• Alfa Of NS
    #11
    A Majesty az egyik kedvenc játékom. Ez a trailer szerintem eléggé rosszra sikeredett, mert nem ad át semmit abból, hogy miről szól a játék.

    Aki nem ismerné annak elmondanám a lényegét. A játékban közvetlenül egységet nem irányíthatsz. Annyit tehetsz, hogy felveszel egy katonát vagy kirúgsz. Ha felvetted, akkor elkezdi élni az életét. Kocsmába jár, vándorolgat a környéken, ha út közben ellenséggel találkozik akkor összecsap vele, ha meg túl erősnek találja akkor elmenekül. Különböző fajhoz tartozó katonák vannak. Bár többségükben emberek (tolvaj, mágus, gyalogos, paladin) vannak törpök, gnómok, elfek stb. Ha a település közelébe ér egy ellenség általában a minimális védelmet jelentő őrök automatikusan felveszik vele a harcot, de ha arra jár egy hős (őket lehet felvenni), akkor az is rátámad. Sőt, ha nagyon püföli az ellenfél a települést, akkor előjönnek a házaikbők, kocsmáikból a hősök és megvédik a várost. Lényegében a város éli önálló életét, mi csak felügyeljük azt. A trailerben azt lehet látni mi van ha egy troll(?) a vándorlásai során a városba téved. Ja, amúgy az építkezés is úgy zajlik, hogy megmondot hogy mit szeretnél építeni és a város parasztjai nekiállnak építeni.

    Az alapkoncepció nagyon érdekes, bár szerintem már az első részénl is látni lehetet, hogy felmerül egy két kérdés az irányítással kapcsolatban. Pl erősebb ellenfeleket csak koncentrált támadással lehet legyözni, de mivel minden hős saját életet él nem biztos hogy ott és akkor koncentrálni tudják az erejüket. De ezek szerintem megodlható problémák.