Gyurkity Péter

Mozifilmek lesznek a PS3 játékok mellett

A Sony még idén piacra dobná a hibrid Blu-ray korongokat saját konzoljához, amelyeken a játékok mellett teljes (a legtöbb esetben kapcsolódó) mozifilmek is helyet kapnának. Ezzel növelnék a PS3 esélyeit.

A cég terveiről John Koller, a PS3 hardver marketingese nyilatkozott, kiemelve, hogy még az idén szeretnék a piacon látni ezen termékeket. A Sony számára ezekben a napokban az jelenti a legnagyobb problémát, hogy az asztali Blu-ray lejátszók fokozatos árcsökkenése miatt a PS3 immár nem tartozik a legolcsóbb megoldások közé, így új funkciókkal kell növelniük a konzol értékét. Ezt szolgálná a fenti lépés.

Ennek keretében ugyanis a jelenleg 50 GB kapacitást nyújtó dupla rétegű korongokon egy-egy játék mellett egy teljes mozifilm is helyet kapna. Mivel napjainkban a PS3-ra készülő alkotások többnyire 30-40 GB helyet foglalnak el (a részletesebb vizuális effektek és egyéb hozzáadott tartalmak révén), még mindig van hely egy hosszabb film számára a korongokon, így (különösen a filmeken alapuló játékok esetében vagy éppen fordított helyzetben) logikusnak tűnik mindkét alkotás mellékelése, mintegy egymás kiegészítéseként.


A pontos technikai részleteken még dolgoznak a cég szakemberei, így ezeket nem ismerhetjük meg. Az azonban biztosnak tűnik, hogy három nagyobb fejlesztés még az idén támogatni fogja az elképzelést, így a konzolok tulajdonosai számíthatnak a hibrid korongok megjelenésére. További engedmény, hogy (a Sony Pictures Home Entertainment megoldásához hasonlóan) a hordozható PSP készülékekre is átvihetők lesznek ezek a tartalmak.

Ami a konzol esetleges árcsökkentését illeti, Koller ezt nem zárta ki, azt azonban rögtön leszögezte, hogy egyelőre maradnak a 400 dolláros árcímke mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #25
    ebből lett már valami?
  • Tekken5 #24
    Érdekes... xD
  • dez #23
    :D
  • Banano #22
    Nah igen ...én már vettem tőlük egy littlebigplanetet...kézikönyv nélkül, nyomtatott borító, és ráadásul francia...játék meg német ...:) jó érzés volt..annyi pénzért
  • dez #21
    LOL, ezt mintha kicsit eltúloztad volna! :P A "legrégebbi" játék ~2.5 éves lehet (mert ennyi ideje van a piacon a PS3). És ott van a listában a GTA4, LittleBigPlanet, stb. is. (Külön jelezve van, hogy mi új, és mi nem.)
  • vasziszdasz #20
    Ezek használt meg régi játékok. PC-n ilyet 990 Ft-ért dobnak utánad.
  • Aramir #19
    Azt nem azért rakták rá, hanem azért, hogy a tényleges adat a korong külső, gyorsabban olvasható részén legyen. Ez a megoldás már a ps2-nél is divatban volt.
  • hodobaj #18
    Rájöttek végre,hogy a 25gb-os Blu-ray-en van max 10-15gb játék azt raknak rá valami értelmeset is. De emlékszem amikor az volt, hogy a 4,7GB os játék mellé felraktak egy 20GB-os "TRASH" file-t mert akkor nehezebb másolni:D
  • DoNorBi #17
    menj el hozzájuk majd meglátod;)
  • dez #16
    Ja, az a 3 játék után egy film ingyen jó ötlet. Csak lehet, hogy valamilyen törvénybe ütközik, mert már volt pár akció, de ilyen még nem.