Ötvös Tibor

E3 - A Sony pazar felhozatallal készült


Mikor már éppen kezdtünk volna lemondani a nagy bejelentésekről ezen az E3-on, a Sony jött, látott és mindent letarolt.

Az eddigi konferenciák jelentősen elmaradtak a várttól, hiszen az Electronic Arts, a Bethesda és a Ubisoft sem készült olyasmivel, amitől tényleg letettük volna a hajunkat. A Microsoft már jobban megfogott minket, ám ha most választani kellene, hogy ki vitte el az idei show-t, akkor az a Sony lenne. Egyszerűen annyi programot lepleztek le és mutattak be rögtön játszható formában, hogy az előtt meg kell emelni a kalapunkat - vagy talán ez lenne a természetesen egy ilyen show-n? Mindegy, nézzük a játékokat.

Számomra a legnagyobb meglepetést a God of War okozta. Igen, csak így simán, hiszen nem a negyedik részt kapjuk meg, hanem egy rebootot. És miközben felhúztam a szemem, hogy "atyaég, már megint egy reboot?" elindult az első trailer és csak ámultam. Kratos fiával indul vadászni és természetesen hamar bajba keverednek. Kérdés, hogy ez most egy olyan reboot, ami a harmadik rész után játszódik és lesznek utalások az előző részekre vagy valóban az elejétől kezdődnek Kratos kalandjai?


A következő érdekes cím a Days Gone címet kapta és egy poszt-apokaliptikus világban játszódó történetet kapunk. Hőse egy motoros, aki igazából nem foglalkozik a világ gondjaival, helyette magányos farkasként szeli át a világot és próbál életben maradni. Az ellenfelek persze a megszokott embereken kívül a zombik lesznek. Szintén nagy figyelmet keltett a The Last Guardian, mely már régóta szerepel a Sony felhozatalában, most azonban megkapta megjelenési dátumát a Team ICO csodálatos meséje: október 25 lett a kitűzött dátum.

A Horizon: Zero Dawn egy robotos, indiános, ősemberes akciójáték lesz, mely csak jövőre jelenik meg, de ennek ellenére elég sok időt kapott a rendezőktől. Nagyjából 9 percen át figyelhettük a játékmenetet, ami ugyan nem rossz, de nem is túl kiemelkedő. Ennél sokkal izgalmasabb volt a Detroit: Become Human, mely a méltán sikeres Quantic Dreams csapatának új kalandja lesz. A magát a játékot bemutató videóban azt láthattuk, hogy egy túszejtési eseményt pontosan hogyan és hányféleképpen oldhatunk meg. Minden esetben a döntéseinken múlik minden és ezzel utána együtt is kell élni. A jelek szerint ráadásul egy android szereplőt is kapunk. Várjuk, nagyon várjuk.


Ezután pedig következett egy óriási meglepetés, hiszen végre bemutatkozott a Resident Evil VII, mely - kapaszkodni - egy FPS lesz! Ráadásul a PlayStation VR rendszerét támogatja, így aztán valóban autentikus élményt kaphatunk. A játék január 24-én jelenik meg és persze PS-mellett PC-re és Xbox One-ra is elérhető lesz. És ha már VR, akkor itt térnék ki a Sony ilyen jellegű alkotásaira. PS VR október 13-án jelenik meg és idén 50 programot kapunk hozzá. A legérdekesebbnek a Batman: Arkham VR tűnik, de érkezik még a sci-fi FPS Farpoint és a Final Fantasy 15 is.

A klasszikus címek kedvelőinek remek hír lehet, hogy a Sony visszaszerezte az Activisiontól a Crash Bandicoot jogait és rögtön be is jelentették a Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2 és a Crash Bandicoot Warped PS4-es változatait. És ezután egy újabb bejelentés következett, melytől megborzongtunk. Hideo Kojima ugyanis bemutatta új játékát, mely a Death Stranding címet kapta és a főszerepet az a Norman Reedus kapta, aki a Silent Hills-ben is szerepelt volna. Nem egészen tiszta, hogy pontosan milyen játék is lesz a végeredmény, de a trailer nagyon hangulatos és Kojima tud remekműveket alkotni.


A végére pedig maradt egy újabb bejelentés. Az Insomniac Games elárulta, hogy már készül a Spider-Man, mely természetesen Pókember kalandjait hozza el a tévéinkre. A játék csak a Sony konzoljára jelenik meg és eddig nem sokat tudtunk meg belőle, de amit eddig láttunk az tetszetős. Mindenesetre ezzel elzárult a Sony konferenciája, melyet érdemes volt végig ülni. A God of War, a Detroit de még Kojima új játéka is olyan címnek tűnik, mellyel a Sony újabb konzolokat értékesíthet. Mivel minden trailert nem tudtunk beszúrni, így az alul található videóban vágás nélkül tekinthetjük meg a teljes konferenciát (30. perctől indul).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!