Ötvös Tibor

Októberi megjelenések

Szeptemberben sem panaszkodhattak a PC-s játékosok, hiszen kerekes 15 programot tartogatott nekik a hónap és októberben sem lesz ok a sírásra. Az mondjuk szinte biztos, hogy a következő időszak a Medal of Honortól lesz hangos, de akadnak mellette más érdekességek is.

Kezdésnek itt van mindjárt a King's Bounty: Crossworlds, mely a méltán népszerű akció-RPG hivatalos kiegészítője. A tegnaptól elérhető csomag 2 új kampányt (Champion of the Arena és Defender of the Crown) és az Orcs on the March című kiegészítőt is tartalmazza. A rajongóknak kötelező darab lesz.



Október 8-án jön az A New Beginning címet viselő grafikus kalandjáték, mellyel már bővebben is foglalkoztunk. Aki kíváncsi, az itt olvashat a játékról. Inkább ugorjunk a King Arthur fejlesztőinek legújabb játékára, mely a Lionheart: King's Crusade címet kapta a tűzkeresztségben és szintén 8-án lát napvilágot. A valós idejű stratégia lenyűgöző grafikával és nagyon összetett játékmenettel próbálja meghódítani a csalódott Total War rajongókat. Megjelenése után mindenképpen beszámolunk róla.

A Front Mission Evolved egy jövőben játszódó akciójáték lesz, mely leginkább a mostanában elhanyagolt MechWarrior illetve Heavy Gear rajongóknak okozhat kellemes perceket-órákat. A népszerű sorozat legújabb részét az egykori Shiny, most Double Helix néven futó csapat fejleszti, ami korábban nagyon jó hírnek számított volna, ám az olyan játékok, mint az Enter the Matrix vagy a G.I. Joe: Rise of the Cobra sokat rontottak a csapat megítélésén.



A Front Mission Evolved az ötödik, Scars of the War alcímet kapott epizód után játszódik 50 évvel. 2171-ben az emberi faj elkezdte a különböző galaxisok feltérképezését, melyhez nagyban hozzájárultak az Orbital Elevatorok. Ám a két egymással szembenálló fél, az OCU és az USN közötti ideiglenes békét felborul, mikor az egyik ilyen gépet valaki megsemmisíti. A játékos egy Dylan Ramsey nevű mérnök bőrébe bújik, aki eme harc kellős közepén találja magát. Megjelenés: október 8.

A sportrajongók örülhetnek, hiszen míg az EA a FIFA és Tiger Woods sorozatokat kivéve minden más sportsorozatát kivonta a PC-s piacról, addig a 2K épp ellenkezőleg tesz. Október 8-án ugyanis számítógépekre is megjelenik a Michael Jordant is szerepeltető NBA 2K11, melytől ismét milliós eladásokat várnak a kiadónál. Erre mondjuk meg is van minden okuk, hiszen az EA saját kosaras játéka, az NBA Elite '11 megjelenése a legújabb hírek szerint csúszik és így egy jó darabig kihívó nélkül áll a trónon a jelenlegi király.



Október második hete nagyon sűrű lesz, hiszen a WRC FIA World Rally Championship már az ötödik cím, ami 8-án debütál. Az autóversennyel már szintén foglalkoztunk korábban, szóval akit érdekel, az olvassa el bővebb beszámolónkat a programról. 12-én aztán végre megjelenik az Arcania: Gothic 4, mely a népszerű sorozat történetét viszi tovább.

A fejlesztést a Spellbound vette át, miután a Piranha Bytes elhagyta a JoWood berkeit és egy másik akció-RPG, a Risen fejlesztésébe kezdtek. Épp ezért ez a rész igazi vízválasztó lehet a franchise történetében. Az Arcania 10 évvel a Gothic 3 eseményei után játszódik a Déli-szigeteken és egy névtelen hős képében keveredünk különböző kalandokba.



És október 15-én jön a hónap talán legjobban várt játéka, a megújult Medal of Honor, mely első körben rögtön egy 85 százalékos értékeléssel kezdett a GamesMaster magazinban. A kritika szerint "a megújult MoH sokkal realisztikusabb, mint a Call of Duty és jobb a multija, mint a Battlefieldnek." Nagy szavak ezek, meglátjuk mennyire igazak. Megjelenése után mindenképpen kitérünk a játékra.

Ugyanezen a napon válik elérhetővé a Capcom újabb portja, a Lost Planet 2, mely sajnos elég gyengére sikerült. A fejlesztők épp azt hagyták ki a folytatásból, ami az elsőt naggyá tette: a hangulatos környezetet és a pazar játékmenetet. Helyette kaptunk egy dzsungelt, egy hangulattalan multit és unalmas játékmenetet. Reméljük a kilátásba helyezett harmadik rész jobban sikerült majd. Október 22-én mutatkozik be a Fallout: New Vegas, mely a Bethesda által sikeresen feltámasztott sorozat következő része. Az eddig látottak alapján nem lesz komoly gond a programmal, de sajnos a fejlesztő Obsidian Entertainment nevéhez fűződik az Alpha Protocol is, mely nem sikerült jól. Reméljük a poszt-apokaliptikus világgal sikeresen megbirkóztak, mert folytatások készítésében viszont jó a csapat (lásd Neverwinter Nights 2).

A játék 2280-ban játszódik, 203 évvel a Nagy Háború után. A poszt-apokaliptikus Nevada a játék színhelye, amelyet a háború tüze gyakorlatilag sértetlenül hagyott. Las Vegas megúszta a nukleáris kataklizmát, ezért a mutánsok száma is jóval kisebb a megszokottnál. A várost több, egymással ellenséges csoport tartja uralma alatt: az Új Kaliforniai Köztársaság (NCR, ÚKK), Caesar légiója, valamint New Vegas kisebb bandái. A játék számos elemben merít a törlésre ítélt korábbi Fallout 3-ból.



Melyik érdekel a legjobban?
(Összesen 227 szavazat)
  • Medal of Honor
    37 % (85 szavazat)
  • SW: The Force Unleashed 2
    20 % (46 szavazat)
  • A New Beginning
    0 % (1 szavazat)
  • Fallout: New Vegas
    20 % (45 szavazat)
  • Arcania: Gothic 4
    8 % (19 szavazat)
  • Emergency 2012
    0 % (1 szavazat)
  • Más
    8 % (19 szavazat)
A Fallout: New Vegas is szerepelt már kiemelten a híreink között, ezt itt lehet elolvasni. Ugyancsak 22-én jelenik meg a Lego Universe, mely egy MMO lesz, melyben a sikeres figurákkal élhetjük mindennapjainkat. Valószínű ez a program is legalább akkora siker lesz, mint a Harry Potter, a Star Wars vagy az Indiana Jones Lego változata, hiszen a játékmenet hasonló, de sokkal több figurát alkothatunk meg.

28-án mutatkozik be a Football Manager '11, melynek kitalálója, Miles Jacobson korábban épp arról beszélt, hogy a PC-s játékipar nem halt ki és ezt többek között a Football Manager sorozat bizonyítja. A mostani kiadásban minden eddiginél több lehetőségünk lesz, mint menedzser, de mégis felhasználóbarátabbá tették a játékot a fejlesztők.



A menedzserrel egy napon jelenik meg a The Sims 3: Late Night, mely a sikeres sorozat harmadik részének harmadik kiegészítője. Mint azt a címből is ki lehetett találni, a Late Night az éjszakai életről, pezsgésről szól. Karakterünkkel különböző szórakozóhelyekre juthatunk el, ahol flörtölhetünk, táncolhatunk illetve verekedésekbe is keveredhetünk. És a vámpírokkal is vigyáznunk kell.

A hónap másik nagyon várt alkotása mindenképpen az eddigi legsikeresebb Csillagok háborúja játék folytatása, a Star Wars: The Force Unleashed 2, melyben ismét Starkiller bőrét ölthetjük magunkra. Ráadásul nem csak a Messzi-messzi galaxis számos szereplőjével találkozhatunk a játékban, hanem Guybrush Threepwooddal is. Megjelenése után olvasható lesz kritikánk is a játékról.



Shaun White nevével egyszer már futott egy kört a Ubisoft, ám a Snowboarding elég sok hibával és hiányossággal rendelkezett. Ennek ellenére siker lett és épp ezért meglepő, hogy a kiadó nem ezt a vonalat folytatja, hanem egy újat indít el. A Shaun White Skateboarding a gördeszkások világába kalauzolja el a játékosokat és az első képek és videók alalpján méltó ellenfele lehet a skate szériának és Tony Hawknak is. Megjelenés: október 28.

Az Emergency 2012 a népszerű sorozat ötödik része lesz, melyben ismét számos katasztrófát illetve balesetet kell a rendőrség-mentők-tűzoltóság összehangolt munkájával minél hamarabb felszámolnunk. A grafika sokat fejlődött és még mindig érdekes a "jófiúkat" játszani. Remélhetőleg ezúttal is magyarul szólal meg a program. Pontos dátum még nincs kitűzve, de elméletileg a hónap végén megjelenik.



Ugyancsak "október vége" dátummal rendelkezik a Gray Matter, mellyel számos kalandor éhségét próbálja meg kielégíteni a Gabriel Knight sorozatot készítő Jane Jensen és férje, Robert Holmes. A programról korábban részletesen beszámoltunk és sok újdonságot nem tudunk mondani róla. Megjelenése után bővebben is kivesézzük az alkotást.

A fenti címeken kívül van még két igazolt hiányzó is. A Two Worlds 2 elméletileg szintén ebben a hónapban látott volna napvilágot, ám pár nappal ezelőtt a kiadó bejelentette, hogy 2011 első negyedére csúsztatja a megjelenést. A fejlesztők ezen fel is háborodtak, hiszen elmondásuk szerint már régen készen van a program és ezzel a késéssel csalódást okoznak a rajongóknak. Szintén most érkezett volna a Tom Clancy's H.A.W.X. 2, mely azonban csak november 19-én jut el hozzánk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Murder3 #15
    3 rpg is ami igen jónak néz ki.
    ha az egyiket megtudnám venni már annak is örülnék.:S

    perzse a lost planet 2-őt is megvenném...ha lenne rá pénz...
    amúgy ne higgyünk a lehordásnak, először próbáljuk ki, ha a single playerbe a túlságosn coopra éíptő elemektől eltekintünk igen hangulatos játékot kapunk, és igen van sztorija is ami magával tud ragadni, bár gyenge a történetvezetése ezért nehéz megérteni és ezért tűnhet úgy h random missziókról van szó.
    multit meg én az egybe is élveztem persze amikor én elkezdtem vele már szinte senki nem játszott vele.
    ezt nem tudom de ha az első részbeni multi pár újjítással akkor nekem már az is megfelelne.

  • Evoluti0N #14
    Úgy tudom, h a Fable 3 29-én fog megjelenni ebben a hónapban.
  • Megtörhetetlen #13
    Pl a front mission is kijött már, kicsit elmaradt a cikk, valamint a Fable 3 az nem ebben a hónapban jelenik meg? vagy csak én tudom rosszul? egyébként én azt várom nagyon no meg a diablot :) az örök klasszikusoknál maradok abban sosem lehet csalódni :)
  • Wittgen #12
    Én a King's Bounty-ra szavazok. Kellemes órákat töltöttem az alapjátékkal is, remélem a kieg. is hasonlóan tetszeni fog.
    FPS-sel utoljára a COD2-nél toltam még multiban. Ez van.
  • koschwarz #11
    multis fps-ek terén engem már csak a bf3 fog érdekelni, ha nem csinálnak belőle egy ilyen cod vagy moh féle eccerű butaságot.
  • koschwarz #10
    egy fallout new vegas-ra befizetek!
  • Balumann #9
    Ezek közül összesen 2 játék keltette fel az érdeklődésemet egy picit, a Shaun White Skateboarding és a Front Mission Evolved... Kb. a jelenlegi fejlesztések közül is ennyi van, egyszerűen borzasztó! :o
  • Skynet #8
    "a megújult MoH sokkal realisztikusabb, mint a Call of Duty és jobb a multija, mint a Battlefieldnek"

    Szakadok:DDDD
    A megújult MOH olyan mélységekbe repíti az arcade multiplayer szemetek fogalmát amennyire csak lehet.
    A COD sorozatot megszégyenítő Norecoil fegyverarzenállal (pedig a COD6-ot elég nehéz lett volna überelni,de itt sikerült,gyakorlatilag a csipákon kívül semmi sem ránt fel), a ritkagyenge hitbox-al (csipával sokszor még a fejlövésből is kettő kell), és a ritkagyenge lagos fedezékrendszerrel (a BETA alatt számtalanszor előforduló,és BFBC2-ben mai napig nem kijavított hiba,ha lőnek rád,fedezékbe ugrasz de még a fedezék mögött is "megkapod" a skulókat és borulsz)....
    Mindez megfejelve azzal hogy maga a multi egy mezei BFBC2 mod, amit egy jobb modder csapat kb 1-2 hét alatt rak össze.
    Szánalmas szemét. Sajnos bukni nem fog a témája miatt,és a célközönsége miatt.
  • Zoliz #7
    "és még mindig érdekes a "jófiúkat" játszani."
    Erre csak azt lehet mondani, hogy motherfucker Sötét Vödör rulez- menj játszá a Postallal, az a neked való, ha mág tűzoltó sem szeretnél lenni, menjé gyújtogassá
  • nessboth #6
    Fallout: ismét elzárkózom napokra a világtól!
    Sims jó rákapott erre a vámpír őrületre, szinte látom, ahogy a kis tini csajszikák visítva rohannak, hogy megcsinálják a szerelmes vámpírokat...