MTI

Hét nap alatt 1,4 millió eladott Sims 3

1,4 millió példányt adtak el a szakemberek körében is nagy sikert aratott Sims 3 című "életszimulátor" játékból az első héten, ezzel a Sims 3 megdöntött minden eddigi elsőhetes PC-s eladási rekordot.

A videojáték a múlt héten megtartott Los Angeles-i szórakoztató informatika kiállítás, az Electronic Entertainment Expo alatt került a boltokba, ezért a kiadó Electronic Arts számára félő volt, hogy az esemény elhalványítja a játék megjelenését. Most azonban világossá vált, hogy emiatt nem kellett aggódni: a nyomatatott és internetes játékmagazinokban egyaránt igen jó kritikákat kapott játék az 1,4 milliós eladott példányával fantasztikusan jól szerepelt az eladások terén is.

Igaz, a Sims sorozatnak sohasem kellett aggódnia az eladások tekintetében. A 2000-ben megjelent legelső rész óta az első két rész, illetve az azokhoz megjelent kiegészítők éveken keresztül az eladási top listák legtetején voltak, később is állandóan a top 10-ben szerepeltek, illetve több mint 100 millió példányt adtak el összesen belőlük. Ennek köszönhetően csak a Sims sorozat több mint 4 milliárd dollárt (800 milliárd forint) hozott a kiadó konyhájára. A cég számára az alapjátékon kívül az igazán nagy bevételt a tengernyi kiegészítő lemez hozta, ezért mindegy bizonnyal a Sims 3 esetében is hasonló várható.

A Sims 3 rengeteg olyan játékelemet tartalmaz, amelyek tényleges újdonságot jelentenek a sorozatban. A játékosok be tudják állítani az általuk irányított emberkék, a "simek" személyiségét, olyan tulajdonságok között választva, mint a bátorság, a művészi hajlam, a figyelmetlenség, vagy a kleptománia. Emellett a játékosok által irányított család ház környékét is sokkal jobban be lehet járni. Az eredeti Sims játék alkotója, a híres játékfejlesztő, Will Wright nem ünnepelt már együtt az Electronic Arts-szal, ugyanis még áprilisban otthagyta a vállalatot, hogy "Stupid Fun Club" néven saját céget alapítson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Julius Caesar #25
    hát nekem már a második is tök uncsi volt, és szimplán nem értem mi az élvezet abba, hogy kipucoltatom a budit. az ember akkor már csinálja igaziból, hasznos is meg örül is neki. főleg hogy a simek (simsek? hogy is van ez az egyes/többesszám?) élete budi-munkahely-kaja bűvös háromszögében telnek. nemtom mit esznek benne az emberek, semmi olyat nem nyújt, amit a valóságban megtehetnék. semmi bomb defuse vagy d-day, semmi gigamega gyorsulás vagy világhódítás. de ez az én véleményem.
  • neoG #24
    megint jöttél vitát szítani???
  • pepe792 #23
    Ahhoz képest hogy napokkal ezelőtt arról beszéltek, hogy a kalózverzió milyen károkat okoz, ebből semmi nem látszik, mert rekordokat döntöget...
  • Cat 02 #22
    Megvetted alap Sims-et+ a kieget. Felpakolod mind2-t és megy a game a kieg lemezével, simát meg eladhatod :)
  • zola2000 #21
    Az mmot mondtam, sokszor hallok panaszkodni pcseket, hogy mostanában nem sok szimulátor van pcre, a régi jó játékhoz meg jó a régi pcm...
  • wednes #20
    Saját házon belül(EA) rekord az eladási adat. Abban igazad van, hogy ez nincs feltüntetve a cikkben.
  • tomcsa4 #19
    És a régi jó játékokért, ami úgy látszik, neked semmit nem jelent. Szégyen :- :)
  • Falcon87 #18
    Szimulátorokért, MMO-kért. De ne kezdődjön már el az örök PC vs Konzol vita, mert szívrohamot kapok
  • zola2000 #17
    De mi ez a hőbörgés? fel kéne fogni, hogy nagyobbrészt erről szól a pc (meg a wowról). Konzolon el tudnak adni adni akciójátékokból egy hét alatt 3-4 milliókat (pl cod4, halo3, gta4 lett ilyesmi első heti siker). Aki a simset nem szereti az minek játszik pcn?
  • tomcsa4 #16
    De miért gondoljátok, hogy a sims rajongók megvették az összes kieget? Valaki ezt+azt, valaki amazt, akkor volt gondolmo, aki 3-4et is vett. Megnézném hány olyan ember van a világon, aki az összeset megvette.

    Az meg tényleg figyelemre méltó, hogy warezról elérhető, ámde mégis fogy, mint állat. Ez van, akinek tetszik, vegye is meg és szórakozzon jól.