Gyurkity Péter

Nem vásárolja fel az EA-t a Microsoft

A Microsoft illetékese határozottan tagadta, hogy az EA felvásárlását terveznék a játékpiacra való betörés érdekében, mások viszont a célkeresztben találhatják magukat.

A szoftvercég a hét közepén kénytelen volt hírügynökségeknek nyilatkozni a kérdésben, miután az interneten olyan pletykák bukkantak fel, amelyek az Electronic Arts felvásárlását is lehetséges opcióként említették meg. A Microsoft tagadta, hogy ilyen irányú terveik lennének, ám arról nem voltak hajlandók nyilatkozni, hogy vajon tárgyaltak-e az EA vezetőivel egy ilyen lehetőségről.



A kiadó napjainkban igen jól teljesít, piaci értékét több mint 6 milliárd dollárra becsülik, ami még a szoftvercégnek is sok lehet. A jó eredményt az igen széles termékpalettával, valamint az egymástól eltérő platformok határozott támogatásával magyarázzák, itt ugyanis a konzolok mellett a személyi számítógépek továbbra is fontos szerepet kapnak. Egy esetleges felvásárlás a spekulációk szerint többek között a PC-s és PS3-as kiadványok visszafogását jelentené (hogy a Microsoft helyzethez juttassa saját platformját), amely nyilván csökkentené a cég bevételeit, így ez nem lenne járható út.

A hírrel, valamint a cáfolattal kapcsolatban többen megjegyzik, hogy nem egy médiaóriás érdeklődik igen hangsúlyosan a játékpiac szereplői iránt. Itt lehetséges befektetőként, illetve felvásárlóként jelenik meg a Time Warner, a Viacom, valamint a Walt Disney, a célpontok között pedig olyan neveket említenek, mint a THQ, illetve a Take-Two Interactive Software. Utóbbi lehetőségek nyilván szintén pletykaszinten mozognak, mindenképpen figyelmeztető jel azonban, hogy a piaci elemzők komoly eshetőségként számolnak egy ilyen lépéssel.

Amint valóra válik valamelyik opció, mindenképpen beszámolunk róla, hiszen ez minden bizonnyal komolyan érinti majd az adott kiadó terveit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TommyGun #13
    Ember nem a C&C a műfaj feltalálója mer ez csak egy kibaszott játék...hanem úgy hívták őket hogy Westwood stuidos....akiket felvásárolt az EA sajnos....amíg külön voltak az WW fénykorát élte...mellesleg az első igazi RTS nem a C&C volt aranyapám hanem a Düne 2.
    Mielött leírnád a fasságaidat nézz már utána hogy ne tűnj komplett idiótának...
  • readswift #12
    te meg 1 ritka nagy hülye vagy :D Akivel kiskanállal etetik a lószart :D
  • Nazir #11
    Én is nagy C&C fan vagyok de a Generals/Zero Hour óta nem játszom annyit vele és nem csak azért mert szénné szaggat, hanem mert oda a varázsa már a szememben. A Red Alert 3 is egy vicc lett nem rts. :(
    Én a 2. C&C fps el nem készülését jobban sajnálom, mert a Renegaddel mai napig játszom.
  • amitakartok #10
    Azért nem, mert a C&C-t semmi nem képes leverni RTS területén. A fenébe, a C&C gyakorlatilag a műfaj feltalálója volt!
  • kissssss #9
    vigyáz mert még tégedet is fel vásárol :-D
  • Etinger #8
    EA akkora kiadó óriás, hogy ezt nem tudom spec elképzelni se... Mindig ők vásárolnak fel mindenkit... JÖN AZ EA!!! :D :D
  • n0k0m #7
    Vagy spore, vagy black and white stb. es akkor azt nem emlitem, hogy pl Battlefield kategoriajaba mi esne bele? Cod? Nem nem ... A quake wars, army of two es hasonlok pedig nem igazan veszik fel a versenyt.
  • Ruley #6
    Na azt megnézném hogy a Sims kategóriájában, vagy a Mirror's Edge kategóriájában milyen jobb játék van...
  • NEXUS6 #5
    Húha!

    Ez dedúrva lenne!
    Amúgy az M$ az utóbbi évben megszabadult szinte minden belső fejlesztőstúdiójától, ez teljesen ellentétes mozgást jelentene. Bár érdekes módon a BioWare az EA-nál kötöttki, mint ahogy a korábbi X-box parancsnok is.

    Hmmm a kérdés itt nem is az, hogy a mit akar a két fél, hanem hogy a cégbíróság jóváhagyja-e. A M$ a szoftveriparban így is olyan mamut, hogy szívesen szétbombáznák sokan.
  • Balintos #4
    mindnél van a saját kategóriájában sokkal jobb játék (persze PC-n, az EA konzolon nagyon erős)