Ötvös Tibor

Nem lesz Beyond Good & Evil 2?

Már évek óta megy a pletyka, hogy az anyagilag sajnos nem túl sikeres Beyond Good & Evil kap egy második lehetőséget vagy sem.

Eddig a legtöbben abban a hitben élhettük életünket, hogy egy bemutatkozó teaser és egy gameplay videó is azt jelenti, hogy bizony, ha titokban is, de készül a folytatás. Ám a jelek szerint most mindennek vége. A játék kiötlője, Michael Ancer ugyanis elhagyta a Ubisoft kötelékét.



A hír tegnap robbant a játékvilágban. Az első értesülések szerint Ancer épp a Beyond Good & Evil 2 körül kialakult gondok, problémák miatt hagyta ott a Ubisoft Montpellier kötelékét és hamarosan saját stúdiót alapít. Ezzel úgy tűnik, hogy véget ért a játék kálváriája és valószínű nem lesz belőle semmi.

A Ubisoft közben nyilvánosságra hozta, hogy mely címeket hozza ki az idei E3-ra. Ott lesz az Assassin’s Creed Brotherhood, Ghost Recon: Future Warrior, Shaun White Skateboarding és a következő Driver játék is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcsa4 #65
    Ja hát így. A '90-es években az FPS-ek is 20-30 órás játékiővel bírtak. De ma már egyáltalán nincs így. Ráadásul nem azokra építenek, akik alig játszanak. A célközönség a minimum heti átlag 15-20 órát játszó emberek. De erre Fbn LX is célzott már.
  • aggyregetesgére #64
    Benzinre szükséged van ahhoz hogy működtesd a járgányt, de a légkondi, a hifi és az lcd az ülés háttámlájában már egyáltalán nem létfontosságú. Viszont szart nem akarsz venni ezekből, ezért utánajársz, átnézel szaklapokat, megérdeklődöd mit hogyan mennyiért érdemes belerakni ezekből.

    Gép esetén ugyanez, valószínűsítem hogy nem lopod az áramot. De most tegyük fel hogy olvastál egy érdekes cikket egy játékról. Mit teszel?
    a) rohansz a boltba mint a hülye hogy megvedd
    b) letöltöd a demót
    c) letöltöd a teljest

    Ha a válasza valakinek a), akkor szimplán gazdag és/vagy ostoba. Ha b) vagy c), akkor van számára remény, de melyiket válassza most? Mindkét eset nagyjából ugyanazt eredményezi:
    Ha nem tetszik neked, úgysem veszed meg - a demó ingyenes, viszont azért már a pokol legmélyebb bugyrában kell fortyognod amiért lemerted warezolni a teljest és +2óra játékélmény után jelentetted ki hogy ez neked nemkell?

    Ha elvoltál vele akkor demó alapján valószínűleg megveszed, kiadsz érte X ezer forintot, aztán néhány óra után rájössz hogy hát ez talán mégsem érte meg. Warez esetén ezt küszöbölöd ki, nem adtál pénzt olyan játékra amiről mint kiderült untat téged.

    Ha pedig tényleg magával ragad a játék, akkor ha demót töltöttél, ha warezt, úgyis megveszed, mert tudod hogy "igen, ez megéri, ezt még 2év múlva is élvezettel fogom elővenni és így legalább a HDD-men se foglalja a helyet".

    Akkor most a warezos miért is a sátán megtestesülése aki szétrothasztja a játékipart? Mert megfosztja őket a profit azon részétől, amit egy túlhájpolt középszerű termék rádsózásával értek volna el? Ha azt is figyelembe vesszük, hogy megjelenés után 2-3 hónappal már sokszor az eredeti ár harmadáért meg lehet venni a játékokat, akkor szvsz nem okoz akkora bevételkiesést az a csúnya csúnya warezos, mint amekkorának beállítják.




    Tinman #57
    Nem kell 10.000 Ft-ért megvenni azt a játékot, ami szerinted kevés játékidőt ad, de akkor NE játssz a wrz verzióval. Egyszerű.


    Neked pedig bizonyára valami istenfeletti hatodik érzéked van, ami segítségével minden játékról kézrátétellel megállapítod hogy hány óra játékidőt fog eredményezni számodra.
  • Molnibalage #63
    Ez nekem valahogy nem fekszik. De ez szerintem nem meglepő - te most azt akarod mondani, hogy havi egy játéknál KEVESEBB szórakozásért az emberek többsége ennyit fizetne?[/i]

    Mennyi ez az ennyi? Nincs értelme ennek a mondatnak.

    [i]De lényeg a lényeg, örülünk neki, hogy egy ilyen példaértékű unkocka embert tisztelhetünk benned. Gondolom ezt az elismerés reményében írtad, úgyhogy remélem megerősítettem az önbizalmad ;]


    Nem. Csak érdekes módon a kockát kicsit el vannak szakadva a valóságtól. Az meg aztán tényleg vicces érv, hogy vesz drága gépet, a progit meg lewarezolja. Akkor én összespórolok egy Audira a benzint meg lopom, mert arra nem telik...
  • Molnibalage #62
    Havi 1-2? Egy tisztességes RPG végigtolása 40-100 óra. Havi kettőre hol van időd? Persze nem mindenki ilyet tol. :)

    Egyszer összeszámoltam. Komolyan az elmúlt 6 évben kb. 10-11 játékkel toltam.

    - Gothic I,II,III
    - NWN I-II
    - RTW
    - Falcon 4.0 különféle inkarnációi
    - Heroes IV
    - Risen
    - Imperium Galactica II (!)
    - CIV néhány hónapig

    Ennyi. Minden más az kb. 1-2 nap demo volt vagy max. 1 hétig néhány óra warezteszt, hogy érdmes -e megvenni. Van / volt kb. 1 tucat játék lewarezolva, amire soha nem volt időm.

    - Baldur's Gate II SoA
    - Dangerous Waters
    - Két ősrégi Jane's szim, de egyiket sem tudtam beüzemelni.

    A mási, hogy én alapvetően már csak egy játékkal foglalkozok és néha mással. Amivel foglalkozom, azzal sem játszom. Fejlesztgetem és tesztelem.
  • tomcsa4 #61
    Minden játéknl megvan egy meghatározott példányszám, hogy mennyinél nullszaldós, mennyinél nyereséges. Ja és hozzáteszek még valamit: minden eladási listánál szerepel az a mondat, hogy a lista nem tartalmazza az online eladott példányszámot. Azaz amit dobozosan eladnak, az van feltüntetve. Holott 1, állandóan a netes eladásokról alélnak el a szakemberek, hogy mennyire korszerű és mennyire népszerű. 2, Online eladott dolgok (játékok, demók, kiegészítők) piaca már nagyobb, mint a dobozosé.

    Na és a legfontosabb: némelyik kiadó nagyon elszáll magától (ez az Ubisoftra rendszeresen igaz). Kikötnek valamit és ha nem teljesíti a játék eladási statisztikája, akkor bukásnak minőssítik. Ha jól emlékszem ez a BG&E-nél 6 millió volt. (Az sem más kérdés, hogy ez a szerencsétlen kurva játék egy épkézláb reklámot nem kapott.)
  • tomcsa4 #60
    Havi 1-2 játék teljesen rendben van. Nem kell betojnod, nem vagy kocka. (Remélem ezt akartad hallani.)

    A másik: Tinman, nem minden warezoló potencilis vásárló. Sőt, szeritnem legalább a fele egyáltalán nem az. Ki szokták számolgatni, hogy ha mindenki megvenné, aki letöltötte, akkor elkelne 1x millió példányban. Ja meg a nagy faszt. Maximum akkor, ha havonta 2-5 játék jelenne meg. De nem, havi 15-20 játék is megjelenik. Ez szépen eloszlik, akkor van, aki stílus szeritn válogat, online játékok stb stb, bonyolult ez. De az egyetemet végzett emberek szerint warezolók száma + legális példánnyal rendelkezők = potenciális vásárlók. Fekete-fehér világ ugye.
  • Fbn Lx #59
    Ez nekem valahogy nem fekszik. De ez szerintem nem meglepő - te most azt akarod mondani, hogy havi egy játéknál KEVESEBB szórakozásért az emberek többsége ennyit fizetne?
    Aki a te véleményed szerint nem annyira kocka, hogy havonta egy játékkal játsszon, azt szerinted egyáltalán milyen szinten érdeklik a játékok?
    De erre válaszolnom is felesleges lett volna, mert ez a kommented is a nagyzolástól csöpögött, nem az érvektől.
    De lényeg a lényeg, örülünk neki, hogy egy ilyen példaértékű unkocka embert tisztelhetünk benned. Gondolom ezt az elismerés reményében írtad, úgyhogy remélem megerősítettem az önbizalmad ;]
  • Fbn Lx #58
    huh... be kell fosnom, remélem az említett biztonsági őr nem olyan vagány fájter mint te vagy.
  • Tinman #57
    Nem kell 10.000 Ft-ért megvenni azt a játékot, ami szerinted kevés játékidőt ad, de akkor NE játssz a wrz verzióval. Egyszerű.
  • Molnibalage #56
    Havi játékvásárlás? Kinek van annyi ideje játszani? Nem kellene ennyire kockának lenni...