Ötvös Tibor

Az E3 2011 nagy hiányzói

Ahogy tavaly úgy idén is számos olyan cím akadt, melynek megjelenésére nagyon vártunk az E3-on, ám "ők" nem jöttek el. Most bemutatjuk a kiállítás legnagyobb és legfájóbb hiányzóit.

Elsőnek itt van - vagyis nem volt - a Beyond Good & Evil 2, mely ismét távol maradt az expótól. Pedig februárban még arról győzködte a Ubisoft és Michael Ancel a rajongókat, hogy "semmi gond, készül a játék", majd a Rayman: Origins bejelentésekor már arról volt szó, hogy szünetelnek a munkálatok. Erős a gyanúnk, hogy a játék még - sajnos - számos "Az E3 20xx nagy hiányzói" rovatunkban szerepelni fog, hiszen megint semmit nem tudni róla.



És akkor maradjunk a francia kiadónál. Az I Am Alive először a 2008-as kiállításon bukkant fel egy elég látványos trailerrel, majd nagy csönd támadt a projekt körül. Aztán jött a hír, hogy a játékot visszaküldték a tervezőasztalra és szinte az elejétől újrakezdték a munkálatokat. Majd azt is halhattuk, hogy csak letölthető formában jön a játék. Az idei E3-tól azt vártuk, hogy végre biztosat halljunk az I Am Alive felől, de ez nem történt meg. A játék még említés szintjén sem bukkant fel a Ubisoft prezentációját és egyetlen szó sem esett róla egész héten.

Mivel a Duke Nukem Forever már megjelent, így a média szeme most a Max Payne 3-ra szegeződik, mely szintén hosszú évek óta készül. Ám az utóbbi időkben egyre több képet és információt láthattunk a játékról, melytől joggal vártuk el, hogy tiszteletét teszi a kiállításon. Ennek ellenére Max nem jött el, a kiadó bőszen hallgatott a címről és ismét nem tudni semmit. Csak azt, hogy valószínű még jövőre sem jelenik meg a játék.



A PS3 tulajoknak fájó lehetett, hogy a tetszhalál állapotában található Agent sem támadt fel az E3 elejéig. A Rockstar PS3 ekluzív címe 2007-ben lett bemutatva, de azóta semmit nem hallhattunk róla. Pár hete a kiadó megerősítette, hogy még készül a program és akkor elhangzott egy ígéret, hogy majd az expón több információt is megtudhatunk a programról, de ez nem történt meg. Sokan abban is kételkednek, hogy egyáltalán még létezik-e a játék.

Senki nem árult el semmit, de elég erős volt a gyanú és rengeteg pletyka szólt arról, hogy az E3-on végre bemutatkozik a GTA V is, mely szintén nem történt meg. Ugyancsak távol maradt a Bully 2, melynek állítólag legalább a zenéje készülget. Szintén nem volt kint a Diablo III és a StarCraft 2: Heart of the Swarm is.

Ezzel lezártuk az idei E3-mal kapcsolatos beszámolóinkat, de jövőre folytatjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xen #9
    Baldur's gate 3 is hiányzik
  • Szemjuel #8
    gyakorlatilag így van! és egy olyan hiányzót, mint a VALVe HL 3 vagy ep3 kihagyni hát... asszem mindent elmondtunk erről a cikkről :)
  • cateran #7
    Hehe kis szerencsevel azokat is kihuzatjuk valahogy a listarol es kiderul, hogy cikket irtak a semmirol...:DD
  • balays82 #6
    Ahogyan tavaly óta a Rockstar sem vesz részt az E3-on. Így pedig a Max Payne 3, az Agent, a GTA V és a Bully 2 hiányzása sem meglepő. Vagyis marad a két Ubisoft cím.
  • NEOreg3 #5
    nekem csak a Valve hiányzott, na meg egy BGE2-re azért kíváncsi lettem volna
  • Jagdgeschwader #4
    Egyedül a Bully 2-őt, meg az új Max Paynet hiányoltam. A Rockstar Games igazán összekaphatná magát (vagy a Take-Two az MP3 esetében).
  • JaSoN HuNTeR #3
    Half-Life 3 a legnagyobb hiányzó!
  • Atkamon #2
    Last Guardian-ről sincs semmi, ugye?
  • cateran #1
    Dobbenetes..Nem volt SC2:Heart of the Swarm meg D3? Mivel a Blizz 2007 ota (ha jol remlik) nem kepviselteti magat az E3-on, annyira talan megsem meglepo...Majd a BlizzConon...
    Miheztartas vegett:Blizzard Entertainment's sixth BlizzCon gaming celebration to be held at Anaheim Convention Center October 21-22, 2011