Gyurkity Péter

PlayStation: jöhetnek a külső kiegészítők

A Sony rászánta magát a szükséges technológiák licencelésére, így a jövőben elméletileg bármely gyártó kidolgozhatja saját kiegészítőjét a PlayStation konzolokhoz.

A Sony hivatalos sajtóközleményben jelezte, hogy kialakították a szükséges keretrendszert, így megnyílt az út a külső partnerek felé a saját megoldások kifejlesztéséhez és azok piacra dobásához. Mindez azt jelenti, hogy elméletileg bármely cég licencelheti a megkövetelt technológiákat, azokra építve pedig egyénire szabott kiegészítőket, vezérlőket forgalmazhat a konzolhoz.

A licencelési program a PAL-régióban, Észak-Amerikában, Japánban, illetve Ázsiában is egyaránt elérhető lesz a kiegészítő eszközök gyártói számára, a Sony egyedül a várható árakról nem nyilatkozik. Nyilván nem ingyen osztják meg saját technológiáikat a mostani és jövőben partnerek előtt, ám azt nem hajlandók elárulni, hogy pontosan mennyiért is kínálják majd a licenceket. A lényeg persze az, hogy azok birtokában a külső gyártók hozzájutnak a szükséges dokumentációhoz, és ezzel pedig elkészíthetik a saját maguk által megtervezett kiegészítő perifériákat.

Az ily módon kialakított és legyártott termékekre a Sony által szállított "Official Licensed Product" címke kerül, amely egyértelműen jelzi, hogy az adott fejlesztés pontosan mely konzolhoz készült, illetve egyfajta garanciát jelent majd a kompatibilitás és a minőség tekintetében. Elemzők szerint ez mindenképpen szükséges a Sony számára, hiszen ezek a kiegészítő eszközök egyre nagyobb szerephez jutnak a szórakoztató elektronikában, a kínálat növelésével pedig megvan az esély rá, hogy a vásárlói bázist is kibővíthetik.

A Sony a PlayStation 2 és 3 konzolokhoz, valamint a PSP hordozható megoldásokhoz kínálja majd a licenceket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Déta #2
    Ezeket már régen gyártják a noname kis kínai -k...
  • Fórumharcos #1
    +pénz