Dojcsák Dániel

Kibelezik az Age of Conant

A játékban található erőszakos jelenetek miatt úgy tűnik az Age of Conan MMORPG német verziója erősen lecsupaszított, vagyis inkább felöltöztetett és vértelenített változatban látja meg a napvilágot, köszönhetően az egyre erősödő cenzúrának.

A megjelenés előtt álló, kultikus barbár világot idéző Age of Conan: Hyborian Adventures kiadója, a Funcom megerősítette, hogy több országban cenzúra sújtja majd játékukat. Shannon Drake, a játék hivatalos weboldalának közösségi felelőse már korábban is állította, hogy a játékon belüli erőszak miatt erősen meg kell nyirbálni a német verziót.

Erőszak alatt egyébként itt valóban véres jeleneteket kell érteni, úgy mint lefejezést, testek feldarabolását és brutális kivégzéseket. A német területeken túl a teljes, vágatlan verzió a többi európai országban is 18+ besorolást kap ahogy azt illik, és az USA-ban is a Mature, azaz felnőtt kategóriába teszik. Az amerikai prüdéria egyedül a meztelen keblek, mellbimbók mutogatását találta kivetnivalónak, de mostanra úgy tűnik, hogy ugyan teljes meztelenség nem lehet a játékban, de csupasz cicik és vér igen.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A május 20-n megjelenő játék egyébként már készen áll a startra. Jelenleg a tesztelési fázis folyik, melynek során az online tartalom minden egyes elemét átvizsgálják (mellekkel és mellbimbókkal együtt), hogy a rajt után lehetőség szerint hibátlanul működjön minden.

A német cenzorok akciója ugyan úgy tűnhet, hogy elrettentő akció, de gyakorlatilag semmi mást nem csináltak, mint egy zseniális ingyen reklámot a játéknak, ráadásul úgy, hogy a két legfontosabb dologra hívták fel a figyelmet, ami a médiazabáló férfitársadalom számára fontos lehet: a vér és a mellek. Így nem csoda, hogy a FunCom máris félmillió regisztrált tagot számlál a közösségi oldalán, ami néhány ilyen akció után biztosan jelentősen tovább nő majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hober Mallow #12
    Egyáltalán nem az,kicsit nézz szét benne és rájössz te is:)
  • samuka99 #11
    Kvp!

    azért mert sok a szegény embernek van gépe,vagyis olyan gép amivel legjobban lehetne futtatni játékot..
  • kvp #10
    Anno egy kozel 10 eves nemet fejlesztesu mmorpgfps eseten meg senkit nem zavart hogy voltak teljesen meztelenre sikeredett npc-k is. Sot a jatek eleg eroszakosra sikeredett, belertve a fegyvertelen civilek/jarokelok lemeszarolhatosagat is. Igaz, hogy 18+-os volt, de akkor meg meg volt engedve az akkoriban elerheto legjobb elethuseg es a cenzurazatlan vilag. (a neha kisse szelsoseges vallasi es politikai eszmek megjelenitesevel egyutt)

    Nehany screenshot a netrol: (nem en keszitettem oket)
    http://www.techhaven.org/albums/nc21evol/aac.sized.jpg
    http://www.techhaven.org/albums/party/shot0114.sized.jpg
    http://www.techhaven.org/albums/nc21evol/abe.sized.jpg
    http://www.techhaven.org/albums/party/shot0118.sized.jpg
    http://www.techhaven.org/albums/zoid/aab.sized.jpg
    http://www.techhaven.org/albums/party/shot0110.sized.jpg
    http://www.techhaven.org/albums/siona/aac.sized.jpg

    A kerdes, hogy mostanaban miert nem keszitenek hasonlo jatekokat, amikor a mai gepek mar sokkal tobbet tudnanak?
  • sKie #9
    Az ilyen cenzurazo es tv-s musorokat megvagdosos szervezeteknel nincs szanalmasabb a vilagon. Azert nem nez ki ez olyan rosszul. Valosaghu grafikat meg azert felesleges csinalni, mert nem felevre szant jatek leven 2010-ben mar visitanank a rohogestol, hogy ugyanmar, hogy nez ki. WoW/W3 ezert jo, mert meg 5-10 ev mulva is elfogadhato kategoriaba fog esni a graf.
  • SZEG007 #8
    mintha az L2 nem lenne egy giccshalom lol
  • Skynet85 #7
    Azért vannak kivételek egyetelen olyan mmo, amivel huzamosabb időt tölöttem az az l2 és tényleg van valami abban amit mondasz próbáltam többet is de mind fura volt mind szin mind forma világra és ime egy kép:

  • Loverman #6
    ez nem a történelemről szól, menj a fidesz portálra ott majd hátbaveregetnek a post-odért.
  • Loverman #5
    az everquest eléggé élethű volt. csúcsidejében is kevesebb mint 1 millió játékosa volt.... Pl a WoW-nál, rajzfilm-szerű, de mindenki elfogadja így. ha "valósra" próbálnának csinálni valamit, akkor valszeg nem sikerülne, és gagyi lenne. ennyi. ja és aki szerint az mmo-soknak nincs élete az eléggé beszűkült tudattal rendelkezhet és csak sajnálni tom;)
  • csizi23 #4
    Ugye a kétszínűség ismét felüti fejét. Nem engedik és cenzúrázzák a játékokat amelyek a !történelem! alapján készültek. Nemmerik bemutatni annak brutalitását megtagadva ezzel saját történelmüket. Bezzeg ha te megtagadod törnélemedet vagy mást mersz állítani mint ami papírra van vetve akkor börtön jár ért... és ha nem mered a tőrtélem brutális és gyomorforgató részletetit bemutatni, eltitkolod (cenzúrázod) akkor pont az elrettentő oldalát halgatod el ami meggátolná az elkövetkező generációt hogy ismét ugyanabba a hibába essen mint mi anno.
  • Inquisitor #3
    A rikító szinek ha jól tudom azért vannak direkt, hogy éreztessék a playerrel: EZ NEM VALÓSÁG!
    Még anno a Quake3 körül jött divatba, akkor kezdték erősen kritizálni az erőszakos játékokat ilyen irányból.