Ötvös Tibor

Majesty 2 bejelentés

Ha egy játék több millió példányban talál gazdára, akkor ott szinte biztosra vehető legalább egy folytatás.

A stílusteremtő Majesty esetében azonban ez nem ilyen egyszerű. Aki nem ismerné, annak pár mondatban összefoglalnám, mitől is volt a játék 2000 egyik legeredetibb programja. Egy stratégiai játékban megszokhattuk, hogy rákattintunk egy egységre, kijelöljük a feladatát és az máris rohan végrehajtani azt. A Majestyben ez másként zajlott.

Minden egységünk önálló egyéniséggel renfelkezett és csak nagyon kevés esetben adhattunk közvetlen utasításokat. Ha például egy szörny bóklászott a közeli erdőkben, akkor csak annyit tehettünk, hogy vérdíjat tűztünk ki a fejére és vártuk, hogy valamelyik hősünk, katonánk kivégezze a bestiát.



A fejlesztő Cyberlore Studios azonban ezután produkált pár bukást (Playboy: The Mansion például) és a már előkészületben levő Majesty Legends címen bejelentett folytatást kénytelen volt kiárusítani. Az új tulaj, a Paradox Interactive aztán hosszú évek fejlesztése után most bejelentette, hogy jövőre elkészül a második rész Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim címmel. A fejlesztők ígérete szerint tovább haladnak a kitaposott ösvényen, ám természetesen saját ötleteiket is belefűzik a játékmenetbe. Hogy pontosan mik is ezek, azt nem tudni, de az első trailer alapján a grafikára nem lehet panasz, a humor pedig most is átszövi a játékot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alfa Of NS #11
    A Majesty az egyik kedvenc játékom. Ez a trailer szerintem eléggé rosszra sikeredett, mert nem ad át semmit abból, hogy miről szól a játék.

    Aki nem ismerné annak elmondanám a lényegét. A játékban közvetlenül egységet nem irányíthatsz. Annyit tehetsz, hogy felveszel egy katonát vagy kirúgsz. Ha felvetted, akkor elkezdi élni az életét. Kocsmába jár, vándorolgat a környéken, ha út közben ellenséggel találkozik akkor összecsap vele, ha meg túl erősnek találja akkor elmenekül. Különböző fajhoz tartozó katonák vannak. Bár többségükben emberek (tolvaj, mágus, gyalogos, paladin) vannak törpök, gnómok, elfek stb. Ha a település közelébe ér egy ellenség általában a minimális védelmet jelentő őrök automatikusan felveszik vele a harcot, de ha arra jár egy hős (őket lehet felvenni), akkor az is rátámad. Sőt, ha nagyon püföli az ellenfél a települést, akkor előjönnek a házaikbők, kocsmáikból a hősök és megvédik a várost. Lényegében a város éli önálló életét, mi csak felügyeljük azt. A trailerben azt lehet látni mi van ha egy troll(?) a vándorlásai során a városba téved. Ja, amúgy az építkezés is úgy zajlik, hogy megmondot hogy mit szeretnél építeni és a város parasztjai nekiállnak építeni.

    Az alapkoncepció nagyon érdekes, bár szerintem már az első részénl is látni lehetet, hogy felmerül egy két kérdés az irányítással kapcsolatban. Pl erősebb ellenfeleket csak koncentrált támadással lehet legyözni, de mivel minden hős saját életet él nem biztos hogy ott és akkor koncentrálni tudják az erejüket. De ezek szerintem megodlható problémák.
  • szurka #10
    jaja, a zene a főmenüből van asszem
  • Szeszmester #9
    A zene szinte 1-1 az első részből van.
    Az animációkon tényleg lehetne még dolgozni, az az 1 támadás animáció kicsit kevés és a forgás is darabos.

    Egyébként várjuk :)
  • Su0my #8
    u.i. zene nagyon ott van, tipikusan az a fajta, amit dúdolgat az ember gondolkodás közben :)
  • Su0my #7
    Jó volt az 1, egyik első játékom:) Igaz, kicsit meguntam, amikor 1 szörnyet sehogy sem tudtam kinyíratni xD

    Hajrá Majesty2! Mondjuk azért remélem, hogy kicsit finomítanak az animációkon, jópofa, ahogy a troll szétveri az épületeket, de akkor a botja az ütközzön is bele a házakba!

    hmm amúgy egész jó kis vérdíj lehetett a fején, ha az a két tökmag neki állt ott keménykedni :D meg pl levegőbe suhintott troll bátya azt ők meg szanaszét estek... sokkal ötletesebb lenne, ha diszkréten eltaposná őket :)

    2009.. messze van még, bár addig meg kell unni egy starcraft2-t, gears of war 2-t, h.a.w.x-ot... ja 'majdnem elfelejtettem' spore-t
  • szurka #6
    mai napig előveszem, nagy kedvenc volt, a Northern Expansion is jó volt, csak kicsit kevés pálya volt, én is nagyon hiányoltam már egy második részt, remélem nem fog csalódást okozni 3d-ben sem ;)
  • Vucli #5
    Bár annyi hibája volt azért, hogy szinte mindig ugyanazt kellett csinálni és a heal varázslaton kívűl nem is nagyon kellett mást használni
  • Vucli #4
    Ez remek hír, nagyon jó volt az első rész és az alapkoncepció is, csodálkoztam is hogyhogy nem készítettek másodikat (bár volt egy kiege).
  • Windforce #3
    De sokat jatszottam az elso resszel! Manapsag 'csak' annyi bajom van vele, hogy random kifagyakar xp, akar vista. Igy viszont jatszhatatlan.

    Remelem hozni fogja a hangulatat az elso resznek.
  • Szefmester #2
    én is imádtam az első részt, ez is remeknek tűnik.. de azért remélem az animációk kicsit folyamatosabbak lesznek ha már ennyire rá lehet zoomolni a harcokra