Ötvös Tibor

Csak felnőtteknek szól a StarCraft 2?

Korea egy igazi StarCraft fellegvár, a Blizzard stratégiai játéka itt örvend a világon a legnagyobb népszerűségnek.

A héten kirobbant balhé mondjuk eléggé rossz fényt vetett az addig félistenként tisztelt játékosokra, de magára a programra még mindig rengetegen kattannak rá nap mint nap. Eme kiemelt sikert a Blizzard sem hagyja szó nélkül és a fentiek alapján talán nem véletlen, hogy 2007 májusában épp Koreában mutatták be először a StarCraft II-t.



Most azonban kisebb pofont kaptak a hatóságoktól, hiszen a legújabb hírek szerint a Koreai Kulturális, Sport és Turisztikai Hivatal Játék Besorolási Részlege úgy határozott, hogy a Wings of Liberty Csak 18 éven felülieknek! besorolást kap. A döntés elég meglepő, hiszen a tavaly számukra kiküldött tesztverziók alapján a 14 éven felülieknek! besorolást határozta meg.

A hivatalos indoklás szerint "a StarCraft II főleg a könnyen befolyásolható fiatalokra lehet rossz hatással, akik sokkal sebezhetőbbek idősebb társaiknál. A Blizzard Korea 30 napot kapott, hogy fellebbezzen a döntés ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #11
    hát közben még az jutott eszembe, hogy úgy lenne helyes, hogy "A Blizzard Korea 30 napot kapott arra, hogy fellebbezzen a döntés ellen."

    de szerintem anélkül is épp eléggé magyaros a mondat, nekem legalábbis annak tűnik :)
  • cateran #10
    Hehh,filoztam azon hogy megkerdem en is,de vegul csak legyintettem:D Talan nem tudja mit jelent a fellebbezni szo..vagy passz:S
  • Justil #9
    ezzel mi bajod?
  • napimester #8
    "A Blizzard Korea 30 napot kapott, hogy fellebbezzen a döntés ellen."

    Törjük a magyartot?
  • amitakartok #7
    Szerintem ez teljesen hülyeség. Odaát annyira be vannak zsongva a Starcrafttól, hogy ha tényleg korhatárossá teszik, akkor az érintettek lazán lewarezolják.
  • ptamas88 #6
    ja ez remek ötlet...főleg hogy a bolygó másik felén máskor van éjjel...
  • morden #5
    Ne magyar viszonylatban gondolkodjatok, ha ott nem lehet valamit akkor nem lehet és nem veszik meg, csak a magyaroknak kellenek a szabályok meg a büntetés, hogy a saját magára káros dolgot ne használja. Amúgy volt egy ehhez kapcsolódó hír, hogy éjjel le kell kapcsolni az MMORPG játékokat, nagyon jó ötlet!
  • NovaTerra #4
    Koreában szinte mindenki ismeri a SC-t, felnőttek is, főleg, ha 12 év alatt legaláb egyszer már játszottak vele, látták a tv-ben. Tehát könnyebben megveszik maguknak és a gyereknek is, mint egy olyan játékot, amit nem ismernek, csak azt tudják róla, hogy erőszakos, befolyásolja a fejlődő szervezetet, stb.
  • zola2000 #3
    Annyi hatása van, hogy kevesebb játék fogy. Nyugaton komoly felvilágosító kampányok vannak a szülőknek hogy ne vegyenek korhatáros videojátékot/filmet gyerekeknek. Mellesleg angliában tényleg kérik a személyit, nem mindenhol ennyire felelőtlenek az emberek mint magyarországon.
  • T0nk #2
    Annyi a hatása, hogy onnantól már a szülő/idősebb barát/rokon felelőssége ha a gyerek tömeggyilkos szexuálzavaros pedofilperverzzé válik, és a szülő/idősebb barát/rokon nem tudja emiatt beperelni a játékgyártót, illetve ilyen 'anyukák a teletubbies-mellett' csoportok nem kezdenek összevissza kárálni.