Death Rally és a Blur. Ezen alkotásokban a vezetési tudományunk mellett a célzási képességünkre is szükség van.

Az autóinkat ugyanis különböző spéci fegyverekkel tudjuk felszerelni és így nem csak legyorsulhatjuk ellenfeleinket, hanem darabokra lőhetjük a kasztnijukat is. Eme stílust képviseli a Gas Guzzlers: Combat Carnage, mely egy mai szintre húzott grafikával és játékmenettel próbál rajongókat szerezni magának. És tegyük hozzá, hogy igazán hiánypótló alkotásról van szó.



A Gas Guzzlers: Combat Carnage elején egy nagyon alap felszereltséggel bíró járművel rendelkezünk, mely épp arra elég, hogy túléljük az első pár kört. Ahogy aztán elkezdünk győzni, úgy kapjuk az egyre magasabb tiszteletdíjakat és ezeket összegyűjtve már fejleszthetjük az autónkat vagy vásárolhatunk újat is, mely jobb adatokkal rendelkezik.

A versenyek különböző követelményekkel bírnak, így eleinte elég sokba még nem kapunk lehetőséget. Ám ahogy haladunk felfelé a ranglétrán, úgy várnak szép lassan elérhetővé ezek a bajnokságok is. Minden verseny más és más körülmények között zajlik és természetesen az időjárás is változó.



A Gas Guzzlers: Combat Carnage grafikailag bőven elfogadható, hiszen nem veszi fel a versenyt mondjuk egy Need for Speed játékkal, de ez valószínű sokakat nem is zavar majd. A hangsúly itt a hangulaton van, ami nagyon jól működik. Egy-egy "pofátlanabb" előzés után szép lassan rátenyerelhetünk a fegyverünk elsütőbillentyűjére, majd sanda mosollyal nyugtázhatjuk a megérdemelt büntetés bekövetkeztét.

Természetesen a fegyverarzenálunkat is bővíthetjük és rengeteg gyilkolóeszköz áll majd a rendelkezésünkre - csak győzzük megfizetni és felpakolni a járműre. A bajnokságok végén "főellenfelek" várnak ránk. Ezek valamilyen szuper-autók, melyek legyőzéséhez bizony fel kell kötnünk a gázolajos nadrágunkat.

A Gas Guzzlers: Combat Carnage multis módokkal is rendelkezik, mely tovább nyújtja a játék szavatosságát. A program kellemes meglepetést jelentett és most már szívesen látnánk egy mai igényeknek megfelelő Death Rally részt is. De addig is a Gas Guzzlers: Combat Carnage remek kikapcsolódást nyújthat a rajongóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • alien47 #5
    Sok lama már rég elfelejtette azt a nagyszerű játékot. Szégyen, hogy azóta sem csináltak még csak megközelítőleg sem hasonlót!
  • lammaer #4
    Na olyat kéne csinálniuk, nem ilyen körbe-körbe szaladgálunk fegyveres autoversenyeket.
  • Zombee #3
    Jókor jött a hír, csak márciusban jelenik meg a játék, addigra simán elfelejti mindenki, aki olvasta, nevesincs jelentéktelen új alkotásként pedig a kutyát sem fogja érdekelni. Igazán kiadhattak volna egy demót, így valószínűleg még letölteni is elfelejtem majd :).
  • nessboth #2
    interstate 76 valaki?
  • Ender Wiggin #1
    A Death rally csak abban hasonlít, hogy volt fegyver az autón. Semmi másban...