SG.hu

100 millió eladott Sims

A The Sims 60 országban és 22 nyelven, összesen 100 millió eladott példányt ünnepel, így immár nyugodtan nevezhető globális kulturális jelenségnek.

Az Electronic Arts The Sims című játéka ma a szórakoztatóipar fontos mérföldkövéhez érkezett: a termékből immár 100 millió példányt értékesítettek. Az első példányt 2000-ben adták el, és azóta minden idők legnagyobb példányszámban eladott PC-játéka lett, melyet 22 nyelven 60 országnak értékesítettek világszerte. A franchise játékosok millióit inspirálta történetek kitalálására, szereplők létrehozására, kapcsolatok felfedezésére, generációk életének megismerésére, divatok elindítására, és a simek otthonainak elkészítésére, valamint berendezésére.

A játékosok online közössége, a TheSims2.com havonta 4,3 millió látogatóval büszkélkedhet, akik több mint 70 millió felhasználók által létrehozott tartalmat töltöttek le. A játékosok kreativitását a YouTube oldal is szemlélteti, ahol több mint 100 000 videót és filmet tettek közkinccsé a játék világáról, és amelyeket mintegy 200 millió alkalommal tekintettek meg.

"Most, hogy mérföldkőhöz értünk, szeretnénk megköszönni a The Sims nemzetközi rajongó­tá­bo­rá­nak, hogy a játékot világméretű jelenséggé tették" - nyilatkozta Rod Humble, a márkát jegyző stúdió feje. "A The Sims interaktív élményt nyújt az embereknek világszerte, hogy felfedezzék kreativitás iránti szenvedélyüket, és boldogok vagyunk, hogy mindennek mi is részesei lehetünk. A házépítéstől a kapcsolatteremtésen és az első csókon át a baba első lépéseiig, a konyhai tűztől a szellemjárásig - a játékosok több mint százmillió egyedülálló, szórakoztató történetet meséltek el játékunk segítségével!"

"A The Sims valóban egyedülálló az interaktív szórakoztatás világában, mindkét nem és minden korcsoport tagjait szórakoztatja a világ legkülönfélébb pontjain" mondta Nancy Smith, a The Sims márkáért felelős igazgató. "A játékban megtapasztalható nyitott világban a kreativitás szabadon szárnyal, ezért olyan széles körben népszerű a The Sims, mint egyetlen más játékfranchise sem. Köszönetet mondunk minden játékosnak kreativitásukért, humorérzékükért és erős közösségi szellemükért, mely a The Sims sorozatot egyedülálló kulturális jelenséggé változtatta."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SonicBoom #8
    nekem csak az a bajom hogy miért nem csinálták még meg a simcopter 2-t!!!
  • Narxis #7
    Én még a legelső részével játszottam nagyon-nagyon régen, akkor lekötött, ma már nem igazán. Azt meg pláne nem csinálom, hogy havonta megveszek x darab tűzhelyet meg mittomén milyen kiegészítőket hozzá. Viszont azt se szeretem amikor már divatból fikázzák, holott lehet nem is játszott vele. Nem értem miért zavar bárkit is az, hogy a Sims jól fogy. Mindenki azzal játszik amivel akar.
  • julius666 #6
    Lobsterman-nak igaza van, én is hasonlóan látom.
    Egyébként meg ezek a kiegészítős cuccok kész őrületek, maguk a kiegészítők még talán türhetőek. De ruhákat meg hasonlókat le lehet szedni netről is, amiket a fanok csináltak. A legnagyobb poén egyébként az, hogy ezek álltalában jobbak is a gyárilag kiadottaknál.
  • Lobsterman #5
    maxim.. ehh... akarom mondani maxis :D
  • Lobsterman #4
    A sims, egy jó játék, sőt zseniális. Engem sem kötött le igazán, kb egy napra csak, de elismerem. Bár a havonta kiadott kiegészítőket nem nagyon értékelem, de az már csak marketing dolog. MAga a játék viszont jó. Kudos a MAximnak
  • GVG #3
    most őszintén te nem használád ki őket?:)
  • Narxis #2
    Ha ez a 100 millió ember jól szórakozik akkor mi ebben a szomorú? Tán' irigyled őket?
  • pepe792 #1
    Elég szomorú hogy ennyien buknak a gagyi cuccokra...