Ötvös Tibor

Wildstar - az MMO-k új királya?

A Wildstar egy frissen bejelentett sci-fi-fantasy-MMO, melyet a Carbine stúdió készít. A csapatot alkotó veteránok olyan alkotásokban működtek közre, mint a World of WarCraft, a City of Heroes vagy a Guild Wars, így nem meglepő, ha a rajongók tűkön ülve várják az alkotást.

A játékban négy karaktertípus indítható: a harcos, a felfedező, a gyűjtögető és a társasági. Így amikor elindítjuk a játékot nem csak karaktert választunk, hanem egyből utat is. A Wildstar a Nexuson játszódik. A bolygót nemrég fedezték fel és számos ősi technológia illetve mágikus tárgy található a helyen, melyet számos faj szeretne megszerezni. Mi is egy ilyen kalandort alakítunk és feladatunk elpusztítani a bolygó tíz legkeményebb lényét is és megszerezni a technológiákat.



A felfedező
Ez a karakterfajta nem a harcról híres. A játékos kap egy jelfogót, mely megmutatja a közelben található érdekesebb dolgokat. Ez lehet egy megmászandó hegy vagy egy gravitációs anomália, melyeken mindig találunk valami érdekes és egyedi tárgyat. Épp ezért érdemes átkutatni a helyeket. Ha feljutottunk, akkor elhelyezhetünk egy jeladót is, mely segít a társainknak a tájékozódásban.

A katona
A katona feladata a bolygón található előőrsök védelme, melyben nem egyszer NPC-k is élnek. Egyes esetekben az ő védelmük a feladatunk, máskor egy bizonyos ideig kell állnunk a rohamokat, végül pedig van, hogy adott számú ellenfelet kell megölnünk. Elméletileg ilyenkor nálunk gyengébbek jönnek és ráadásul a társaink is besegíthetnek, szóval nem lesz annyira nehéz dolgunk.



A tudós
A tudós azoknak való, akik szeretik töviről hegyire bejárni az adott területet és minden hasznosítható dolgot, tárgyat összegyűjteni. Kapunk egy szkennert, amivel az ismeretlen tárgyakat tudjuk beazonosítani valamint az eddig fel nem fedezett élőlényeket kell felkutatnunk.

A farmer
A farmer a társasági játékmenetet kedvelő egyéneknek készült. Az alapötlet szerint a farmerek új életet akarnak kezdeni a Nexuson és ezért érkeznek a bolygóra. Velük játszani tulajdonképpen olyan, mintha egy online The Sim-szel szórakoznánk. Élnünk kell a mindennapokat, segíteni a falusiaknak a ház körüli munkákban és céheket is alapíthatunk.



A fenti négy karakteren felül választhatunk még második típust is, így készíthetünk Harcos professzort vagy Varázsló farmert is. A legerősebb típus mindenképpen a Harcos Mágus, aki rengeteg támadással rendelkezik. A legerősebb az égből lecsapódó gigantikus ököl, mely szinte mindent elpusztít a környéken.

A Wildstar nagyon ígéretesnek tűnik. A képi világa sokban hasonlít World of WarCraftra, de a harcok és a történet is sokban emlékeztet a Blizzard klasszikusára. Reméljük hamarosan meg is jelenik a játék, bár a program készenléti állapotát tekintve idén már nincs esély.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gurubefree #10
    Omg ..... ncsoft.
  • Sequoyah #9
    Ha pvp-zni akarsz, nyilván valami harcos kasztot kell választani, nem kereskedőt, farmert vagy tudóst:) Aki azokat választja, valszeg nem érdekli őket a harc annyira...
  • Areyn #8
    sziasztok nézzétek meg ezt a linket :) link
  • Bhalage #7
    fu ez kurva jol hangzik, a trailer meg nagoyn jo!!
    like
  • Szefmester #6
    AHogy én értelmeztem van a 4 leírt stílus, és amellé választod hogy harcos vagy varázsló vagy egyéb leszel.

    Így pl a felderítő harcosként "orgyilkos", rangerként "sniper" varázslóként "láthatatlan assasin".
    A katona harcosként "tank", varázslóként "paladin" rangerként "pisztolyhős"
    stb.

    Legalábbis szerintem ilyesmi lesz. Nem ez lesz a kasztod neve, az gondolom marad a tudós meg a farmer, az alkaszt meg amolyan skilltree féleség.
  • liberty2 #5
    A gameplay alapján nekem úgy tűnik, hogy gyakorlatilag a WoW-ot másolja csak sci-fi(bb) környezetben. Lehet kipróbálom, ha ingyenes lesz, de előre látom, hogy nekem marad a World of Tanks
  • H3nG #4
    gondolom harcos v mágus lesz mindenki és amellé még vmi. Nem teljesen érzem a balance-ot a dologban o.O Bár lehet csak én várok minden mmo-tól játszható pvp részt :D
  • Szefmester #3
    A hangulatkeltő videó nagyon megfogott, a gameplay videó már kevésbé, de attól még érdekes lehet. Ez a második kaszt pedig nagyon érdekessé fogja tenni a játékot, és remélhetőleg változatossá is.
  • Frosty01 #2
    hát nem tudom, eddig senkit sem nyűgözött le különösebben ez a játék akikkel tartom a kapcsolatot
  • EnxTheOne #1
    Mágus, tudos, gyüjtögetö.

    Lehetöség szerint egy classt, egy féle kép hivj.