Ötvös Tibor

Primal Carnage: dínók kontra zsoldosok

Megérkeztek az első képek és információk a kifejezetten multira kihegyezett Primal Carnage című FPS-ből.

Az egyik külföldi magazin munkatársát a Lukewarm Media meghívta a Primal Carnage címet kapott, kifejezetten multira kihegyezett FPS bemutatójára, és az újságírónak volt szerencséje kicsit játszani is a programmal. A játék az új Unigine motort használja és a képek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy grafikailag nem lesz sok gond a programmal.

A történet szerint egy rosszul sikerült, katonai témájú kísérlet után az egyik szigetet ellepték a dinoszauruszok és egy csapat zsoldost küldenek a helyszínre, hogy rendet teremtsenek. A játékosok ezen két oldal 5 "faja" közül választhatnak karaktert maguknak. A zsoldosok közül eddig csak a Tudóst mutatták be, míg a dínók táborából mindössze a T-Rex felbukkanása biztos. A többi faj még szigorúan titkos címkével szerepel a hivatalos honlapon.

Klikk ide! Klikk ide!

A Tudós egy amolyan tovább fejlesztett mesterlövész, aki "fajtájának" minden erősségével és gyengeségével rendelkezik. Mesterlövészpuskájával a távolból szedi le ellenfeleit, egy jól irányzott lövéssel egy kisebb dínót egyből leteríthet. Másodlagos lövési módjával nyugtatólövedékeket képes kilőni, melyekkel lelassíthatja a T-Rex méretű dinoszauruszokat. A Primal Carnage-ben csak női tudóst választhatunk.

A T-Rex olyan, akár egy nagyra nőtt tank. 300-as életereje miatt igazi ellenfele nem is nagyon van, ám lassúsága elég nagy hátrány. Mivel nincs fegyvere, így a T-Rex csak a természettől kapott eszközeire támaszkodhat a harcban. Képes harapni (az áldozatot a végén még el is dobja jó messzire), üvölteni (az ellen képernyője megrázkódik és nem képes pontosan célozni), "lefejelni" (fejjel ront az ellenfélnek, aki a földre esik) és eltaposni (földre került embert egy lépéssel összepréselhetünk).

A játékmódok közül mindössze kettőt mutattak be eddig. Az egyik a Power Grid nevet kapta, mely a területfoglalós módok itteni megfelelője. Ám itt csak a zsoldosok szerezhetnek meg bizonyos térképrészeket, a dínóknak csak és kizárólag az emberek elpusztítása jutott feladatul. A maximális létszám csapatonként 10 fő, viszont minimum 5 játékos kell a csata elindításához. Egy menet két részből áll, a csapatok ugyanis az idő lejárta után szerepet cserélnek. Jelenleg 5 térkép van ehhez a módhoz készen.

Klikk ide! Klikk ide!

A másik a Survival, melyben egy haladó járművet (vonatot, hajót stb.) kell megvédenünk a dinoszauruszok támadásától. Itt maximum 5 játékos lehet egy csapatoban, de ennél kevesebbel is elindulhat egy team. Mostani állapotában 4 térkép áll rendelkezésre ehhez a játékmódhoz. Természetesen további lehetőségek is lesznek majd, ám ezek bejelentésére még várnunk kell.

Lesz majd szóló kampány, melyben minden, a multiban elérhető módot és térképet megkapunk, ám itt a gép irányítja a társainkat és az ellenfeleket is. Ha másra nem is, egy kis gyakorlásra mindenképpen jó lesz. A Primal Carnage több, mint ígéretes - már jelen állapotában is. Ráadásul az ára is nagyon baráti, a PC-s változat a jelenlegi árszabás szerint mindössze 20 dollárba (4000 forintba) kerül majd. A Primal Carnage 2010 végén jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csiber #6
    Na ez ugyanaz, csak HD-ben. Cc...
  • Evoluti0N #5
    A Dino Crisis-t de szerettem annak idején :).
  • edisonae86 #4
    Tiszta Dino Crisis (Capcom játék PS1-en) csak ott nem tudták hogy dínók várják őket. De nem tűnik rossznak.
  • Anomaly #3
    "A történet szerint egy rosszul sikerült, katonai témájú kísérlet után az egyik szigetet ellepték a dinoszauruszok és egy csapat zsoldost küldenek a helyszínre, hogy rendet teremtsenek." Akkor inkább ne legyen történet
  • Szefmester #2
    Szerintem is érdekes lesz. Váróslistás lett nálam.. :D
  • 5i #1
    Finomnak tűnik. Egy Triceratopsszal szívesen lennék.