Ötvös Tibor

Nem lesz női hős Activision játékban

Érdekes témára hívta fel a figyelmet az egyik internetes magazin. A játékipar jelenleg legsikeresebb kiadója ugyanis 2005 óta nem jelentetett meg olyan játékot, melynek egy nő lett volna a főhőse.

Itt van mindjárt a megjelenés előtt álló True Crime: Hong Kong, mely első körben teljesen másként nézett volna ki. Először is az elsőre kiszemelt Treyarch nem is a True Crime franchise-ba szánta a Black Lotus címen futó programját, másodszor pedig egy ázsiai bérgyilkosnő lett volna a főszereplője.

Egy egykori Activision alkalmazott elmondása szerint a Black Lotus főszereplőjét Lucy Liuról mintázták és a színésznő egyébként aktívan részt is vett a fejlesztésben. "A Black Lotus egy remek projekt volt és mind nagyon büszkék voltunk rá" - állítja az alkalmazott.



Érdekel a karaktered neme?
(Összesen 421 szavazat)
  • Igen
    59 % (250 szavazat)
  • Nem
    38 % (160 szavazat)
Aztán elérkezett a 2007-es év és ekkor nagy változás állt be a kiadónál. Ez volt az az év, amikor a piacot a Halo 3, Assassin's Creed, Call of Duty: Modern Warfare és Madden NFL uralta és ebből azt a következtetést vonta le az Activision, hogy a piacon nincs helye női karaktereknek. Ezért fogta és egyszerűen leállíttatta a Black Lotus fejlesztését.

Aztán pár hónappal később mégis elővették, de akkor már csak arra kellett, hogy a United Front True Crime projektjének meglegyenek az alapjai. Egy másik korábbi alkalmazott szerint a kiadó "ezt a nézetét a végletekig eltúlozza és ezért rettentő nehéz egy egyébként jól működő ötletet átvinni a játékba".

Ráadásul nem egy alkalommal fordult elő, hogy az Activision a fejlesztés közepén szólt a fejlesztőknek, hogy bizonyos, mostanában trendi játékmeneti elemeket mindenképpen tegyenek be a programba még akkor is, ha az egyébként egyáltalán nem illik oda. Erre a legékesebb példa a Singularity, melynek megjelenése ezen extra kívánalmak miatt sokat csúszott.

"Az Activisiont nem érdekelné egy nyitott világban játszódó, az ázsiai filmek legjobb pillanatait idéző akciójáték női főszereplővel" - állítja az egyik forrás. "Helyette egy akciójátékot kér, melyben egy gengszterrel autókat lophatunk és embereket ölhetünk meg, de Liberty City helyett Hong Kongban. És akkor bejelentik, hogy a GTA IV-ből 10 milliót adtak el, tőletek is ezt várjuk."



"Ha az Activision továbbra is azt látja, hogy az év 5 legtöbb példányban elkelt játékában nincs olyan, amelyben egy nő a főszereplő, akkor továbbra sem fog ilyet készíteni. Példának mindig a Wet és a Bayonetta statisztikáit lobogtatják és számokkal bizonygatják, hogy ezekkel nem lehet nagy tömegeket megmozgatni."

Pedig a játékvilágban bőven akadnak híres-neves női karakterek. A legismertebb természetesen Lara Croft, de a No One Lives Forever hőse, Cate Archer vagy a Mirror's Edge-ben látott Faith is számos rajongóval bír. Ráadásul itt van még a Portal főhőse, Chell és a női hangon megszólaló GLaDOS is.

Szakértők szerint az Activision akkor változtatna eme felfogásán, ha a Rockstar állna elő egy olyan tervvel, melyben egy nő lenne a főszereplő - főleg, ha ez valamelyik GTA-epizód lenne. Szerencsére azonban a többi kiadó nem fél bevállalni ilyen "kockázatokat", hiszen elméletileg készül a Mirror’s Edge 2, a Beyond Good & Evil 2, a Bayonetta 2 és két új Lara Croft játék is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #33
    A videó akkor is megrendezett vacak. Kb terence hill és bud spencer szintjén mozog.
  • narumon #32
    Egyet értek. Nem hiába van a versenysportokban általában súlycsoport. Egy Kokónak mi esélye lenne egy Klicskó ellen? Mozgékonyság ide vagy oda. Azt, hogy tudod, hogy valakit hol kell megütni az okés attól bármilyen "debella" lefekszik, de nem elrepül. Aki nem járt semmilyen küzdősportra az próbálja ki egyszer a lábsöprést, egy azonos súlyú ember ellen, majd próbálja meg egy kétszer olyan súlyú ember lábát kisöpreni. Megdöbbentő élmény...
  • Me0w #31
    Azt hiszem erre mondjak, hogy mindenki magabol indul ki.
  • csimmasz #30
    Amúgy a fizikát nemlehet átbaszni!
    A kis mitugrálsz gizda harcművészek sem azért veszélyesek mert nagyon nagyot ütnek hanem mert tudják hova kell,és gyorsak nagyon.
    Vagy az ellenfél lendületét használják ki!
  • csimmasz #29
    Ez akkor sem életszerü,olyan mintha film előkészület lenne!
    Ha valakit igy torkonvág akkor ossze esik a gégéje nem pedig szaltózik egyet a levegőben.
    Meg egy rugással három ember,hagyjuk már!
    Biztos nagy harcmüvész de ez akkor sem élő harc az 100%!
  • cateran #28
    A video sokat,csakugy mint a kommented ..pl., hogy hulye vagy meg a google hasznalatahoz is..Chloe Bruce igencsak nagy nev a harcmuveszet vilagaban...(guiness world record,2009 - legtobb rugas 1 perc alatt = 212..)
    18 eve gyakorolja a koreai tang soo do-t es minositett harcmuveszeti oktato....2000-ben bekerult a harmuveszetek "hiressegek csarnoka"-ba (hall of fame),2007-ben pedig 4. fokozatu fekete oves lett.....

  • Warton #27
    Női szereplős GTA?? Eléggé bizarul hangzik.
  • Skynet #26
    OstOr ti vagytok a "kisebbség".:)
  • Fresh Duke #25
    Megrendezett vacak, nem tudom mit bizonyít a videó.
  • OstOr #24
    Kedves Skynet.
    Én is wow-ozok és van feleségem. Remélem megengedik azok a wow játékosok akiket ismerek, hogy a nevükbe kérjem ki ezt a lekicsinylő megjegyzésedet, gyűlöletedet ami a wow játékosok felé irányul. Ezek után már értelmetlenné vált a szellemi vitánk is.
    Elnézést.