Ötvös Tibor

Max Payne 3 - újabb infók

A Max Payne harmadik részéről megjelent első képek és információk elég sok embernél kiverték a biztosítékot (ennek eredménye egyébként a lenti videó is) ám az újabb információk alapján talán még korai temetni hősünket.

A most következő tények a Game Informer legújabb számában jelentek meg és egyenesen a Rockstar programozóinak szájából hangoztak el. Max a második kalandja után alkoholista és gyógyszerfüggő lett. Kivágták a rendőrségtől és ezután tizenkét éven át csak csúszott lefelé a lejtőn. Ami ekkor történt, azt a fejlesztők Max elveszett éveinek nevezik. A lejtő alját Sao Pauloban találta meg, ahol beállt egy őrző-védő kft-be és Brazília leggazdagabb családait védte.

Ám természetesen itt is olyan ügyekbe keveredik, melyek miatt az életéért kell küzdenie. A váltás Max kinézetén is meglátszik. Öregebb lett, elhízott, megkopaszodott és szakállt növesztett. Sao Paulo gettóját portugál őslakosok lakják és jelenleg is a világ egyik legveszélyesebb helyeként tartják számon. Itt mindennaposak az emberrablások, lázadások, lövöldözések, a nemi erőszak és a rablás. A minél élethűbb ábrázolás miatt a fejlesztők (nem a Remedy, hanem a Rockstar egy belsős cége készíti a programot) biztonsági emberek kísérete mellett elmentek a helyszínre és rengeteg képet készítettek a gettóról.


Egy anti-Max Payne 3 videó

Változik a harcrendszer is. A Bullet - Time természetesen megmarad, hiszen ez adta minden Max Payne játék alapját (és azóta szinte minden fejlesztő használja ilyen-olyan névvel), ám fejlesztik is azt. Bevezetik a fedezékrendszert, ám a fejlesztők szerint ez több lesz, mint a manapság látott "behúzódom, lövök, megyek a következőre" szisztéma. Használhatunk emberi pajzsokat is, ami szintén újdonság lesz - legalábbis itt.

Sajnos a Game Informer tudósítása szerint a Max Payne 3 demózott pályáján előkerült a QTE (nyomd le a gombot megfelelő időben) is, csak itt Environmental Bullet Time néven szerepel. A beszámoló szerint minden rossz előjel ellenére a meghívott újságírók remekül szórakoztak a programmal, ám is hozzátették, hogy ez már nem az a Max Payne lesz, akit megismertünk. Ettől még lehet jó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hornymut #10
    Elég későn mutatja a játék hogy mit kell lenyomni, és ez tényleg idegesítő egy idő után. De nehezebb fokozatokon még erre is rátesz egy lapáttal, amikor variálja a gombokat, de legalább van benne kihívás.
    A Farenheit-ben kifejezetten undorító a dolog, speciel egy ilyen rész miatt hagytam abba a játékot, mert elegem lett az értelmetlen sokáig húzott gombnyomogatásból.
    A Max Payne-be szerintem nem hiányzik a QTE, szerintem.
  • ldavid #9
    egyetértek, rohadt idegesítő volt - néha már én sem tudtam, mi történt a nyomkodás közben
  • Kindred Blades #8
    De ott legalább teljesen indokolt volt, gyk ez helyettesítette a harcrendszert, és nem volt nehéz beleszokni. Persze lehet, hogy csak az idő szépítette meg az emlékeket :)
    Egy Resident Evil 5-ben már érdekesebb, a "nyomd le az x+y billentyűt illetve kontroller-gombot a megfelelő időben" dologra, azt mondom, oké, legalább interaktívabbá teszi a cutscene-eket, de a püföld agyatlanul ugyanazt a gombot, az pont, hogy visszavesz ebből, mert a jelenet helyett arra a csökött gombocskára figyelsz.
  • Indigo #7
    Számomra meg a Fahrenheit-ben volt kifejezetten idegesítő néha. Arról nem is beszélve, hogy sokszor annyira koncentráltam, hogy teljesen elvonta a figyelmem a történésekről... QTE nem jó, nem szeressük...
  • IMYke2.0.0.0 #6
    QTE:
    "Some of the higher profile titles that focused on such a system include the God of War series, Indigo Prophecy, Marvel Ultimate Alliance, Star Wars: The Force Unleashed, and Resident Evil 4."
  • IMYke2.0.0.0 #5
    Resident Evil 5-ben [csak ezt ismerem QTE témakörben] azért eléggé játékos-szivatósra készítették...
  • macseke #4
    a QTE lehet móka is, a Fahrenheit című játékban például kifejezetten tetszett. Akkor szar, ha túl nehézre csinálják, vagy túl hirtelen 'jön elő'. A Fahrenheitben ha olyan rész jött, ahol nyomkodni kellett időre, akkor előtte jópár másodperccel megjelent a képernyőn egy színes ábra, szóval fel lehetett rá készülni, úgy oké. Ráadásul olyankor nem kellett semmi másra figyelni, csak a nyomkodásra; nem kellett közben mászkálni meg semmit.
  • IMYke2.0.0.0 #3
    Is-is.
  • dronkZero #2
    "Sao Paulo gettóját portugál őslakosok lakják"

    Ja, a dél-amerikai portugál indiánok. Akik átjöttek Európába, és elfoglalták Portugália mai területét a spanyoloktól.

    Rockstar alternatív világot épít.

    Vagy az újságíró hülye.
  • SonicBoom #1
    QTE-t be kellene tiltani. inkább legyen több automatizmus az irányításban.