Gyurkity Péter

Ősszel jön az új PSP

A Sony nyáron mutatná be, majd ősszel dobná piacra a hordozható konzol új változatát, ez azonban nem a második generáció megjelenését jelenti majd.

Az 1UP weboldalán új részletekkel és egy - állításuk szerint - hivatalos névvel szolgáltak az érdeklődők számára, akik eddig többnyire a vállalathoz közel álló források által kiszivárogtatott pletykákra voltak kénytelenek támaszkodni. Eszerint a PSP felújított változata átdolgozott külsővel és a megszokott UMD-meghajtó nélkül érkezik majd.


Egy újabb rajongói alkotás

A hír szerint ugyanis (ahogy azt több forrás már korábban megszellőztette) az új PSP nélkülözi majd a cég által eddig támogatott beépített meghajtót, ehelyett pedig a Sony a letöltésekre, vagyis az online terjesztésre helyezi majd a hangsúlyt a szoftveres oldalon. Ennek érdekében a készülék két eltérő változatban jelenik meg, 8 és 16 GB flashmemóriával, a megjelenés pillanatában pedig állítólag nem kevesebb mint 100 játék áll majd a rajongók rendelkezésére. Érdekes, hogy a jelentős változtatások ellenére nem beszélnek a második generációról, ez csak egy újratatarozott példány a gyártó szemében.

A vezérlőgombok ezúttal a kijelző alatt/mögött kapnak helyet, a panelt pedig csúsztatva kell majd elővarázsolnunk, hogy hozzáférjünk a gombokhoz - ez korábban szintén pletyka tárgyát képezte, igaz akkor még a PSP2 megjelenéséről beszéltek a jól értesültek. Arról egyelőre semmit nem tudni, hogy a hálózati elérésen miként változtatnak a cég mérnökei, ám valószínű, hogy itt is módosításokra számíthatunk, hiszen a készüléknek támogatnia kell a gyors és kényelmes letöltéseket.

A hír szerint a konzol neve PlayStation Portable Go! lesz, az első bemutatóra pedig a júniusi E3-kiállításon kerül majd sor. A megjelenés Japánban szeptemberben, az Egyesült Államokban pedig októberben, vagy novemberben esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WW3hereWEcome #18
    Nekem FAT PSP van, és azzalis full meg vok elégedve. :D Custom FW alatt ezt a legkönnyebb modokkal telerakni, és a szerviz is olcsóbb. ^^ Tök kizárt, hogy ilyet fogok venni...Meg sztem is csak vmi rajongói cucc ez. Már az úgynevezett PSP2-ről is láttam képeket, ami ugyan az mint a PSP 1000-3000 széria, csak 2 analog kar van rajta(Ugyanis 1-2 oldalon írtak-mostanra már kitalációnak vélt-híreket, hogy a PSP2 majd elviszi a PS2 Game-ket).
  • Sir Ny #17
    ha nem fizeted ki a játékot, hanem letöltöd ingyé torrentről, akkor kell fölraknod a SONY kártyájára, hogy a SONY-nak mindenképpen fizess. ha SD kártyára raknád föl, akkor is fizetnél, csak akkor nem a SONY-nak.
  • ppista #16
    Ha már egyszer kifizetted a játékot,azt bármikor le tudod tölteni percek alatt.
    Legalábbis a PSN Store-ról amit PS3-ra megvettem cuccot,az így működött. Nem hiszem hogy ezen változtatna a Sony.
  • Seth #15
    Még mindíg csak egy rajongói alkotás XD
  • laca70 #14
    Azért arra kiváncsi leszek, hogy ha a bal vagy jobb triggert erősen megnyomom, visszacsúszik-e játék közben...

  • n3whous3 #13
    #12
    #11:

    Ne csak a méretet nézzétek, az elérési sebesség, meg az, hogy megbízható adat olvasás-írás. Nem tudom pontosan milyen egy SD, de az SD-Micro kártyáimmal nem egy gépben volt már adatkapcsolati hiba. Egy játék közben nagyon fasza lehet nyomni restartot...
  • kvp #12
    "mindenhol az van és má ocsóé adják."

    Pont ez a gond. A sony ragaszkodik a sajat formatumaihoz, mind memoriakartyaban, mind optikai adathordozoban. Egyebkent ha valaki vesz online egy jatekot es lehetoseg lenne a kulso tarolora mentesere, akkor meg mindig ott a problema, hogy vennie kell a joval dragabb sony fele memoriakartyakbol, hogy legyen min tarolnia a mar egyszer kifizetett programot. Akarhogy is nezzuk, a sony mostanaban nem tul jo otletekkel all elo.
  • Julius Caesar #11
    a mostani UMD egyrétegű 900 mega, a kettő 1800 mega. de sztem ma már inkább a 2 rétegűt használják, szóval átlagban ja, 1500 mega lehet egy gém.

    ja memory stick pro duo meg mik vannak, el is felejtettem... SD mé nem jó? mindenhol az van és má ocsóé adják.
  • Renátó1985 #10
    muilyen 150-200 játék? amikor most egy jobb psp játék 1500 mega
  • Rexhawk #9
    "SD kártya lesz benne? mert még a 16 giga is kevéske sztem. 5 játék meg közepes mennyiségű zene, 1 film és nagyjából be van telve. ha mg van rajta SD (már pedig mé ne lenne), akkor sok tört játék lesz."
    haha az a 16 giga elég 4000 dal vagy 150-200 játék vagy 2000++ percnyi avi videó. Egyébként már bejelentették a 32 gigás változatot szoval ha megjelenik, akkor kétszer ennyi adatot lehet majd tárolni. Amúgy meg SDhez is van másolásvédelem. De az is lehetség hogy mivel a két flash kártya egyre jobban közelít egymáshoz, ezért mind2 kártyatipust kezelheti akár