Ötvös Tibor

Amiket a The Sims csinált ki

Sem a játékvilágban sem pedig a filmvilágban nem meglepő, ha egy kiadó prioritásokat vezet be a kiadandó játékai között.

Legutóbb az Activision és Blizzard egyesülésénél láthattunk ilyen szortírozást, akkor azonban szinte minden program megmenekült. A mai napon a Maxis egykori munkatársa, Ward Moore olyan játékokról mesélt, melyek fejlesztését az Electronic Arts a The Sims miatt állítatta le. A képeket elnézve azt kell mondanunk, hogy sajnos. Az első a kifejezetten gyerekeknek szóló SimCastle volt, mely könnyedebb szórakozást nyújtott volna a fiatalabb korosztálynak.



A SimMars már jóval komolyabb volt. A játék 2020-2050 között játszódott volna és a Star Trekkel ellentétben itt a valóságban is létező technológiákat használhattunk volna. Ráadásul stratégiai menedzser helyett RPG lett volna a SimMars és feladatunk a NASA technológiát felhasználva kolonizálni a Marsot. A tervek szerint a játékos félévente kapott volna utánpótlást a Földről, ám a fő nyersanyagforrásunk a vörös bolygó lett volna. Mindez nagyon szépen hangzik, a képek alapján sem tűnt rossznak a program (ne feledjük, 1998-ban járunk), ám a kiadó végül a The Sims kedvéért töröltette mindkét projektet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #6
    Így van, helyesen szóltál! :):):)
  • Ruley #5
    Itt valami bűzlik. Én egész eddíg úgy ismertem a történetet, hogy az EA egyáltalán nem számított a Sims sikerére, csak hagyták had csinálja Will ami jól esik, mert észrevették hogy nála időnként beüt a kasszasiker, de felőlük akár a Sim Mars is lehetett volna az a kasszasiker.
    A fejlesztőcsapat sem igazán számított a sikerre, valamikor olvastam egy cikket Will-ről amiben mondta hogy időnként már egyedül kellett folytatnia a projectet, mert már a saját csapata sem akart "azon a fura etetős-vécéztetős játékon" dolgozni.
    Sőt, igazából állítólag Will sem számított semmire, csak gondolta jó poén lesz.
    Így nem nagyon lett volna értelme ezt ennyire előtérbe helyezni, valószinűbb hogy csak nem működtek elég jól a prototípusok, nem voltak élvezhetőek.

    Várjunk csak?

    "...a Maxis egykori munkatársa, Ward Moore..."
    Ja, hogy egy elégedetlen, elbocsátott alkalmazott pletykái! Így már több értelme van!
  • kozik #4
    Ez a marsos tipikusan egy olyan kep, ami lattan azonnal rohanok a bolba megvenni a jatekot. Mar ennek az egy kepnek felelmetesen lenyugozo hangulata van.
    Szornyu, amikor felbehagynak egy jonak indulo jatekot.
    Anno a Droiyan nevuvel jartam ugy, hogy megvolt a demo, kijatszottam, meghackeltem, nagyon vartam, aztan evek mulva sikerult ralelni a hirre, hogy ne is keressem se warez, se egyeb helyen.
  • Sanyix #3
    simsbe az a poén mikor megölöm a családot (ált úgy hogy körbefalazom egy üres szobában), aztán beköltöztetek még egy családot, azokat is, és izléses temetőt rendezek be a ház mögött. Majd a következő lakók már szellemek által ijesztgetve fognak meghalni :D
  • Taybore #2
    Ja, egy ilyen Mars RPG/RTS féle játék, mai grafikával és mai NASA cuccokkal érdekes lehetett volna. Jó lenne, ha valaki felkarolná, és újragondolná a projectet. (Real-Sci-Fi? )
  • 5i #1
    Nekem annyira nem jön már be a The Sims széria. AZ első résszel sokat nyomtam, de aztán rájöttem, hogy az életben is pont ezeket teszem. Akkor mi értelme? Mindenestere a Marsosat megnéztem volna.