Gyurkity Péter

Az nVidia már támogatja az Activision felvásárlását

10 évre szóló szerződéssel szerezték meg a cég hozzájárulását, ezzel újabb akadályt hárítva el.

A Microsoft meglehetősen hosszú ideje igyekszik lezárni az Activision-Blizzard felvásárlási tranzakcióját, amely több rivális vállalat és szabályozó hatóság ellenkezését is kiváltotta. Legutóbb arról számoltunk be, hogy már megkapták az EU ellenvetéseit, most viszont újabb szerződéssel javították saját pozíciójukat.

A napokban az nVidia jelentette be, hogy egy 10 évre szóló megállapodást írtak alá a Microsoft illetékeseivel, amely több eltérő játék elérhetőségét garantálja a cég saját platformján. Egyes címek, így például a szintén jól ismert névnek számító Minecraft, azonnal megjelenik a GeForce Now kínálatában, a komoly szempontként megjelenő Call of Duty-széria viszont csak abban az esetben csatlakozik ezen címekhez, amennyiben létrejön az akvizíció. Fontos előny, hogy az nVidia nem fizet az elérésért, ahogy azt korábban a Nintendo esetében is láthattuk, a felhasználók tehát magáért a platformért adnak pénzt a cégnek, a játékokat pedig továbbra is a Microsofttól szerzik majd be.

A fenti szerződéssel a redmondi cég gyakorlatilag bebiztosította az nVidia támogatását. Utóbbi részéről leszögezték, hogy eleinte voltak aggályaik, a tárgyalások során azonban meggyőződtek arról, hogy a Microsoft komoly erővel támogatja a felhő-platformok elterjedését, eközben pedig készen álltak a 10 évre szóló megállapodás részleteinek kidolgozására, ami nyugtatólag hatott. Ezzel tehát újabb akadály hárult el, bár a Sony továbbra is kitart a negatív vélemény mellett, dacára annak, hogy a Microsoft (saját ígérete szerint) a PlayStation-vonalat sem zárná ki az elérésből.

Ennél is fontosabb azonban a szabályozó hatóságok ellenállása, meglátjuk, ők meddig tartanak majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vanek úr #1
    Mindenkinek 'van az az ár'. Az NVIDIA esetében már látjuk, mi volt az, ami miatt ellenzőből támogatóvá lépett elő. :)